10 Ιουν 2010

The following takes place between και τέταρτο and παρά πέντε

Ξέρω ότι είναι το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει, αλλά θα σου πω πως έκανα κανα τριβδόμαδο να ανεβάσω ποστ γιατί εκτός ότι ήμουν λίγο busy being in love, διαβάζοντας για τη never-ending εξεταστική και κάνοντας κάτι σεμινάρια (για τα οποία θα πω άλλη φορά, έχεις δεν έχεις όρεξη να ακούσεις) συνέβη και κάτι άλλο κοσμοϊστορικό.

Το Lost τελείωσε.

Σήκω από την καρέκλα σου, στάσου όρθιος και κράτα ενός λεπτού σιγή. Άσε το δάκρυ σου να κυλήσει, μη ντρέπεσαι είναι απολύτως φυσικό. Προσπάθησε όμως να συγκρατήσεις τους λυγμούς σου, δεν πρέπει να κάνεις σκηνές, σε θέλω αξιοπρεπή. Όλος ο πλανήτης είναι συντετριμμένος.

Ναι καλά διάβασες, το Lost τελείωσε.

Και μαζί μ’αυτό τελείωσε και το 24. What the hell? ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ JACK BAUER KAI TON JACK SHEPARD? Τι άλλο θα συμβεί πια? Θα χρεοκοπήσει η χώρα? Θα μπουν ληστές μες στο σπίτι, θα απαγάγουν τις μανάδες μας και θα κλέψουν τη συλλογή από J.I.Joe? Θα στραφούν εναντίον μας τα περιστέρια και θα τσιμπάνε κόσμο μέχρι θανάτου? Τι άλλο μας περιμένει στη γωνία? Θα μας πλήξουν σεισμοί και τυφώνες? Η Ντούβλη θα βγάλει κι άλλο dvd?

Το τελευταίο επεισόδιο Lost προβλήθηκε στην Αμερική μια Κυριακή βράδυ, όταν για εμάς στο Ελλάντα ήταν περίπου Δευτέρα πρωί. Είχα ξυπνήσει εκείνη τη Δευτέρα από τα άγρια χαράματα κι έκανα συνέχεια refresh στο eztv περιμένοντας πότε θα ανεβάσουν το επεισόδιο. Γύρω στις 9 και κάτι όλα τα bandwith του μtorrent μου ήταν αφοσιωμένα με ευλάβεια στο να κατεβάζουν το lost s06e17-18.

Παρακολουθώντας το δίωρο επεισόδιο δεν έσκισα και το μαγιό μου. It pretty much sucked. Θες να κάνεις μια σειρά που θα μιλάει για μαύρες ομίχλες που σκοτώνουν, για αθάνατους ανθρώπους και για ένα νησί που πηγαινοέρχεται στο χρόνο, ενώ ζητάς να κάνω τα στραβά μάτια σε τρύπες στο cast όπου ο γιος φαίνεται συνομήλικος με τον πατέρα?

Ο γιος


Και ο πατέρας


Fine απλά δώσε μου μια πειστική εξήγηση για όλα αυτά! Μη τα γαμάς όλα με ένα τελευταίο «πολυαναμενόμενο επεισόδιο» που αφήνει περισσότερες απορίες απ’όσες δημιουργούνται σε μαθητές όταν ακούνε τον καθηγητή να τους εξηγεί μιγαδικούς και ολοκληρώματα.

Η μόνη απορία που έχει απαντηθεί επαρκώς κατά τη διάρκεια όλων αυτών των σεζόν είναι το πώς βρέθηκαν πολικές αρκούδες σε ένα τροπικό νησί. Κάτι είναι κι αυτό.

Fuck Lost, τα 5 στάδια του χωρισμού θα τα βιώσω με το τέλος του 24. Δεν έχω δει όλα τα επεισόδια της τελευταίας σεζόν ακόμα οπότε αν πετάξεις κανα spoiler της υπόθεσης στα σχόλια I’m going to fucking kill you, Jack Bauer style. Θα βασανίσω τη γιαγιά σου μπροστά στον παππού σου για να μου πει πού κρύβεσαι κι όταν σε βρω αφού αφοπλίσω τη βόμβα με το μεγάλο κόκκινο ρολόι στο 00.01δευτερόλεπτο θα σου φυτέψω 3 σφαίρες στο στομάχι πιο γρήγορα κι απότι φυτεύει έμπειρος αγρότης σπόρους για ντομάτες στο χωράφι.



