4 Φεβ 2011

Δεν πληρώνω (Part.1)



Μετά την επανάσταση του ’21, την αντίσταση του ’40, την εξέγερση του πολυτεχνείου και την εκλογή του Κρητικού ως νικητή του τελευταίου Big Brother τώρα είμαστε μπροστά σε μια νέα επαναστατική δύναμη, σε μια καινούργια μαζική κινητοποίηση των πολιτών. Το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Θα τους έχεις δει στα κανάλια είναι αυτοί που κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα στα διόδια και σηκώνουν τις μπάρες, υπό τους ήχους ενός ρυθμικού ιουιουιου παρόμοιου με το μπιπ μπιπ που κάνουν τα φορτηγά όταν κάνουν όπισθεν, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση όταν ακούς ιουιου το όχημα πηγαίνει προς τα μπρος και όχι πίσω. Δεν ακούγεται cool το όλο σκηνικό? Πολίτες που αντιδρούν στην άδικη αύξηση των διοδίων... χμμμ θα πρέπει να είναι cool γιατί οι τύποι έχουν φτιάξει μέχρι και blog. Hell, ο πρωτεργάτης του κινήματος είναι ο Γκλέτσος, η επιτομή του cool, ο άνθρωπος που πήγε κόντρα στο κατεστημένο και ξεπαρθένιασε μια γύφτισσα στους Ψίθυρους Καρδιάς.

«Φιλαράκο πιάσε 2 φραπεδιές!» -Γκλέτσος χαλαρός καθώς βγαίνει από το αυτόφωρo.

Το «Κάτσε κάτω απ’την μπάρα!» που φώναζε ο Ιακώβου στους ντοπαρισμένους μέχρι τα αυτιά γεωργιανούς αρσιβαρίστες της Εθνικής Ελλάδος πριν κάτι χρόνια μοιάζει τώρα προφητικό και γίνεται και πάλι επίκαιρο, ενώ ο Γκλέτσος βρήκε επιτέλους ευκαιρία να αποκαταστήσει το πληγωμένο σκληρό προφίλ του ύστερα από εκείνη την προεκλογική πρωινή εκπομπή που η Βάσια Τριφύλλη του είχε ρίξει κάτι γαλλικά.

Δεν ξέρω για χειροκρότημα αλλά τα (γαμω)σταυρίδια της πάντως η Τριφύλλι τα έριξε σε εκείνη την εκπομπή.

Στο γκρουπάκι που του έχουν φτιάξει στο facebook με τίτλο «Apostolos Gkletsos spase ola ta diodia» μερικά από τα σχόλια που έχουν αφήσει κάτω από τις μαχητικές φωτό του είναι: «Apostole gera kai gama ta mounia», «Apostole proxwra kai gamise ta ola», «Gamise tous olous Toli, eimaste mazi sou», και «Gkletsos kai ksero pswmi», ενώ έχουν φτιάξει και άλλα γκρουπάκια με τίτλους όπως «This is Gletsooos! Proxwra gamise ta ola, «Χριστός και Απόστολος… Γκλέτσος, «Apostolos Gletsos, to apoluto arseniko protupo», «O Gletsos einai theos ws Tolis sto soi mou mesa» και «Oi 100 pio malakes Ellines!!! Psifiste». Μέχρι και Gletsos facts δημιουργήθηκαν, αντάξια των Chuck Norris facts.

«Φύγε ρε μάστορα από τη μέση μη σε πατήσω!» - οδηγός τρακτέρ καθώς συνεργάζεται με τον Απόστολο της καρδιάς μας.

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό και θα σου πω ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είναι τελείως GTPK: Gia Ton Poutso Kavala. Είναι μία από τις ψευτοαντιδράσεις ναχαμε-ναλέγαμε. Θες να αντιδράσεις και να δηλώσεις την αγανάκτησή σου? Φτιάξε κίνημα «Πληρώστε» και κυνήγα όλους τους πολιτικούς που στα τρώγανε για δεκαετίες κι εσύ τους ψήφιζες και τους ξαναψήφιζες και τους ξαναξαναψήφιζες ενώ έτρεχες στα γραφεία τους γονατιστός με λάδι και κερύθρες από το χωριό μπας και βάλουν το παιδί σου στο δημόσιο. Αντ’αυτού την έχουμε δει όλοι Κολοκοτρώνηδες, Μπουμπουλίνες και Gerard Butler στους 300 και νομίζουμε πως σηκώνοντας μια μπάρα και γλιτώνοντας 1,5 ευρώ καταπολεμήσαμε την ανεργία και ξεπληρώσαμε το εθνικό χρέος.

