23 Ιουν 2010

Ποιοί είναι αυτοί?

Σύμφωνα με πολύ έξυπνους επιστήμονες με τεράστια τηλεσκόπια, γιγάντιους υπολογιστές, πιπέτες, δοκιμαστικούς σωλήνες, μαυροπίνακες και κρανία σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου για να χωράει τον dual-core εγκέφαλό τους, μας λένε πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε περίπου μόνο το 4% της ενεργειακής μάζας του σύμπαντος κι όλο το υπόλοιπο είναι άγνωστο ή κάπως έτσι τελοσπάντων. Το υπόλοιπο 96% αποτελείται από Αθέατη Ύλη (ή dark matter), που σημαίνει βασικά ότι δεν έχουμε ιδέα από τι αποτελείται. Πρέπει πάντως να τους το αναγνωρίσουμε, του έδωσαν ένα τόσο cool όνομα που σε αποσπά και δε σου αφήνει περιθώριο να τους κατηγορήσεις για άγνοια κι ασχετοσύνη. Αν ήταν στο χέρι μου θα την είχα ονομάσει «σούπερ μαγική διαστημική μυστήρια μάζα» γιατί αυτή η ονομασία είναι ακόμα πιο cool.

Η Αθέατη Ύλη δεν υπάρχει μόνο στο σύμπαν. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στο πληθυσμό μας που αποτελούνται από Αθέατη Ύλη, τεράστια κομμάτια ανθρώπινης μάζας που δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου και των οποίων τις επιλογές και προτιμήσεις δεν πρόκειται να κατανοήσω ποτέ.

Οι άνθρωποι ας πούμε που κερδίζουν τα εκατομμύρια στα τυχερά παιχνίδια όπως Τζόκερ, Λόττο και λαχεία σίγουρα θα αποτελούνται από Αθέατη Ύλη. Αν σκεφτεί κανείς πως τόσα χρόνια κάθε βδομάδα (συνήθως και 2 φορές τη βδομάδα) προκύπτει τουλάχιστον ένας εκατομμυριούχος από το Τζόκερ, άλλος ένας από το Λόττο, άλλος ένας από τα λαχεία τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε γεμίσει εκατομμυριούχους! Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είχαμε όλοι από ένα φίλο, γνωστό ή συγγενή που να είχε κερδίσει έστω και μια φορά στη ζωή του. Προσωπικά εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει κερδίσει, και με όσους έχω συζητήσει το θέμα των τυχερών παιχνιδιών μόνο ένα άτομο βρέθηκε να μου πει ότι είχε ένα θείο που πριν κάτι χρόνια είχε κερδίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ ή κάτι τέτοιο. Εσύ ξέρεις κανέναν? Πού κρύβονται όλοι αυτοί οι εκατομμυριούχοι? Παίρνουν τα λεφτά και εξαφανίζονται?

Αθέατη ύλη είναι και τα άτομα που βλέπουν σειρές όπως Παπακαλιάτη, Λάκη Γλυκούλη και Κάρμα. Καθεμία από αυτές μαζεύει τηλεθέαση γύρω στο 30 με 40%, δηλαδή περίπου ένας στους δέκα Έλληνες βλέπει Παπακαλιάτη αλλά ποτέ δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να παραδέχεται ότι βλέπει (εκτός από το σουργελάκι -σε έδωσα στεγνά). Αν πάρεις τον αριθμό των ατόμων με τα οποία έχω συζητήσει μέχρι τώρα στη ζωή μου, τον διαιρέσεις με τον αριθμό των ατόμων που βλέπουν Παπακαλιάτη ή Λάκη Γλυκούλη και τον πολλαπλασιάσεις με τον αριθμό των επεισοδίων που έχουν προβληθεί από τις δυο αυτές σειρές θα καταλήξεις σε έναν αριθμό ο οποίος αποδεικνύει 2 πράγματα: πρώτον ότι έχω ξεχάσει τελείως τα μαθηματικά και δεύτερον ότι το κοινό που βλέπει αυτές τις σειρές αποτελείται από Αθέατη Ύλη που τους κάνει να εμφανίζονται μόνο στις τηλεοπτικές μετρήσεις αλλά όχι στον πραγματικό φυσικό κόσμο. Τι είναι αυτοί οι άνθρωποι? Πνεύματα? Φαντάσματα? Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Είναι τρομακτικό…