Αναρωτιέμαι πώς θα είναι το τέλος του 24. Φαντάζομαι ο Jack Bauer θα ανοίξει πόρτα πυροβολώντας να βγει από την κόλαση, αφού έχει γονατίσει πρώτα το Διάολο και τον έχει βάλει να του ζητήσει συγνώμη. Αν και το πιο πιθανό είναι αφού θα έχει κατεδαφίσει τη μισή Νέα Υόρκη να τον βάλουν να περπατάει στο ηλιοβασίλεμα κουτσαίνοντας ελαφρώς από μικροτραύματα (οτιδήποτε λιγότερο από το ήπαρ να κρέμεται έξω από την κοιλιά του είναι μια απλή ενόχληση για τον Jack). Ετοιμάζεται ταινία απ’ότι ακούγεται και πιστεύω πως αν θέλουν να είναι ακριβείς με το format της σειράς θα πρέπει να είναι 240 λεπτά ακριβώς. Καλή τύχη αν πας να τη δεις.

Κατάλαβα ότι αυτή η σειρά θα γινόταν η αγαπημένη μου όταν είδα τον Jack στην πρώτη του ανάκριση. Είχε μεταμφιεστεί σε σοφέρ ενός δύστυχου διαπλεκόμενου τρομοκράτη, οδήγησε τη λιμουζίνα κάπου ερημικά και πήγε στο πίσω κάθισμα μαζί με μια πετσέτα. «Αν δε μιλήσεις, θα χώσω αυτή την πετσέτα στο λαρύγγι σου, θα φτάσει μέχρι το στομάχι σου κι όταν ανακατευθεί με τα υγρά του στομάχου σου θα την τραβήξω ξεκολλώντας μαζί όλα σου τα εντόσθια». Κάπως έτσι τα είπε. I was in love.

Έκτοτε η σειρά επαναλαμβανόταν κι άρχισε να γίνεται κουραστική, τόσο που έβλεπες τον Jack Bauer να χασμουριέται στις σκηνές ανάκρισης και καμιά φορά χρειαζόταν να ρίχνει κρύο αίμα στο πρόσωπό του για να μείνει ξύπνιος. Το real-time format έκανε την πλοκή να φαίνεται πιο φανταστική κι από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αν στην περιγράψει κάποιος θα νομίζεις ότι ακούς ένα 6-χρονο να διηγείται από μνήμης ένα κατασκοπικό βιβλίο της σειράς Bell. «Ο Jack βρίσκει τα πυρηνικά αλλά ο κακός ξεφεύγει κι ο Jack τον καταδιώκει αλλά το αμάξι πέφτει στη θάλασσα και μαζί με τον κακό σκοτώνει όλη την πανίδα και τη χλωρίδα του ωκεανού, αλλά οι τρομοκράτες έχουν απαγάγει την κόρη του κι ο Jack ανακρίνει την έγκυο γυναίκα του ενός μαζί με το έμβρυο πριν βγει από τη μήτρα και τελικά βρίσκει τους κακούς, τους σκοτώνει όλους και περπατά χαμογελαστός με Rayban στο ηλιοβασίλεμα. The end».

Πάντως η ιδέα με το χρονόμετρο που κυλάει σε πραγματικό χρόνο δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Προτείνω να υιοθετηθεί κι από άλλες σειρές, για παράδειγμα από το Sex and the city. Η Carrie πρέπει μέσα σε 24 ώρες να βρει κάποιον να τη γονιμοποιήσει. Άνθρωπο ή ζώο. Θα την απογείωνε τη σειρά. Να δεις που την ιδέα θα την κλέψει σίγουρα κι ο Παπακαλιάτης. Η επόμενη σειρά του δε θα λέγεται 4 όπως η φετινή, αλλά 24 και θα είναι 24 αδέρφια-τρομοκράτες των οποίων τις γκόμενες θα πηδάει μία-μία ο Παπακαλιάτης. ΤΟ σασπένς.