Όπως ένας ψευτονταής κάνει τον μαλάκα στο αφεντικό του όλη μέρα και μετά πάει σπίτι και ξεσπάει χτυπώντας τα παιδιά του, έτσι και ο Έλληνας τον πάνε πίπα κώλο με τις συνεχείς περικοπές και απολύσεις και σαν αντίδραση ανοίγει ένα μπλογκ, κοτσάρει 2 αυτοκόλλητα «Δεν Πληρώνω», βάζει μπροστάρη έναν ξεχασμένο πρώην ζεν πρεμιέ κι έχουμε επανάσταση.

Δε λέω, είναι άδικο στις εθνικές οδούς να βλέπεις περισσότερους σταθμούς διοδίων απ’ότι βενζινάδικα αλλά για βάστα μια στιγμή… όλοι ξαφνικά έγιναν αγρότες που πρέπει κάθε μέρα να πάνε στο χωράφι τους έξω από την πόλη? Γιατί εμένα έχει πάρει το μάτι μου να σηκώνουν τις μπάρες και να αρνούνται να πληρώσουν κάτι τυπάδες με τζιπάρες 4x4 που το αμάξι τους καίει περισσότερα καύσιμα απ’όσα χρειάζεται το SuperFast για να πάει στην Πάρο. Δεν μπορεί να αρνείται να πληρώσει αυτός με το Τσερόκι που πηγαίνει στο αυθαίρετο εξοχικό του για να γαμήσει τη γκόμενα, ούτε αυτός που βγαίνει εθνική οδό μόνο για να πάει στο βαρελάδικο του 16ου χλμ όπου τραγουδάει ο ξαδερφός του Λέλος Αηδόνης και θα τους έχει πρώτο τραπέζι πίστα.

Αν αντί για «Δεν Πληρώνω» φώναζες «Πληρώστε» και κυνηγούσες όλους τους απανταχού μεγαλοφοροφυγάδες με αυγά και ντομάτες τότε όλα τα δίκια του κόσμου θα ήταν πάνω σου. Μόνο ο Βοσκόπουλος να αποπλήρωνε τα 5 εκατομμύρια που χρωστάει και θα είχες ελεύθερη διάβαση των διοδίων για πάντα κι εσύ και τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου. Λέμε τώρα, γιατί για να διαβάζεις blogs  μάλλον δε θα έχεις κοινωνική ζωή και κατά συνέπεια ούτε κοπέλα, ενώ για παιδιά δεν το συζητάμε καν. Αλλά για χάριν του επιχειρήματος go along, και μπορεί κάποτε να κάνεις οικογένεια έστω και στο Sims. Μετράει.

«Μαλάκες αφήστε το κάτω δε σηκώνεται με τίποτα, μου βγήκε η μέση. Φωνάξτε τη μπουλντόζα να το γκρεμίσει και μόλις έρθουν τα κανάλια θα πούμε ότι το ξεκόλλησα με τα δόντια μου» -Γκλέτσος καθώς προσπαθεί να ανοίξει παράδρομο στην Εθνική Οδό.

Μπορεί το κίνημα «Δεν Πληρώνω» να είναι ΧΑΖΟ και ΑΣΚΟΠΟ αλλά τουλάχιστον δεν είναι υποκινούμενο, δημιουργήθηκε από πολίτες για τους πολίτες, σωστά? Λάθος. Δώσε βάση εδώ, δες μια αφίσα του κινήματος «Δεν Πληρώνω».


Παρατήρησε το σηματάκι κάτω αριστερά, με τα μικρά ψαράκια που κυνηγάνε ένα μεγάλο μαύρο. Όχι το σήμα δεν έχει κάποια κρυφή αλληγορική σημασία φτιαγμένο από στερημένες νοικοκυρές που θέλουν να τρέξουν πίσω από έναν αράπη, απλά θέλει να δείξει πως πολλά μικρά αδύναμα ψαράκια αν ενωθούν μπορούν να τρέψουν σε φυγή ή να φάνε ένα μεγάλο. Χμμμ…πού το έχουμε ξαναδεί, πού το έχουμε ξαναδεί… Μα φυσικά στο blog μου! Δε χρειάζεται καν να βγαίνεις από το σπίτι σου, όλη την ενημέρωση θα στην παρέχω εγώ. Στο πρόσφατο προεκλογικό ποστ των δημοτικών εκλογών είχα ανεβάσει μερικές αστείες αφίσες μεταξύ των οποίων και αυτή

Μαχόμενη αριστερή δύναμη ανατροπής – Μαρίδα. Τα αναγνώρισες τα ψαράκια?

