17 Ιουν 2010

Μουντιάλ

Μακάρι να μπορούσα να απολαύσω το μουντιάλ. Υποτίθεται ότι ενώνει την εθνική, συλλογική μας συνείδηση για 4 βδομάδες κάθε 4 χρόνια. Είναι κάτι σαν την Eurovision αλλά για άντρες. Προς μεγάλη μου λύπη δε μπορώ να ταυτιστώ. I just don’t get it. Don’t get me wrong, το λατρεύω το ποδόσφαιρο και ποτέ δε λέω όχι σε ένα καλό ματσάκι (επιπέδου τσαμπιολίκ). Αλλά στην ανάταση του έθνους με κάθε κεφαλιά του Χαριστέα ή κάθε οσκαρική πτώση του Καραγκούνη εγώ μένω αδιάφορος. Με ενοχλεί αυτή η κούφια εξομοίωση του πατριωτισμού. Εκεί που εσύ βλέπεις συμπατριώτες σου ποδοσφαιριστές αντάξιους του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη να ιδρώνουν τα σορτσάκια στα χρώματα της γαλανόλευκης, εγώ βλέπω 11 εκατομμυριούχους να καταστρέφουν ένα καλοκουρεμένο γρασίδι.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πάντως είναι μια προφητική μικρογραφία της κοινωνίας μας. Στα πολύ low μας οι Έλληνες φέραμε Γερμανό (προπονητή) να μας ξελασπώσει. Ο Ρεχάγκελ ήταν ο προάγγελος του δουνουτού.

Ματς με μεγάλες ομάδες όπως Αργεντινή, Βραζιλία, Αγγλία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να τα δεις γιατί παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Εκεί ευχαρίστως να μπαστακωθώ μπροστά στη μεγάλη plasma τηλεόραση του δωματίου και να κοιτάζω με προσήλωση, αποχαύνωση και θαυμασμό λες και είμαι 5-χρονο που βλέπει για πρώτη φορά τη Ντόρα την Εξερευνήτρια. Αλλά δε μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό των συμπατριωτών μου όταν βλέπουν την Εθνική μας. Κρίνοντας από την έντονη συγκίνηση στα πρόσωπά τους αυτός που φαίνεται να χάνει είμαι εγώ, αλλά πώς να το κάνουμε δε νιώθω καμία συγκίνηση ή εθνική περηφάνια να βλέπω τους «παικταράδες» μας να ιδρώνουν και να ξεφυσάνε προσπαθώντας να βάλουν ΕΝΑ γκολ για να πανηγυρίσουμε το πρώτο μας γκολ ever σε παγκόσμια διοργάνωση.

Τριφύλλι και πάλι τριφύλλι!

Εκτός από το προφανές ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον που έχει το Μουντιάλ μπορεί να προσφέρει και άλλες συγκινήσεις. Προσπάθησε ας πούμε να φανταστείς ότι βρίσκεσαι στη θέση του ΒορειοΚορεάτη προπονητή στο εναρκτήριο ματς με τη Βραζιλία. Είναι σαν να παρακολουθείς ταινία θρίλερ για γερά νεύρα. Μιλάμε για μια χώρα όπου ο δικτάτορας Κορεάτης δεν προβάλλει τους αγώνες για να μη στεναχωρηθεί το έθνος σε περίπτωση που η ομάδα χάσει. Προβάλλει σε επανάληψη μόνο όσους αγώνες έχουν θετικό αποτέλεσμα. I can’t even imagine το άγχος των παικτών σκεφτόμενοι τι τους περιμένει πίσω αν χάσουν. Και τους έκατσε κι άσχημο πρόγραμμα των καημένων, εναντίον της Βραζιλίας ο πρώτος αγώνας, εναντίον της Αργεντινής ο δεύτερος. Give them a break!