Η χαρακτηριστική φράση με την οποία ξεκινούσε η σειρά 24 «Beep Beep The following takes place between τάδε ώρα and τάδε ώρα Beep Beep» στα ελληνικά θα ήταν κάπως έτσι:

«Μπιπ Μπιπ Τα παρακάτω γεγονότα διαδραματίζονται μεταξύ… φτου πάλι τέλειωσε η μπαταρία στο ρολόι, μισό να τσεκάρω την ώρα στο κινητό…ωπ έχω αναπάντητη… που’σαι ρε μαλάκα, μ’έπαιρνες? Ναι πάμε για φραπεδιά...Μπιιιιιιιιιιιπ(κόρνα αυτοκινήτου)».

Μια ωραία ιδέα για την ελληνική εκδοχή του 24 θα ήταν ένας Έλληνας πρωθυπουργός που θα έχει 24 ώρες να βγάλει τη χώρα από τη χρεωκοπία αλλιώς θα εισβάλλουν Γερμανοί τρομοκράτες. Αυτό είναι κάτι που όλοι θα θέλαμε να δούμε.

Υ.Γ. Καινούργιος Eminem με Rihanna. Άκου πρώτος αυτό που θα παίζεται στα ραδιόφωνα σε κανα δίμηνο. Και δώσε βάση στο στίχο και στη σχέση για την οποία μιλάει ο Εμ..

 
[Chorus - Rihanna]

just gonna stand there and watch me burn

that’s alright because i like the way it hurts

just gonna stand there and hear me cry

that’s alright because i love the way you lie

i love the way you lie



[Eminem - Verse 1]

i can’t tell you what it really is

i can only tell you what it feels like

and right now it’s a steel knife in my windpipe

i can’t breathe but i still fight while i can fight

as long as the wrong feels right it’s like i’m in flight

high off of love drunk from my hate

it’s like i’m huffin’ paint and i love it the more i suffer, i suffocate

and right before i’m about to drown, she resuscitates me, she fuckin’ hates me

and i love it, wait, where you goin’?

i’m leavin’ you, no you ain’t come back

we’re runnin’ right back, here we go again

so insane, cause when it’s goin’ good its goin’ great

I’m Superman with the wind in his back, she’s Lois Lane

but when its bad its awful, i feel so ashamed i snap

whose that dude? i don’t even know his name

I laid hands on her

I never stoop so low again

I guess i don’t know my own strength



[chorus]



[Eminem - Verse 2]

you ever love somebody so much you can barely breathe

when you with em you meet and neither one of you even know what hit em

got that warm fuzzy feeling

yeah them chills used to get em

now you’re getting fuckin’ sick of lookin’ at em

you swore you’d never hit em, never do nothin’ to hurt em

now you’re in each other’s face spewin’ venom in your words when you spit em

you push pull each other’s hair

scratch pop hit em throw em down pin em

so lost in the moments when you’re in em

it’s the face that’s the culprit, (?)

so they say it’s best to go your seperate ways

guess that they don’t know ya

cause today that was yesterday

yesterday is over, it’s a different day

sound like broken records playin’ over

but you promised her next time you’ll show restraint

you don’t get another chance

life is no nintendo game, (?)

now you get to watch her leave out the window

guess that’s why they call it window pane



[Chorus]



[Eminem - Verse 3]

now i know we said things, did things, that we didn’t mean

and we fall back into the same patterns, same routine

but your temper’s just as bad as mine is, you’re the same as me

when it comes to love you’re just as blinded

baby please come back, it wasn’t you, baby it was me

maybe our relationship isn’t as crazy as it seems

maybe that’s what happens when a tornado meets a volcano

all i know is i love you too much to walk away though

come inside, pick up the bags off the sidewalk

don’t you hear sincerity in my voice when i talk?

told you this is my fault, look me in the eyeball

next time i’m just gon aim my fist at the drywall

next time there won’t be no next time

i apologize even though i know its lies

i’m tired of the games i just want her back

i know i’m a liar if she ever tries to fuckin’ leave again

i’ma tie her to the bed and set this house on fire



[chorus]

[End]

13 σχόλια:

daskala είπε...