Άρα εσύ δεν πληρώνεις διόδια καθησυχάζοντας τη συνείδησή σου ότι αντέδρασες δυναμικά ενάντια στο κράτος και το μόνο που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι ένας πρώην σταρ να κάνει το κομμάτι του και να θέλουν οι γριές της Στυλίδας να του προξενέψουν τις εγγόνες τους, ενώ μια ανύπαρκτη πολιτική δύναμη το χρησιμοποιεί για να βγει στο προσκήνιο.

Αν μπεις στο μπλογκ της Μαρίδας (μα φυσικά κι αυτοί έχουν μπλογκ) θα δεις ότι σαν κύριο αίτημα εκτός από το να μην πληρώνει, ζητά νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις όλων των μεταναστών. Αυτή είναι η λύση για τη μετανάστευση και την οικονομική κρίση. Δεν πληρώνουμε τίποτα, ενώ όποιος περνάει τα σύνορα γίνεται αυτομάτως Έλληνας. Οι τύποι τα έχουν σκεφτεί όλα.

Οκέι, μπορεί το κίνημα «Δεν Πληρώνω» να είναι ΧΑΖΟ, ΑΣΚΟΠΟ και ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ αλλά τουλάχιστον δε βλάπτουν κανέναν, έτσι δεν είναι? Δε ζημιώνεται πολύ το κράτος και νιώθουν καλά και οι πολίτες. Σωστά? Πρώτον λάθος και δεύτερον ξέρω πως είναι lame να ρωτάω τον εαυτό μου και να απαντάω μόνος μου αλλά Im trying to make a point heredammit οπότε απλά άκου. Τέτοιες χαζές ανούσιες διαμαρτυρίες είναι επικίνδυνες για τον εξής λόγο: η χειρότερη μορφή λογοκρισίας είναι η υπερπροσφορά. Βγάλε ένα εκατομμύριο μαλακίες βιβλία και το ένα καλό θα θαφτεί. Βγάλε χιλιάδες χαζοσουξεδάκια και διαφήμισέ τα όσο πιο επιθετικά μπορείς και οι ταλαντούχοι αληθινοί καλλιτέχνες θα πάνε άπατοι. Φτιάξε χιλιάδες άκυρα μπλογκς και το ένα καλό, αριστουργηματικό, θεσπέσιο μπλογκ (το δικό μου) θα… ντάξει δε θα θαφτεί αλλά θα έχει μόνο ένα μικρό, σταθερό, πιστό κοινό (ναι για σένα μιλάω πιστέ αναγνώστη, μη χασμουριέσαι ρε και συνέχισε να διαβάζεις!).

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι διαμαρτυρίες. Όταν πολλοί φωνάζουν για άσχετα πράγματα, οι πραγματικές φωνές θάβονται. Η γιαγιά που ζει με 300 ευρώ δε μπορεί να φωνάξει, κάθεται στη γωνίτσα της και παρακολουθεί με τρόμο τα δελτία ειδήσεων για να δει αν μπορεί να βάλει πετρέλαιο φέτος ή αν θα έχει γιατρούς στο ΙΚΑ για να της γράψουν τα φάρμακα. Ο τύπος όμως με το Καγιέν ή η τύπισσα με τα μπριγιάν ή το τσουτσέκι που καπνίζει δυο δυο τα πακέτα μάρλμπορο ξέρει να φωνάζει για τα διόδια κι αυτοί είναι που ακούγονται.

Ο Γκλέτσος με ντουντούκα μπροστά από την κάμερα – αυτοί είναι που φωνάζουν, αυτοί είναι που προβάλλονται. Είναι όμως αυτές οι φωνές που θα έπρεπε να ακούγονται?