Από την ίδια αθέατη ύλη αποτελούνται τα «δυναμικά νεανικά κοινά» για τα οποία μας πρήζουν ότι παρακολουθούν εκπομπές στυλ Μενεγάκη και Αυτιά, καθώς και τα άτομα που διαδίδουν τις φήμες με τις οποίες ξεκινούν όλα τα ρεπορτάζ του Star: «Φήμες λένε ότι η Τζούλια…(feel free to fill the gap με ό,τι μαλακία σου κατέβει)». Ποιος «δυναμικός νέος» στις 10 το πρωί θα δει Μενεγάκη? Όλοι οι νέοι τέτοια ώρα ή δουλεύουν ή κοιμούνται ή βγαίνουν για καφέ και μόνο δυναμικούς δεν τους λες γιατί κατά πάσα πιθανότητα αν κάθονται και βλέπουν τηλεόραση είναι άνεργοι μπατίρηδες. Οι λεφτάδες νέοι που δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν την ώρα της Μενεγάκη θα κοιμούνται όντας κομμάτια από hangover το προηγούμενο βράδυ ή overdose κόκας. Όσο για τις φήμες του star αν ήθελαν να είναι ειλικρινείς αντί για «Φήμες λένε…» θα έλεγαν «Επειδή δεν είμαστε κανονικοί δημοσιογράφοι ώστε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ της προκοπής θα σκαρφιστούμε μια σώκιν ιστορία για μια διασημότητα και θα προσποιηθούμε ότι έχει διαρρεύσει από φήμες απ’τις οποίες και καλά έχει βουίξει όλος ο τόπος ενώ στην πραγματικότητα nobody gives a shit».

Αθέατη ύλη είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ. Never met one in my life. Εκτός ίσως μία φορά πολύ πρόσφατα. Και πάλι αναρωτιέμαι αν ο τύπος μου είπε ΑΕΚ ή ΑΕΛ. Πιστεύω πως οι οπαδοί της ΑΕΚ που δείχνει η τηλεόραση στους αγώνες είναι κομπάρσοι πληρωμένοι από τη διοίκηση.

Μετά έχεις τους Πυξ Λαξ. Εσένα σου αρέσουν? Καλοί είναι, αλλά δεν τρελαίνεσαι κιόλας ε? Ήταν από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στην Ελλάδα, έκαναν sold out συναυλίες, πουλούσαν χιλιάδες σιντί. Μέχρι και κριτικές καλές δέχονταν. Αλλά έχεις γνωρίσει ποτέ κανέναν που να δηλώνει φαν? Όλοι έχουμε ένα τουλάχιστον τραγούδι από τους Πυξ Λαξ που μας ψιλοαρέσει, κάπως, πχ το Μοναξιά μου όλα και το χμμμ άλλο, πώς το λένε (κανείς ποτέ δε θυμάται άλλο τίτλο τραγουδιού των Πυξ Λαξ εκτός από το Μοναξιά μου Όλα), που μιλάει για μια γκόμενα και πάει κάπως έτσι μμναναναμμμ ναναμμναναμμ… ωωω forget it. Όλοι αυτοί οι φαν ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου οι Πυξ Λαξ θεωρούνται αποδεκτοί κι όχι απλά ενοχλητικοί όπως στο κανονικό σύμπαν. Αυτό το παράλληλο σύμπαν ενώνεται με το δικό μας όποτε είναι να κάνουν συναυλία ή να βγάλουν σιντί. Τον υπόλοιπο χρόνο είναι αόρατοι.

Από Αθέατη Ύλη αποτελούνται σίγουρα οι άνθρωποι που τρώνε τις καραμέλες Fisherman’s friend (ένας συνδυασμός μέντας, πυρίτιδας και κεριού αυτιού), τις μαύρες σοκολάτες με 80% κακάο (έχουν γεύση δείγματος για εξέταση κοπράνων) και τα hot dog από πλανόδιους πωλητές πανηγυριών. Ούτε οι Σουλιώτισσες δε θα τολμούσαν να φάνε λουκάνικο από αυτούς πριν πέσουν από το Ζάλογγο.

Αθέατη Ύλη είναι αυτοί που παρκάρουν σε θέσεις αναπήρων, πάνω σε διαβάσεις για πεζούς, σε διαδρόμους τυφλών κτλ. Όλοι καθημερινά βλέπουμε τέτοια παραδείγματα αναίσθητων απολίτιστων οδηγών αλλά αν ρωτήσεις ποτέ κανείς δε θα παραδεχτεί ότι έχει παρκάρει κάποτε στη ζωή του σε τέτοια σημεία.