Δεν ανελυσες και πολυ το τελος του lost... εγω μια φορα ξενερωσα!!! Πολυυυυ παραβολη! Βρε βρε...πες μας για την αγαπη σου!!!

sourgelaki είπε...

ti skata mono egw dn eblepa lost?i mallon oxi, mono egw eida (sxedon) ton prwto kuklo kai to brika adiaforo?pou na perimena diladi k gia to telos....
diladi mexri k sto desperates housewives brika kati tis na to dw kai allh fora...:PPPP
(i know pathetic!)
pantws auto pou les me tous germanous tromokrates nomizw oti to parakolouthoume to ergo giati mallon o prwth. dn prolabe mesa stin 24 wres na kanei tpt!

phantom είπε...

daskala ο phantom δε στεριώνει ούτε με θηλυκή γάτα, πόσω μάλλον με γυναίκες! Let's just live it at that! Μην ψάχνεις για πικάντικα gossip, sociopaths are meant to stay single! :P

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Ούτε που το έβλεπα το Lost που λυσσάξατε όλοι πια (!) οπότε απ' ότι βλέπω γλίτωσα την κατάθλιψη!

phantom είπε...

Σουργελάκι εσύ σίγουρα θα καθόσουν να δεις το νέο σίριαλ του παπακαλιάτη που περιγράφω προς το τέλος! ;)

Μάγισσα Κίρκη stick with sex and the city κι άσε τα lost κ τα 24 για μας τους καμενους! Δε χάνεις κ τίποτα.

Lazarus είπε...

Καλησπέρα Doc.
It's been a long time,όλα καλά?

Όντως τελείωσε το Lost και παντού διοργανώνονται φόρουμ της Mensa για να καταλάβουμε τι έγινε.... ;)

Πόιος Jack Bauer και Chuck Norris φίλε μου Doc.?
Ένας είναι ο αρχηγός, John Rambo........
Όχι πες μου, έχεις δεί εσύ άλλον άνθρωπο να βγάζει σφαίρα απ'το σώμα του με το μαχαίρι του, να γεμίζει την τρύπα απ'την πληγή με μπαρούτι και μετά να της βάζει φωτιά για να καυτηριάσει την
πληγή????
"Ο Θεός συγχωρεί, Ο Rambo όχι".
Respect.

Καλό Σαββατοκύριακο να'χουμε. :)

Dreiko είπε...

Πωωωωωω είχα και εγώ τόσες εβδομάδες χωρίς ΥΓ; Για αυτό έτρεμα, σύνδρομο στέρησης πρέπει να ήταν....

ΥΓ 1: Τέλειωσε το LOST; Μιλάς σοβαρά! Ε βασικά δε το είδα και ποτέ, οπότε να με συμπαθάς αν δεν συμπάσχω.

ΥΓ 2: Βρέ τι να τις κάνεις τι σειρές; Καλοκαίρι έχουμε, βγές κάνε κανα μπάνιο και άσε το pc.

ΥΓ 3: Και ναι το 2 το έγραψα εγώ. Όχι γιατρέ, δεν είμαι πολλαπλή προσωπικότητα, απλά το καλοκαίρι αλλάζω προτεραιότητες.

ΥΓ 4: Μιλάμε για μια σειρά με θανατηφόρες ομίχλες και χρονικές ανωμαλίες και εσύ θέλεις επαρκή εξήγηση; Οκ θα βάλουμε μέσα και τους ΕΛ και τον Λιακόπουλο να φωνάζει "Γελάει ο Βλαδίμηρος!" και πάνω κάτω τα εξηγούμε όλα έ;

ΥΓ 5: Το τέλος του 24 (αν υπάρξει ποτέ. Μπορώ να φανταστώ τον Jack να συνεχίζει να σπάει στο ξύλο κόσμο και να βασανίζει τρομοκράτες για πληροφορίες ακόμα και στα 60 του) θα έχει το Jack να βασανίζει το Διάβολο για πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο που οι τρομοκράτες αποκαλούν "Armagedon" και ανεβαίνει στο παράδεισο σπάζοντας την πόρτα για να μπεί απο συνήθεια. Μετά θα γιορτάζουμε την "Αγία Τετράδα".