Το μουντιάλ επίσης είναι μια καλή ευκαιρία για κοινωνιολογικές μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο και μια καλή ευκαιρία για όσους αρέσκονται στο να βγάζουν εθνικά στερεότυπα. Οι Αργεντινοί παίζουν βρώμικο ποδόσφαιρο, οι Βραζιλιάνοι με κάθε γκολ χορεύουν σάμπα, οι Γερμανοί παίζουν προσηλωμένοι κι ανεπηρέαστοι από συναισθηματισμούς, οι Νιγηριανοί τρέχουν κ.ο.κ. Αναρωτιόμουν τις προάλλες πώς γίνεται οι Κινεζοιαπωνοκορεάτες που είναι τόσα εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν τόσα παρόμοια μονοσύλλαβα ή δισύλλαβα ονόματα. Μόνο στη Βόρεια Κορέα σήμερα το μεσημέρι υπήρχαν 2 Τσου, 2 Λη και 2 Γιουν. Good luck σ’αυτόν που ανέλαβε τη μετάδοση του αγώνα.

Αν λοιπόν είσαι ποδοσφαιρόφιλος απόλαυσε το Μουντιάλ αλλά please for Christ’s sake σε περίπτωση που η Ελλάδα κάνει κάποια ποδοσφαιρική επιτυχία (although it seems soooo unlikely) μη βγεις στην Ομόνοια να πανηγυρίζεις λες και δέχτηκε η Βίκυ Καγιά να βγει ραντεβού μαζί σου, φωνάζοντας δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ γιατί θα αρχίσω να ζηλεύω τους μετανάστες στο λέω.

Για να δεις παράδειγμα phycho Ελληνάρα, τις προάλλες είχαμε βγει για χαλαρό όμορφο ρομαντικό δείπνο στην αυλή ενός εστιατορίου, με το τραπέζι μας να βρίσκεται δίπλα στο πεζοδρόμιο. Εκεί που είχαμε μπουκωθεί και μασουλούσαμε εμφανίστηκε φάντης μπαστούνης ένας τύπος στο πεζοδρόμιο δίπλα μας. Μας κοιτούσε επίμονα κι αμέσως μετά στα καλά του καθουμένου άρχισε να λέει με φουλ τσαντίλα: «Αν έχετε 30 λεπτά κι αν δεν έχετε να σας δώσω εγώ, πηγαίντε τώρα να στοιχηματίσετε ότι η Εθνική θα πάρει το Μουντιάλ, να σκάσουν κι οι άλλοι οι μαλάκες που λένε ότι δε θα πάρουμε τίποτα». Προφανώς έλεγε σε κάποιους ότι η Ελλάδα θα πάρει το Μουντιάλ κι αυτοί τον είχαν πάρει στο ψιλό κι ο τύπος τα είχε πάρει. Το σαγόνι μου έμεινε μετέωρο καθώς ο εγκέφαλος ήταν απασχολημένος να αναρωτιέται τι βαθμού παράνοια είχε ο παράξενος τύπος. Μείναμε να τον κοιτάμε λες και βλέπαμε ξανθιά να αναλύει τη θεωρία της σχετικότητας μέχρι που βαρέθηκε κι έφυγε. Obviously, άτομα που πιστεύουν ότι ο Άη Βασίλης υπάρχει, ότι τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι καθαρά, ότι η Ευγενία Μανωλίδου πήγε στο Dancing with the stars για το φιλανθρωπικό σκοπό ή ότι η Ελλάδα θα πάρει το Μουντιάλ έχουν σίγουρα κάποιο βαθμό παράνοιας.

Αυτό τον ακατανόητο ποδοσφαιρικό εθνικισμό καπηλεύονται εταιρίες όπως η Vodafone με τις διαφημίσεις της. Δώσε βάση, δείχνει ταξιτζή ο οποίος δέχεται οικειοθελώς να πάρει 4 ελληνάρες κάφρους μέχρι την Αφρική για να δουν τον αγώνα, κι όλα αυτά χωρίς να τους χρεώσει τίποτα παρά μόνο ένα σημαιάκι έξω από το γήπεδο! ΤΟ σουρεάλ σκηνικό! Εδώ ένα βράδυ πριν πολύ καιρό δεν έβρισκα ταξιτζή που θα δεχόταν να με πάει από Άγιο Δημήτριο μέχρι Γλυφάδα, όχι μέχρι Νότια Αφρική! (Σ.τ.σ. εξαίρεση αποτελούν εξαίρετοι ταρίφες όπως ο αξιαγάπητος κολλητός swift-γκουχγκουχ διαβάζει κιόλας- keep up the good work swift)