Top παράδειγμα Αθέατης ύλης είναι όλα αυτά τα άτομα που κάθονται στο κοινό σε reality και ζωντανές εκπομπές και υποστηρίζουν διαγωνιζόμενους ή καλεσμένους φωνάζοντας ας πούμε «Ε-υγε-νί-ααα, Ε-υγε-νί-ααα», κάνουν «ωωωωωω» ή «ουουουου» όταν κάποιος κριτής την λέει στο διαγωνιζόμενο ή παθιάζονται και ζητωκραυγάζουν σαν χούλιγκανς like their lives depend on it. Οι μαριονέτες του floor manager. Αν είσαι γονιός και δεις το 14χρονο παιδί σου σε live της Κορομηλά να κλαίει όταν ανακοινώνεται υποψήφια η Βαλάντω ή να φτάνει σε οργασμό όταν πετάει τα φάλτσα το ξερακιανό ο Ντούρος, μη διστάσεις και σκότωσέ το επιτόπου μόλις γυρίσει σπίτι. Θα γλιτώσεις την κοινωνία από έναν μελλοντικό κατεστραμμένο ενήλικα.

Και φυσικά αθέατη ύλη είναι οι γνωστοί άγνωστοι αναρχικοί που σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους σε κάθε πορεία κι οι χούλιγκαν που ανοίγει ο ένας τα κεφάλια του άλλου στα γήπεδα. Και μιας και τ’αναφέρουμε R.I.P Olympiakos μιας και το τριφύλλι φέτος σήκωσε ό,τι κούπα υπάρχει. Where are your Gods now γαυράκια?

(Μουντιάλ ξεΜουντιάλ δεν ξεχνάμε την επιτυχία του βάζελου –Και μια κοινωνική προσφορά συμβουλή προς Μαρινάκη, το νέο αγοραστή του Ολυμπιακού: Αφού σκοπεύει να κάνει το λάθος και να αγοράσει τον Ολυμπιακό, αν θέλει να συνεχίσει να παίρνει τα πρωταθλήματα θα πρέπει να μην ξεχάσει να αγοράσει και τους κλασικούς διαιτητές. Ολυμπιακός χωρίς διαιτητή είναι σαν πουτάνα χωρίς τσατσά).

Κατηγορίες ανθρώπων από αθέατη ύλη υπάρχουν πολλές ακόμα, άπειρες όπως οι αόρατοι γιατροί που παίρνουν φακελάκια, οι αόρατοι υπουργοί μιζαδόροι, οι αόρατοι φοροδιαφυγόντες κι άλλοι τέτοιοι επιτυχημένοι άνθρωποι-παραδείγματα της κοινωνίας αλλά αν τους έγραφα όλους θα διάβαζες μέχρι αύριο και θα γκρίνιαζες πάλι για ποστ σεντόνια.


Υ.Γ.1 Τι θα γίνει ρε καμεραμέν? Άλλος παίκτης της εθνικής δεν υπάρχει για να κάνετε κοντινά? Πάνω που πείσαμε τη θηλυκή συντροφιά να κάτσει να δει μπαλίτσα, αναθεματίσαμε την ώρα και τη στιγμή γιατί εκεί που οι άντρες πετάγονται με κάθε χαμένη ευκαιρία της εθνικής, οι γυναίκες αναστενάζουν με κάθε κοντινό του Τζιόρβα που σκύβει να πιάσει την μπάλα (και να του φεύγει από τα χέρια όπως στον αγώνα με την Ν.Κορέα ή να πιάνει τα άπιαστα όπως χτες). Τουλάχιστον μετά τα κοντινά στον Τζιόρβα ας κάνουν στο καπάκι ένα κοντινό στον Καραγκούνη για να ξενερώσουν μια κι έξω!

Υ.Γ.2 Όπως θα έγινε φανερό το ποστ αυτό δεν είχε καμία συνοχή σκοπό ή νόημα, το έγραψα κυρίως επειδή το κορίτσι ζήτησε να διαβάσει κάτι ό,τι να’ναι κι εγώ αδυνατώ να χαλάσω χατήρι. Να ζητήσω συγνώμη από μερικούς αναγνώστες που έχω καιρό να απαντήσω στα e-mail αλλά με την εξεταστική, τα σεμινάρια του ΟΑΕΔ, το διάβασμα, τις ζέστες και την αναβλητικότητα όλο λέω ότι θα απαντήσω κι όλο το αναβάλλω. Soon θα επικοινωνήσω guys, δεν σας ξεχνώ, σε σειρά προτεραιότητας μπαίνουν ο δικηγόρος, ο απίστευτος γιατρός-οπαδός του Τσιφόρου κι η κοπέλα που ήθελε να σταματήσει το κάπνισμα (hope you are άκαπνη by now).

10 σχόλια:

kathysteras είπε...