ΥΓ 6: Μπορείς να συνδιάσεις το 24 του παπακαλιάτη με το κανονικό. Ο παπακαλιάτης θα πηδάει τις γκόμενες (αδερφές και ότι άλλο θηλυκό βρεί) των τρομοκρατών μέχρι να του πούν που είναι η αρχι-τρομοκράτης, η οποία θα κρύβεται σε ένα "σπίτι" στο κέντρο της αθήνας και θα πρέπει να "πάρει" όλο το "σπίτι" για να την βρεί.

ΥΓ 7: Ναι μου αρέσει να γράφω "έτσι".

ΥΓ 8: Για τον πρωθυπουργό υα προτιμούσα να έχει 24 ώρες για να ξεφύγει απο τους Έλληνες που πάνε να τον λυντσάρουνε. Γιατί έχει να πέσει ξύλο... πολύ ξύλο... (και χωρίς "").

ΥΓ 9: Και μετά το μουντιάλ και το comment είναι ώρα για λίγο έξω. Πάω να κραιπαλιάσω. Είμαι ο Dreiko και μόλις...... ε δε ξέρω βρείτε κάτι και το προσθέτω....

tipota είπε...

Τέλειωσε το λοστ ε;; Χρρτσ....Χρτσσ...(κοινώς είχα μια φαγούρα...)
Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι τον περσινό βαρετό Αύγουστο στο χωριό με βοήθησε πολύ.Με λίγο Σαϊντ για τις ορμές και Τζακ για πιο οικογενειακές καταστάσεις μπορώ να πω ότι ένιωθα μια πληρότητα.. Από το λίγο που είδα 2 ερωτήματα είχα όλα κι όλα (κάτι πολικές αρκούδες και τα σύμβολα που έβλεπε ο Λοκ στην καταπακτή)ε, και αυτά τα δύο από ότι έμαθα δεν τα απάντησαν!
(Παρατηρείς κάτι ασυνήθιστο στο σχόλιο;;; :-)
Μπορεί να χρειαστώ καμιά συμβουλή στην ολοκλήρωση του μπλογκ, είναι γεμάτο μυστήρια)

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

oxi, den mporei na einai toso diskolo na ftiaksw blog. pragmatika den mporei
apelpisia....
apelpisia....
(autos o ntinos ntinou stous anagnwstes einai ena pseutiko mail pou eixa ftiaksei otan fovomoun gia tin epikindinotita tou na exeis mail. agnoise ton!)

Nat είπε...

Το LOST έπρεπε κατ’ εμε να τελειώσει πέρσι. Η 6η σεζόν ήταν τόσο παρατραβηγμένη που ειλικρινά περίμενα να πεταχτεί κάποια στιγμή και ο Harry Potter πίσω απο κανένα θάμνο, να ρθει να δέσει το πράγμα.

Διαβάζω διάφορα ξένα forums και βλέπω οτι οι απόψεις περί τέλους είναι απόλυτες. Είτε το λάτρεψες –κυρίως αν είσαι γκόμενα-, είτε το μίσησες και καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που άρχισες να το παρακολουθείς, και είσαι έτοιμος να πας να βάλεις βόμβα στο abc. Δεν υπάρχει μια μέση κατάσταση.

Βέβαια μέσα στον όλο χαμό βλέπω και τραγικές ερωτήσεις τύπου ‘Τελικά απο που ήρθαν οι αρκούδες?’, ‘Γιατί δεν ήταν ο Michael στην εκκλησία?’ και ‘Γιατί δε μάθαμε ποτέ ποιοι ήταν οι Adam and Eve?’. Ναι, ok, have you EVER watched LOST? Τον σκασμό πια.

Το αξιοσημείωτο βέβαια στην όλη υπόθεση είναι πως ο καθένας κατάλαβε το τέλος όπως ακριβώς ήθελε. Και μεταξύ μας, μαγκιά του LOST που κατάφερε κάτι τέτοιο, και θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα.

Εγώ προσωπικά είχα ξενερώσει αρκετά απο την αρχή της σεζόν, οπότε δεν με ενόχλησε το τέλος. Σαφώς πλάνταξα στην σκηνή με τον Jack και τον Vincent, και τις 4 φορές που την είδα.