Κι η Sony επίσης καπιλεύεται το Μουντιάλ, έχει βάλει τον Κακά να διαφημίζει 3D τηλεοράσεις, μόνο που η προοπτική του να βλέπεις το Μουντιάλ σε 3D τηλεόραση είναι τόσο μακρινή (και άχρηστη) όσο κι αν σου πουλούσαν παπούτσια για να περπατήσεις στον Άρη. Αν θες ντε και σώνει να την αγοράσεις, πάρτην για να δεις το Avatar. Come to think about it, και το Avatar θα αργήσει κάτι μήνες να βγει σε dvd με τεχνολογία 3D, οπότε άχρηστη θα σου βγει η τιβί, πάρε δες το Avatar σε κανονικό 2D dvd. Come to ξαναthink about it, don’t even bother να δεις το Avatar, γιατί οκέι είναι και γαμώ τις ταινίες αλλά μου την έσπαγε τόσο πολύ η φυλή με τα μπλε ανθρωπάκια έτσι όπως ήταν όλοι σοβαροί κι αγέλαστοι με τις μεγάλες πατούσες τους και τα άτριχα μπλε στήθη. Γάμα και το ηλίθιο δέντρο τους, εγώ υποστήριζα τις μπουλντόζες.

Σε όλα τα κράτη του κόσμου λοιπόν πάρα πολλές εταιρίες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το εθνικό ποδοσφαιρικό αίσθημα αφαιμάσσοντας την εθνική ανασφάλεια μετατρέποντάς την σε κέρδος και φθηναίνοντας έτσι τη διασκέδαση που απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι από αυτό το ποδοσφαιρικό τουρνουά. Ανάμεσα στους οποίους δεν είμαι εγώ.

Μπορεί η τηλεόραση μου να είναι ανοιχτή στο background ή να παίρνει φωτιά σε μεγάλα ματς με ποδοσφαιρικό ή κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον (όπως στο Βραζιλία-Β.Κορέα όπου καθόμουν και μέτραγα πόσες φορές σκούπιζε τον κρύο ιδρώτα στο μέτωπό του ο Κορεάτης προπονητής με κάθε χαμένη ευκαιρία της Βραζιλίας) καθώς έχω κάποιο βαρύ βιβλίο στην κοιλιά μου και προσπαθώ να διαβάσω τώρα στην εξεταστική αλλά ένιωσα πολύ έξυπνος χθες το απόγευμα που αντί να είμαι καρφιτσωμένος σε καφετέρια (και να κοιτάζω τα πίξελ που παίζουν μπάλα μαζί με τους υπόλοιπους θαμώνες μεταξύ των οποίων και γυναίκες οι οποίες εξαπατήθηκαν καθώς τα αγόρια τις παρέσυραν με κάτι του στυλ «Έλα να βγούμε για ένα καφεδάκι -για να μην γκρινιάζεις-» και μετά οι άντρες πέρασαν όλη την ώρα αγνοώντας τις και κοιτάζοντας τα πόδια των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών πιο πολύ από τα πόδια της κοπέλας τους) εγώ βγήκα βόλτα στο άλσος της Ηλιούπολης με εκπληκτική θέα και μυρωδιές από πεύκα που πυροδοτούσαν déjà vu από παιδικές αναμνήσεις σε κατασκηνώσεις. Και κάπου εκεί στο ανέβα κατέβα των μικρών λοφίσκων του άλσους πετύχαμε εκδήλωση με χορευτικά από μούλικα νηπιαγωγείου.



Το σκηνικό με τα μικρούλια που χόρευαν ήταν τόσο γλυκό και γούτσου γούτσου που χρειάζομαι να δω όλες τις τριλογίες Ράμπο για να αρχίσω να παράγω πάλι τεστοστερόνη.