Οι αεκτζήδες υπάρχουν. Ναι,ναι μετά την τεσσάρα στο γαύρο είχα εντοπίσει καναδυό μέσω facebοοk. Απλά δεν το θυμούνται και τόσο συχνά.

Όταν καναν sold out συναυλίες οι Πυξ Λαξ ήταν σκοτεινές,ανώμαλες εποχές που καλύτερα είναι να μην αναφερόνται. Βέβαια τώρα που είμαστε στην εποχή των ονειράμα έχουν πάρει πλέον συγχωροχάρτι .

sourgelaki είπε...

λολ λολ λολ και παλι λολ!!!!!!!!!!!
1. ναι ειμαι απο μαζα συμπαγη και ορατοτατη....και ΝΑΙ βλεπω Παπακαλιατη....και μαρεσει κιολας...(νταξει οχι παντα...)το "λακη το γλυκουλη" και το "καρμα" δεν το ξερω...
2. ελα απο πυξ λαξ ξερεις πολλα τραγουδια...η "στιλβη" ηταν το πρωτο μου αλμπουμ εβερ....εφηβικες αναμνησεις..και για τις παλιες αγαπες μη μιλας!(εε οχι τωρα..μεγαλωσαμε πολυ...)
3. και γω παντα ειχα την απορια "οι φημες λενε..." αφου αυτοι τα λενε (μονο!)για το σταρ κυριως....who gives a damn???
4. (και ας ερθουμε στα σοβαροτερα τωρα...)ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΤΖΟΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΖΟΡΒΑΣ....
οχι τωρα...απο τα 16 του που επαιζε στους εβηβους και εκανε μια φωτογραφηση στο παναθ. τριφυλλι....παντως χθες μεχρι και η μανα μου τον προσεξε!παντως η φαντασια στα γκρουπακια του fb σχετικα με τον τζορβα δεν περιγραφεται!
κοριτσια παντως....τον goalkeeper της Αγγλιας τον ειδατε?o Casillas, o Kaka μενουν ετσι?

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

Τρώω καραμέλες fisherman's friend (δεν είναι κερί αυτιού, αυτό που ξενίζει τους περισσότερους είναι η γλυκόριζα)
Και σοκολάτα με 80% κακάο
Σου λύθηκαν τώρα 2 απορίες αθέατου κόσμου - ανθρώπων!
Τ Ζ Ο Ρ Β Α Σ !!!(εδώ παθαίνω εμπλοκή για 5 λεπτά)
Αλλά δεν νομίζω ότι έχω αρκετά αξιόπιστη γνώμη στο θέμα γούστο. Μου αρέσει ο Όλιβερ Καν. Νομίζω ότι έχω ροπή στην ανωμαλία.

Pink_Fish είπε...

Επίσης: από αθέατη ύλη αποτελούνται και όσοι διαβάζουν ποίηση. Έχεις γνωρίσει κανένα? Εγώ όχι....Αθέατη ύλη και όσοι τρώνε gourmeδομαλακίες και τις φχαριστιούνται. Εγώ δεν έχω γνωρίσει κανένα. Αντιθέτως γνωρίζω πολύ κόσμο που τσακίζει σουβλάκια :) Αθέατη ύλη: όσοι παθιάζονται με καγκουροβραβεία τύπου Mad Awardz. Ξέρεις κανένα? Εγώ μόνο ένα, το γιο μου και είναι 16 μηνών :)

aphtha είπε...

Ιιιι, τρελαίνομαι ΤΩΡΑ! Μη ξαναμιλήσεις έτσι για έναν άνθρωπο που έχει σημαδέψει στο σώμα του το τριφύλλι,χαχα!
Όσο για τους Πυξ Λαξ, είμαι και γω σ΄αυτήν την αθέατη ύλη, θέλεις μήπως να με μελετήσεις επιστημονικά, να πάρεις κάνα δείγμα από τα μαλλιά μου or something;

ΥΓ: Πολύ με άρεσε το ποστ σου :)

dancing gal είπε...

α) ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!! Πόσο στεγνά μπορεί να την έδωσεεεεες????
β) Βλέπω Παπακαλιάτη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Θέλω να πω συνήθως δε μ'αρέσει και συνήθως κοροϊδεύω - με τοπ χρονιά φέτος που έκανα και αναμετάδοση στα γαλλικά στο Μ. την επόμενη μέρα και κοροϊδεύαμε μαζί!
γ) Κατά τα άλλα, μπορεί να μην παρακολουθώ τον όμορφο τερματοφύλακα από τα 16 του, αλλά το ωραίο να λέγεται!!
δ) Χρωστάω ένα σχόλιο στο ποστ για το μουντιάλ, δεσμεύομαι για το άμεσο μέλλον :)

k είπε...