Κάπως έτσι έγινε και με τους μετανάστες που εισέβαλλαν στη Νομική. Αντί να διερωτηθούμε πώς μπήκαν στη χώρα, πώς μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στην Αθήνα, ποιός το οργάνωσε όλο αυτό, πώς 300 άτομα μετακινήθηκαν από τον Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας και εισέβαλλαν με ευκολία σε μια σχολή την ώρα που εκατοντάδες Δίας αλωνίζουν τους δρόμους γράφοντας κλήσεις σε ντελιβεράδες χωρίς κράνος και κλείνοντας το μάτι σε κοπελίτσες, το μόνο που βρίσκουν να πουν οι διανοούμενοι της Βουλής είναι να καταργηθεί το άσυλο. Είναι σαν να μπουκάρει ένας κλέφτης στο σπίτι σου και να κρυφτεί στο μπάνιο σου κι η αστυνομία αντί να ζητήσει συγνώμη που δε σε προστάτευσε από τον εισβολέα και να διερωτηθεί τι μέτρα να πάρει για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, να απαιτήσει από εδώ και στο εξής να μπαίνει ελεύθερα και όποτε θέλει στο μπάνιο σου για να μπορεί να σε προστατεύσει!


Παρόμοια παράλογη λογική ακολουθήθηκε και με τους φαρμακοποιούς. Όλα αυτά τα χρόνια τους φεσώνουν τα ταμεία και κάνουν μήνες να τους εξοφλήσουν τις συνταγές, και τώρα ο υπουργός προετοιμάζει τις συνθήκες για ένα καθεστώς όπου τα φαρμακεία θα μετατραπούν σε έναν παραπάνω διάδρομο των μεγάλων σουπερμαρκετ και το «φαρμακείο της γειτονιάς» θα γίνει τόσο σπάνιο που θα αποκτήσει μεγαλύτερη συλλεκτική αξία κι απότι έχει για τους νερντς η άσπρη στολή που φορούσε η Νάταλι Πόρτμαν στα καινούργια Star Wars

Ανάμεσα στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες όμως, υπήρχαν κάποιοι προνομιούχοι με πιο βροντερή φωνή, οι οποίοι φώναζαν χωρίς να έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Αυτοί οι προνομιούχοι ήταν φαρμακοποιοί με φαρμακείο που αντιδρούσαν στο άνοιγμα των επαγγελμάτων γιατί ήθελαν να διατηρήσουν τις άδειες και να τις πασάρουν στα παιδιά τους, εμποδίζοντας έτσι νέους φαρμακοποιούς να ανοίξουν φαρμακείο γιατί υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός φαρμακείων που επιτρέπεται ανά περιοχή. Έτσι μέχρι τώρα θέση για νέο φαρμακείο στην Αττική δεν υπήρχε εκτός κι αν πέθαινε κάποιος και δεν είχε σε ποιόν να το κληροδοτήσει ενώ πουλούσαν τις άδειές τους 200.000 ευρώ και οι νέοι πτυχιούχοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να ανοίξουν φαρμακείο απ’όσες να κερδίσουν το τζόκερ. Αυτοί που φώναζαν περισσότερο ήταν οι προνομιούχοι φαρμακοποιοί που προσπαθούσαν μόνο να διατηρήσουν την οικογενειακή επιχείρηση κι έθαβαν τις φωνούλες αυτών που πραγματικά είχαν ανάγκη να ακουστούν. Οπότε ο phantom τάχθηκε και στο πλευρό των νέων φαρμακοποιών. 

Εξέφρασα τις απόψεις μου και τις διαφωνίες μου με τον τρόπο που μόνο ένας μεγάλος blogger ξέρει: μπήκα και βρίστηκα στα μπλογκο-φόρουμ τους, εδώ κι ένα επικό εδώ (για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει πού εκτονωνόμουν αυτό τον καιρό που δεν έγραφα).

"Πονοκέφαλος αυτοί οι φαρμακοποιοί που φωνάζουν στα blogs. Θα κατεβάσω μονορούφι όλα τα Depon στο ράφι". -Loverboy Λοβέρδος.

Θα κλείσω με αυτούς που ξεκίνησα, τους "Δεν Πληρώνω". Άντε να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πηγαινοέρχονται πολύ τακτικά στο χωριό τους και δε μπορούν να αντέξουν το βάρος των έξτρα διοδίων που ξεπροβάλλουν τόσο συχνά λες και είναι κόκκινα φανάρια σε κεντρική λεωφόρο και δεν υπάρχει και κάποιος παράδρομος για να τα αποφύγουν. Αυτοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται και ίσως είναι λογικό να φτάνουν στο σημείο να σηκώνουν και μπάρες. Αλλά οι τύποι του "Δεν Πληρώνω" δε θέλουν να πληρώνουν διόδια ούτε στην Αττική Οδό!