Υ.Γ. Οι άνθρωποι δε θα σταματήσουν ποτέ να με εκπλήσσουν. Στα επι πληρωμή σεμινάρια του ΟΑΕΔ τα οποία κάνω αυτό τον καιρό (και για τα οποία θα σου πω άλλη φορά γιατί αφενός είναι long story, αφετέρου βαριέμαι, ζεσταίνομαι και πρέπει να γυρίσω στο διάβασμα) υπήρξε ένας τυπάκος 34χρονών παρακαλώ, αρκετά καμένος, ο οποίος τρομοκρατήθηκε όταν του έκανα ένα από τα κλασικά μαγικά τρικ και του εξαφάνισα ένα κέρμα. Μιλάμε βάρεσε κρισάρα, τρομοκρατήθηκε, δε με πίστευε ότι του έκανα κόλπο κι ότι είχα κρύψει το κέρμα στο άλλο χέρι, δεν κάθησε να του εξηγήσω κι έκτοτε με αποφεύγει τρομαγμένος. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε τυχαία στο διάδρομο και δε πρόλαβε να με αποφύγει, με χαιρέτησε τυπικά λέγοντας: «Καλημέρα μάγε!» (…)


12 σχόλια:

swift είπε...

Ε, σόρρυ που στο χαλάω, αλλά η Βόρεια Κορέα έπαιξε με τη Βραζιλία κι η Νότια με την Αργεντινή.

sourgelaki είπε...

ανεκαθεν θεωρω το γηπεδο ποδοσφαιρου ενα πρασινο terrain με 20 (οχι, δε θα τους πω μαλακες...)αθλητες και αλλους 2 κατω απο κατι δικτυα που βλεπουν τους υπολοιπους να κανουν πανω κατω χιλιομετρα κυνηγωντας μια μπαλα...-νταξει δεν ειναι τοσο χαζο οσο το ρακμπυ βρε παιδι μου...αλλα ειναι 22 (αντε βαλε και το παγκο!) αξεστοι αγραμματοι δισεκατομμυριουχοι(prove me wrong if you can...)....και χιλιαδες μαλακες(εδω θα το πω!) που προσκυνουν "τα σωβρακα και τις φανελες τους!"
και ολα αυτα τα εθνικιστικα καταλοιπα που βγαινουν τοσο ευκολα στην επιφανεια μαζι με τις σημαιες και τους πανηγηρισμους...
ναι οκ ας σταματησω αλλα συγγνωμη για ολους τους φιλαθλους-θεωρω το ποδοσφαιρο μια βιομηχανια για ηλιθιους..
επειδη ομως την ιδια στιγμη οι παιχτες ειναι κοντα στην ηλικια μου, ο Casillas, o Kaka και ο Τζιορβας(κυριως αυτος!!!) ειναι λογος να περιμενεις να παρουν τη μπαλα!ή ακομα και να περιμενεις τη ληξη του παιχνιδιου να αρχιζουν να αλλαζουν τις μπλουζες τους!!!
πφφ πολλα ειπαααα- σορρυυυ!

σε φιλω!

πσ. πρεπει να πω οτι σε αυτο το μουντιαλ μαρεσει πολυ το μηνυμα εναντια στο ρατσισμο, που φυσικα το υπερψηφιζω, οπως και να το κανουμε ειναι καλο να βρισκουμε πραγματα που μας ενωνουν ως πολιτες του κοσμου...

kathysteras είπε...

Καλά εσύ έχεις και τον βάζελο και τα λες αυτά ρώτα και μένα που έχω τέσσερα χρόνια να πάρω χαρά από την ομάδα μου. Όπως και να 'χει το ποδόσφαιρο είναι έτσι και αλλιώς μία φτηνή συγκίνηση αλλα πρέπει που και που,όσο δύσκολο και αν είναι,να ρίχνουμε το φοβερό επίπεδο μας.

daskala είπε...

bravo!!mes sto mualo mou eisai! oloi koitane pws tha ta arpaksoune,pws tha fane apo to kratos,pws tha koroidepsoun,oloi vrizoume ton klassiko "ellinara" ALLA... "otan vazei golara i ethnikara" sugkinoumaste kai ginomaste ena upo tous ixous tis vuvuzelas..opoia sugkinisis..that's who we are..
Y.Γ. Proteinw,an paroume to mundial na kanoume teleti aponomis sto averwf..etsi..giati eimaste kai polu patriwtes ... ;-D

anna είπε...