ομολογώ δε το διάβασα όλο...
εχω μια απορία μόνο που ελπίζω να την δικαιολογει το περασμένο της ώρας(εν ολίγοισ λίγο καμένη)
πως επιβεβαιώνεται ανθρωπίνως ότι υπάρχει αυή η ύλη από την στιγμή που είναι αθέατη??
και πρόσθεσε εμένα στουςανθρώπους που βλέπουν παπακαλιάτη καιτο παραδέχονται!!!

http://fashionablylonely.blogspot.com/

Dreiko είπε...

ΥΓ 1: Τέρμα θα κάνω copyright για τα ΥΓφα. Δεν πάει άλλο.....

ΥΓ 2: Είναι πολύ πιο cool να λες ότι το σύμπαν αποτελείται από ένα άγνωστο είδος ύλης, παρά να λες ότι δεν έχεις ιδέα από τι αποτελείται...

ΥΓ 3: Καλή σκέψη για την ονομασία ύλης, αλλά σκέφτηκες πώς θα είναι στα αγγλικά; Super Magical Space Mystery Mass. SMSMM. Το πρώτο σου το έφαγαν οι κινητές τηλεφωνίες, το δεύτερο η τηλεόραση.

ΥΓ 4: Οι άνθρωποι που κερδίζουν τα εκατομμύρια καλά κάνουν και είναι αόρατοι. Ξέρεις τι πέσιμο θα γίνει μετά για δανεικά; Πολύ κοράκι!

ΥΓ 5: Για τις σειρές κάνεις ένα μικρό λάθος. Συνήθως απευθύνεσαι σε άτομα με.... μυαλό. Ακόμα και αν το βλέπουν και καίνε μερικά εγκεφαλικά κύτταρα στο αν ο Παπακαλιάτης θα πηδήξει όλο το cast ή το μισό, δε θα το παραδεχτούν γιατί ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Πήγαινε ρώτα κάτι νοικοκυρές να σου πώ εγώ.

ΥΓ 6: Δυναμικό νεανικό κοινό για το μάρκετινγκ είναι το κοινό με λεφτά να ξοδέψει και που χαίρεται να ακούει οτι είναι νέο. Ναι απλά τους χαϊδεύουν τα αυτιά.

ΥΓ 7: Για τους οπαδούς της ΑΕΚ είσαι άδικος. Εγώ ξέρω ....2 .....όχι 3. Εδώ και 26 χρόνια.....

ΥΓ 8: Προσπερνάω τα άλλα (έχω και δουλειές, τί νομίζατε απο τα ΥΓ ζούμε;) και μένω στα reality. Το να πάς μια φορά να δείς ένα διαγωνισμό τραγουδιού απο κοντά δεν είναι μεμπτό. Το να το βλέπεις μόνιμα απο την τηλεόραση και να ξέρεις ποιός παίζει μέσα καλύτερα απο την προπαίδεια, ε αυτό είναι ένα πρόβλημα.

ΥΓ 9: Κοίτα να δείς που βρήκε ο Κώκαλης κορόιδο να πουλήσει τον Ολυμπιακό! Τώρα καταλαβαίνω γιατί έχει βγάλει λεφτά αυτός ο άνθρωπος!

ΥΓ 10: Τελικά κάτι έχουν οι τερματοφύλακες ε; Μια ήταν ο Νικοπολιδης με τα γκρίζα μαλλιά τα sexy τώρα ο Τζόρβας. Λέω όταν επανέλθει το πόδι μου στα καλά του να παίζω μόνο τέρμα δε ξέρεις καμιά φορά.....

ΥΓ 11: Είμαι ο Dreiko και πάλι άρχισα το παραλήρημα.....

Giannis είπε...

συγχαρητηρια, μολις τωρα ενας ΑΕΚτζης, αυτος ντε που υποστηριζει την ΑΕ Κωσταντινουπολης, οχι Λαρισας, σου γραφει στο μπλογκ σου!

αλλα τι περιμενεις απο εμας, μετα απο τετοιες πικρες που εχουμε περασει, και βλεποντας Μαρινακηδες Πατερες κλπ κλπ, το εχουμε ριξει στο μοιρολοι!!!!

αντε και καλη βδομαδα να εχουμε :)

tzagalagabugu είπε...

Υπεροχο κειμενο.
Αυτη την αθεατη μαζα εγω συνηθιζα να την λεω βιοχυλο, αλλα το αθεατη μαζα μου αρεσει πλεον περισσοτερο.