Θα μου πεις, ρε ξερόλα phantom είναι λογικό να μη θέλει να δώσει ο άλλος 2,80 για να κινηθεί μέσα στην Αθήνα. Και τότε θα έρθω εγώ να σου απαντήσω (είδες τι ωραία κουβέντα που κάνουμε? για να μη νομίζεις ότι μονολογώ) ότι αν δε θες να δώσεις 2,80 πήγαινε από τους δρόμους που πήγαινες όλα τα χρόνια πριν την Αττική Οδό! Η Αττική Οδός είναι ιδιωτικό έργο και είναι δρόμος εξυπηρέτησης, είναι πολυτέλεια, φτιαγμένη για αυτούς που βιάζονται και για αυτούς που ξέρουν μαθηματικά και διαπιστώνουν πως το εισιτήριο κοστίζει το ίδιο ή λιγότερο με όσο θα κόστιζε κι η βενζίνη που χρειάζεται να καταναλώσουν πηγμένοι στην κίνηση αν πάνε από τον παλιό κλασικό δρόμο.

Θα σου εξηγήσω το πόσο παράλογο και αισχρό είναι να μην πληρώνεις στην Αττική Οδό με τον εξής απλό παραλληλισμό. Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα μπουρδέλο να γαμάς την πουτάνα και μετά να μη θες να πληρώσεις επειδή είναι ακριβά. Θα μπορούσες χωρίς φράγκο να πηδήξεις τη γυναίκα σου την οποία πηδούσες τόσα χρόνια. Αλλά όχι εσύ θες τη νεαρή ρουμάνα, ε συγνώμη μίστερ αλλά πρέπει να την πληρώσεις!


Υ.Γ. 1 Όλα τα κόκκινα γράμματα είναι links. Όχι διαφημιστικά, απλά links για του λόγου το αληθές.

Υ.Γ. 2 Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, πρέπει να γνωρίζεις πως το ποστ αυτό γράφτηκε με κάποια ιδιοτέλεια. Άτομα που αγαπώ έχουν σχέση και με φαρμακείο και με Αττική Οδό. Still, το δίκαιο είναι δίκαιο.

Υ.Γ. 3 Στο Part.2 θα φτιάξουμε το δικό μας κίνημα "Δεν Πληρώνω" όπως θα έπρεπε να είναι και θα μάθεις τρόπους όπου Δε θα Πληρώνεις, νόμιμα και χωρίς τύψεις.





"Day in day out"
-Feeder-


We queuing up the tills, Wishing for our lives to change

Just a piece of something new, A taste would keep us sane
Hypocrisy in every day, Drills a hole deep in our brains
Searching for a little hope, A rainbow when it rains
Sitting on an empty bench, Got these nails dug in my skin
Like a leopard with his kill, We're going under, slipping in

Under the Water, Don't think we'll recover
Twisted and broken, 10,000 leagues choking
Sinking deep under, don't think we'll recover
Day in Day Out

Stepping on a treadmill wheel, You must know how that can feel
Blows a fuse inside our minds, Watch the data as it wipes
Taste the bullshit on a plate, We just piss our lives away
Get the hell out while you can, We going under, sinking in
We're going under, slipping in

Under the Water, Don't think we'll recover
Twisted and broken, 10,000 leagues choking
Sinking deep under, don't think we'll recover
Day in Day Out
We're going down, yes we're going down, we're going down.

Taste a new amphetamine, Alcohol has sucked us in
Introverted in our ways, Trapped inside this plastic skin
Now its rears it's ugly self, Feeds us full of selfish doubt
We've got to keep ourselves afloat, Going under, get me out
We're going under, slipping in

Under the Water, Don't think we'll recover
Twisted and broken, 10,000 leagues choking
Sinking deep under, don't think we'll recover
Day in Day OutWe're going under, slipping in
Under the Water, Don't think we'll recover
Twisted and broken, 10,000 leagues choking
Sinking deep under, don't think we'll recover
Day in Day Out. 