Ξεκαρδιστικό!
Δώσε πίσω το ευρώ του ανθρώπου δεν παίζουν μ'αυτά! Μάγε!
Το μουντιάλ δεν το σχολιάζω μου είναι αδιάφορο πέρα από τη βλαλεία του Έλληνα σχολιαστή (ΕΡΤ) των αγώνων που είναι εντυπωσιακή.

Dreiko είπε...

Άσε το mundial ήσυχο και κοίτα να περάσεις κανά μάθημα! Κάτω τα χέρια απο το Mundial! Όχι δεν έχω μετοχές στη Vodafone απλά μου αρέσει να βλέπω μπάλα.

ΥΓ 1: Δεν έχει να κάνει με το αν η εθνική μπορεί να κάνει κάτι (και για το Euro είναι η αλήθεια τα ίδια λέγαμε). Ο έλληνας ψάχνει κάτι για να παθιαστεί. Απο το να σκοτωνόμαστε πράσινοι-κοκκινοι-κίτρινοι μεταξύ μας, προτιμώ την Εθνική.


ΥΓ 2: Bad timing. Την ώρα που ο Γκέκας έχανε το τετ-α-τετ και έβγαινε η Νιγηρία στην αντεπίθεση, η μητέρα μου με ρώτησε αν μπορεί να αλλάξει κανάλι. Πάλι καλά που κρατήθηκα και δεν άκουσε ότι και ο Γκέκας.....

ΥΓ 3: Point System για σχέσεις....

Βγάζεις την κοπέλα σου για καφέ +50
Η καφετέρια λέγεται Champion's -5
,έχει μια τεράστια πλάσμα τηλεόραση -10
,παίζει αγώνα ποδοσφαίρου -20
,η μόνη έτερη γυναίκα είναι η σερβιτόρα -30
,είναι και ωραία -40
,όλη σου η παρέα είναι εκεί -50
,με κόρνες (ή βουβουζέλες που είναι και in) -80
και τα πρόσωπά σας είναι βαμένα στο χρώμα της ομάδας σας -500

ΥΓ 4: Στο παραπάνω σχόλιο αν μιλάμε για εθνική και η κοπέλα γουστάρει γιατί βγαίνει η ελληνίδα μέσα της. Win-Win situation....

ΥΓ 5: Το mundial βρίσκετε υπο εκμετάλευση απο τις εταιρείες; Ε και τι δεν βρίσκετε; Ο αέρας (ακόμα....)Ακόμα και το γούτσου γούτσου χορευτικό που είδες απο τα παιδάκια κάποιο επικοινωνιακό σκοπό είχε.

ΥΓ 6: Αν σου κατέστρεψα το παιδικό και αθώο χορευτικό, μάλλον κατάλαβες γιατί εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα τεστοστερόνης.

ΥΓ 7: Οι κάφροι ελληνάρες είναι 3 στη διαφήμιση. Ο 4ος είναι ο ταξιτζής.

ΥΓ 8: Αυτός που λέει οτι η Ελλάδα θα πάρει το Mundial είναι απλά ονειροπόλος. Το έχει πιστέψει το όνειρό του. Αλλά και ο Κολόμβος ονειροπόλος ήταν....

ΥΓ 9: Άσχετο. Κολόμβε, γαμώ την περιέργειά σου!