Θα ήθελα περισσότερες απαντήσεις, αλλά όπως πολύ σωστά είπε ένας τύπος σε ένα forum ‘There are so many questions not answered in real life, why should they all be answered in Lost?’.

At the end of the day, let go and move on.

PS: Αυτό το 24 ποτέ δεν το συμπάθησα. Υποθέτω πως στο τέλος ο Bauer/Batman θα πεθάνει απο υπερκόπωση. Του πούστη, 9 χρόνια άυπνος είναι, κάποια στιγμή θα κλατάρει.

phantom είπε...

Lazarus χαχαχαχαχα! Σου βγάζω το καπέλο μεγάλε για τη φοβερή μνήμη που έχεις και θυμήθηκες το ποστ για τον Ράμπο! Μου έδωσες ιδέα για την απόλυτη ταινία δράσης, Ράμπο, Τσακ Νόρις και Jack Bauer να μάχονται μεταξύ τους. Θα γκρεμιζόταν το σινεμά!

Dreiko Υ.Γ.2-3 Dreiko είσαι σίγουρα εσύ? Μήπως έχεις πυρετό or something like that?
Υ.Γ.4 "Μετά θα γιορτάζουμε την "Αγία Τετράδα" αχαχαχαχαχαχαχα!
Υ.Γ.6 τρελή ιδέα, αν τυχόν γίνει σειρά να ζητήσουμε δικαιώματα.
"Υ.Γ.7"
Υ.Γ.9 Καλές μουντιαλοκραιπάλες!

Πασχαλίτσα Τιμωρέ#1 τις πολικές αρκούδες τις εξήγησαν πώς βρέθηκαν εκεί! Τις έφεραν οι τύποι του Dharma Initiative (του Χατόρι Χάνσο του γιαπωνέζου που εμφανιζόταν με lab coat σε κάτι βιντεάκια) για να δουν πώς επηρεάζονται από τις μυστήριες δυνάμεις του νησιού! Σαγίντ και Τζακ ε? Ο Σώγιερ ο "αλήτης" δε σου έκανε τίποτα?

Ντίνε Ντίνου ή αλλιώς Πασχαλίτσα Τιμωρέ#2 καλώς ήρθες στην πρωτεύουσα των blogs, ευτυχώς την έκανες απο την παλιά γειτονιά γιατί αρχίζουν και το χάνουν εκεί μέσα σε ανησυχτικό βαθμό. Περιμένω νέα ποστ.

Nat προσωπικά δε μετάνιωσα που το ξεκίνησα γιατί πρόσφερε πολλές έντονες συγκινήσεις κι οι διάλογοι, η πλοκή και το cast ήταν τόσο προσεγμένα όσο δεν είναι σε μεγάλες χολυγουντιανές ταινίες. Απλά όπως απεδείχθη οι σεναριογράφοι πούλησαν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες κι εξηγήσεις γιοκ.
Οι αρκούδες όμως πώς βρέθηκαν εκεί έχει απαντηθεί! Δες τι λέω στην Πασχαλίτσα 2 σχόλια πιο πάνω. Και το ποιοί ήταν οι Adam και Eve απαντήθηκε, ήταν ο αδερφός του Jacob με τη μάνα τους!

Nat είπε...

Αγαπητέ γιατρέ, εγώ ήξερα τις απαντήσεις για τις 'τραγικές' ερωτήσεις που ανέφερα, γι' αυτό και λέω 'have you ever watched it?' :p

Ανώνυμος είπε...

"Πλάκα με κανεις?"Τελείωσε το LOST???Χωρίς καμία μα καμία παρεξήση αλλά τι μ.....βλακείες βλέπετε??Μα ειν δυνατό στην real life να υπάρχουν πολικές αρκούδες σε τροπικό νησί??Jeasus Christ δεν νομίζω!!Κ ψηφίζουμε John Rambo!!Εντωμεταξύ έψαχνα μισή ώρα να βρώ το ψ!!Εχω συνηθήσει απο το fb να γράφω στα greeklish κ εχω θέμα τωρα!
PS. Χάρηκα για την γνωριμία κύριε γιατρέ κ την επόμενη φορά που θα περάσω απο σαλόνικα θα φροντίσω να αρωστήσω για να σε δω!!!:P