22 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Κακά τα ψέμματα είναι ο μόνος δήμαρχος που ξεσηκώθηκε κι ενώ απ' τη μία βρίζουμε τους πολιτικούς που μας κλέβουν και δεν κάνουν τίποτα, απ' την άλλη όταν αυτοί δραστηριοποιούνται καθόμαστε και τους κράζουμε; Ξέρουμε τελικά τί θέλουμε; Δεν με νοιάζει αν είναι ο Γκλέτσος ούτε αν χρησιμοποιεί το όνομά του, προτιμώ κάποιον που εκμεταλλεύεται τη φήμη του για τέτοιες κινητοποιήσεις παρά κάποιον που εκμεταλλεύεται τη φήμη του για να μην πληρώνει την εφορία (Βοσκόπουλος) αναγκάζοντάς με να του την πληρώσω εγώ.
Όσο για το κίνημα "Πληρώστε" είναι πρακτικά ανέφικτο.Δεν γίνεται να συσταθεί ένα κίνημα που θα πηγαίνει στον Λοβέρδο, στον Πάγκαλο ή στον Παπανδρέου και θα ζητάει λεφτά απλούστατα διότι δεν θα δώσουν και τελεία.Θα τους βάλεις το μαχαίρι στο λαιμό ή θα μπουκάρεις σπίτια τους με το μπαζούκας; Πιο εφικτό είναι να μην πληρώνεις εσύ αφού αυτό πρακτικά εξαρτάται από εσένα και όχι από εκείνους. Όπως δεν μπορείς να τους αναγκάσεις να πληρώσουν δεν μπορούν να σε αναγκάσουν και εκείνοι αν και για μένα είτε το ένα κίνημα είτε το άλλο έχει τον ίδιο παρανομαστή: Να μην ξεζουμίζεται άλλο ο πολίτης!
Όσο για τον τζηπάτο που ανεβάζει τη μπάρα-αν και δεν έχει τύχει να δω τέτοιο σκηνικό αλλά για να το λες θα έχει συμβεί-δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό.Και 100.000 ευρώ τον μήνα να παίρνει, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε τριπλοπληρώσει τους δρόμους και δρόμους δεν έχουμε.Αυτό για τους λαθρομετανάστες που λες δεν το ξέρω θα το διαβάσω.Τέλος συμφωνώ μαζί σου στο θέμα των διοδίων της Αττικής Οδού γιατί εγώ εκεί χαίρομαι να πληρώνω.Οι δρόμοι δεν έχουν ούτε μισή λακκούβα, η κυκλοφορία ρυθμίζεται άριστα, σημάνσεις και φώτα φουλ σε όλο το μήκος της Οδού, αν μείνεις με το αμάξι σε λιγότερο από δύο λεπτά σκάει μύτη βοηθητικό βαν κλπ.Το νόημα του "Δεν πληρώνω" έχει να κάνει με το να μην πληρώνεις κάτι που δεν σου παρέχεται.Στην Αττική Οδό που πληρεί όλες τις προυποθέσεις και με το παραπάνω γιατί να μην πληρώνουμε; Καλό το κίνημα προσωπικά είμαι υπέρ αλλά μην τα παίρνει όλα ο διάολος!

Υ.Γ.1 Σεντόνι μου βγήκε κι ούτε μια Αγγλική λέξη!
Υ.Γ.2 Προτείνω να κάνουμε κι ένα δεύτερο κίνημα που είναι και επικαιρο. Θα το πούμε "Δεν δηλώνω" (τα έσοδά μου!) εξαιρετικά αφιερωμένο στον Βοσκόπουλο (τον έχω ξεσκίσει απόψε).

Nat είπε...

Δεν πληρώνω διόδια, δεν πληρώνω ΙΚΑ, δεν πληρώνω εφορία, αλλά την ταβέρνα κάθε Κυριακή ξέρω να την πληρώνω. Την Αράχωβα επίσης. Και απο Δευτέρα γκρίνια.
Κούνια που μας κούναγε.

Stewie Griffin είπε...

Απαπα μια πικραγγουρια διακρίνω!
Το σεξάκι το κόψαμε?

Οκ αν είναι ιδιωτική η Αττική οδός,και εγώ θέλω αύριο να παω να ανοίξω τον δικό μου δρόμο και θα περνάω μόνο εγώ.Το οτι μια εταιρία διαχειρίζεται το έργο δεν σημαίνει οτι της ανήκει ο δρόμος,δεν μπορεί μια εταιρία να έχει στην ιδιοκτησία της τόσα χιλιόμετρα γης.Είναι παράλογο.