ΥΓ 10: 34χρονος και πιστεύει ακόμα στα μαγικά..... χμμμ να υποθέσω μένει ακόμα με τους γονείς του και παίζει με στρατιωτάκια;

ΥΓ 11: Είναι και πρωί οπότε είμαι ο Dreiko και.... καλησπέρα μάγε...

phantom είπε...

swift φτου ναι ρε συ έχεις δίκιο, μπέρδεψα τις βόρειες με τις νότιες κορέες και τα έκανα όλα έναν αχταρμά! Ας πούμε, η Νότια έπαιξε χθες το μεσημέρι με την Αργεντινή. Της Κορέας τα έκανα!:P

sourgelaki δε θα συμφωνήσω σε όλα, το ποδόσφαιρο προσφέρει πολλές συγκινήσεις και για κάποιον που ξέρει 5 πράγματα από τακτικές, ντρίμπλες, σέντρες, συστήματα, 3-4-3 κι άλλα τέτοια, δε θα συμφωνήσει μαζί σου. Γενικά το ποδόσφαιρο είτε το αγαπάς από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου είτε δεν το αγαπάς. Συνήθως το προτιμούν τα αγόρια γιατί είναι το πιο συχνό (και ίσως) μοναδικό θέμα συζήτησης των παιδιών με τους πατεράδες τους.
Τώρα, κάθε μορφή φανατισμού είτε στον αθλητισμό είτε στη θρησκεία είτε στο Greek Idol είναι έξω από τα νερά μας και κατακριτέο.
Θα σου γράψω όμως κάτι τελευταίο που το είχα ακούσει κάπου: "Το να λέει κάποιος πως το ποδόσφαιρο είναι 21 μαντράχαλοι που κυνηγάνε μια μπάλα, είναι σαν να λέει πως το βιολί αποτελείται μόνο από ξύλο και χορδές."
Γενικά πάντως συμφωνώ μαζί σου!:)
Κι επειδή είμαι τζέντλεμαν θα προσποιηθώ ότι δε διάβασα καν την ερωτική σου εξομολόγηση προς τον Τζιόρβα και λοιπούς μπαλαδόρους!

kathysteras τι ομάδα είσαι κι έχεις να δεις χαρά 4 χρόνια? Πάντως μη νομίζεις και με το βάζελο είχαμε να δούμε χαρές σαν τις φετινές πάνω από 10 χρόνια!

daskala χαχαχαχαχααχαχα! Τέλεια ιδέα! Πάρτυ στο Αβέρωφ, after στην Ακρόπολη και στο τέλος θα καταλήξουμε για πρωινό στο ναό του Σουνίου να βλέπουμε την Ανατολή! Πάντα μέσα στο εθνικό mood!:)

anna Κάτσε φρόνιμα γιατί θα εξαφανίσω τα ευρώ κι από το δικό σου πορτοφόλι! Οι Έλληνες παρουσιαστές παθιάζονται λες και θα πληρωθούν αυτοί αν πάρει η Ελλάδα το μουντιάλ, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναιστην καλύτερη να μας κάνουν να χαμηλώνουμε την ένταση του ήχου και στη χειρότερη να σπάνε @@!
Χόκους πόκους! Αφοπλίσιους! Αβάντα Κεντάβρα!

Dreiko Πάω κατευθείαν στα Υ.Γ. όπως καταλαβαίνεις.
Υ.Γ.1 αντί να σκοτωνόμαστε πράσινοι-κόκκινοι-κίτρινοι ας σκοτωθούμε Άγγλοι-Γάλλοι-Πορτογάλοι! Πάντως συμφωνώ μαζί σου πιο θεμιτό είναι να παθιαζόμαστε με εθνικούς συλλόγους παρά με ομάδες (όπου έχουμε αγοράσει τον κάθε κατατρεγμένο νιγηριανό ή ξοφλημένο συνταξιούχο μεγάλο όνομα)
Υ.Γ.2 Πάλι καλά που ρώτησε δε λες?!!!
Υ.Γ.3 Θ-Ε-Ο-Σ. Ακόμα γελάω (πιθανότατα τη στιγμή που το διαβάζεις θα έχω σταματήσει).
Υ.Γ.4 Once οικονομολόγος, always οικονομολόγος.
Υ.Γ.6 Θα μεγάλωσες με γερές δόσεις Ράμπο, Τσακ Νόρις, Die Hard και το κακό συναπάντημα!
Υ.Γ.7 Thanks για τη διευκρίνιση.
Υ.Γ.10 propably.
Υ.Γ.12 καιρό δεν έχουμε να τα πούμε εμείς in person?

kathysteras είπε...

Θα καταλάβεις αν ακούσεις στις ειδήσεις σε κανά μήνα για έναν μουσάτο που δάγκωσε γέρο με κουτσό πόδι επειδή η ομάδα του έπεσε την δ' .

sourgelaki είπε...

κοιτα κανενα αθληματα δεν εχει υψηλους στοχους...θελω να πω...στο ποδοσφαιρο πρεπει να μπει η μπαλα στα δικτυα, στο βολλευ να μην πεσει κατω..στο μπασκετ να μπει στο καλαθι...
νομιζω το προβλημα εγκειται στους πολλους...στην ψυχολογια της μαζας που κατα κυριο λογο δεν κυριευεται απο τη λογικη, αυτο με εκνευριζει(και συμφωνουμε)και ολη η υπερβολη λες και θα παρουμε ολοι μεριδιο!
δε θα μπορουσα να το περιγραψω ποτε καλυτερα αποτι υπαρχει εδω:

http://www.youtube.com/watch?v=pqZPlmHI1hU&feature=related

+ το ποδοσφαιρο ως μεσο προπαγανδας απο τη χουντα εχει χρωματιστει αρκετα αρνητικα...
πρεπει να σου πω βεβαια οτι ηταν το αγαπημενο μου οταν ημουν μικρη ειναι να ειμαι τερματοφυλακας(μα ποσα πια κοινα με αυτο το παιδι!!!ναι ναι...αυτον εννοω!)και να τσακωνομαι με τον πατερα μου ολυμπ VS παναθ!

anna είπε...

Να τα εξαφανίζω ξέρω κι εγώ κανένα κόλπο να εμφανίζονται πάλι μπορείς να μου μάθεις;

Μαρία4321 είπε...

μ'άρεσε η ανάλυση σου! αυτό που δεν κατάλαβα καθόλου και μου έκανε θοβερή εντύπωση αυτές τις μέρες ήταν ο τρελός πανηγυρισμός με την νίκη της Εθνικής Ελλάδος... εντάξει ρε παιδιά cool...μια νίκη ήταν απένταντι σε μία ομάδα μάλιστα που έπαιζε με 10 παίκτες!δηλαδή τι το τόσο ουάου υπήρχε που μας έπρειξαν?μήπως...λέω μήηηηηηηηπως το έκαναν για να μη δόσουμε τόση σημασία στα μέτρα που ανακοινώθηκαν πάλι; ή μήπως για να εκτονωθεί ο κόσμος λίγο;λέω εγώ τώρα...

phantom είπε...

kathysteras θα σε ψάξω στα αστυνομικά ρεπορτάζ λοιπόν! :)

sourgelaki έχεις ξαναβάλει βιντεάκι του 2 και σε ένα άλλο ποστ όπου κάτι έγραφα για την ελληνική πραγματικότητα. Πάντα επίκαιρο όντως!
Μαζέψου όμως λίγο βρε, απαπααα, τώρα τα κορίτσια αφήσατε τον Σάκη και πιάσατε τον Τζιόρβα?!!!

anna υπάρχει ένα κόλπο για να εμφανίζονται πάλι τα κέρματα. Λέγεται δουλειά ή Τζόκερ. Και τα δύο πρέπει να είσαι πολύ κωλόφαρδος για να τα πιάσεις!

Μαρία4321 Καιρό είχες να περάσεις απο δω εσύ! Όντως τώρα δεν ακούγεται ούτε κουβέντα για το δουνουτού, τα χρέη και τη χρεωκοπία. Για να τους δω όμως όταν τελειώσει το μουντιάλ τι θα βρούνε πάλι για να ξεχαστούμε? Δεύτερο dvd της Τζούλιας?