Ο Γκλέτσος μόνο στους ψιθυρους καρδιάς ξεπαρθένιασε γυναίκα!αλλιώς λίγο απίθανο.

υ.γ. Και o Gerard Buttler το ίδιο.
υ.γ.2 ακόμα περιμένω να έρθει το εξωδικο με τα προστιμα που χρωσταω στον οασθ και στον οασα!ποτε λες να ερθουν?

phantom είπε...

Κίρκη ωραίος ο αντίλογος, τώρα είναι πιο πλήρες το ποστάκι. Δε θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί α.είσαι έγκυος και β.έχεις γράψει βιβλίο και σε ζηλεύω.
(αλλά παραδέξου το σου αρέσει ο Γκλέτσος ε? :P)

Nat όλα κι όλα ταβέρνα και τσιγάρο είναι ήδη πρώτης ανάγκης. Αν επέτρεπαν το κάπνισμα στις εφορίες, έπαιζαν τίποτα ρεμπέτικα στο background και κερνούσαν ουζάκια τότε ίσως πληρώναμε περισσότερα! Το ρεπερτόριο απαραιτήτως δε θα συμπεριλάμβανε Βοσκόπουλο.

Stewie Griffin όπως έχει πει κι η εθνική μας γριά (η Θεοπούλα) κόβεται το σεξ? Μπορεί να ξεχνιέται ίσως (χμμ σεξ..είναι αυτό που βάζεις κάτι...κάπου... κοίτα να δεις που κόλλησε το μυαλό μου).
Ρε συ θυμάσαι το γάμο που είχε κάνει ο Γκλέτσος με την 18χρονη κόρη του Λυκουρέζου την περίοδο των Ψιθύρων καρδιάς? Τον έδειχναν όλα τα κανάλια και χώρισαν μετά από μια βδομάδα. Σοβαρά τόσο κράτησε.

Το εξώδικο θα σου έρθει μαζί με 4 μπράβους της εφορίας για να σου κατασχέσουν το σπίτι. No worries.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι μια χαρά περνάω τώρα που όλως ... απροόπτως τυχαίνει να περνάω από τα διόδια στις Αφίδνες τις ώρες που τα ... ανοίγουν.
Επειδή μάλιστα αυτό γίνεται κάποιες φορές και Παρασκευή και Κυριακή που πηγαινοφέρνω τη γυναίκα στα ΚΤΕΛ του Κηφισού ομολογώ δε με χαλάει καθόλου. Παρεπιμπτόντως τα διόδια της γεφυρας Ρίο Αντίριο ξέρετε πόσο είναι ; 12,20 το πέρασμα , δηλασή 24,40 πήγαινε έλα για όποιον δουλεύει 5 λεπτά από Ρίο.
Κάθε φορά που φεύγω για Μεσολόγγι πληρώνω από Χαλκίδα 20 ευρώ σε διόδια .Δηλαδή 40 στο πήγαινε έλα.
Βέβαια έχω και την επιλογή να πάω από Κάστρο Βοιωτίας , Δεσφίνα , Ιτέα , Γαλαξίδι μπλα μπλα αλλά άμα έχω την Κατερίνα μέσα πρέπει κάθε μισή ώρα να σταματάω για εξαγωγές.Και τότε το ταξίδι γίνεται κάμελ τροφυ.
axaliko

Stewie Griffin είπε...

Όχι ανώνυμε ο phantom θέλει να πληρώνεις! :P

υ.γ. : Δεν έχω περιουσιακό στοιχείο οπότε το χειρότερο που μπορούν να μου κάνουν είναι να μου πάρουν τον υπολογιστή!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

ΧΑΧΑΧΑ άντε ρε βλαμμένο αχαχαχαχαχαχα! Έγκυος είμαι όχι ετοιμοθάνατη χαχα! Όχι δεν μ' αρέσει καθόλου ο Γκλέτσος αλλά μ' αρέσει ο Ιατρόπουλος ο βαρβατάντρας.Σ' αυτόν επέτρεπα να σηκώσει και τη δική μου μπάρα! :p

Υ.Γ. Έχω να πάω σε ταβέρνα 1.5 χρόνο, στην Αράχωβα 5 χρόνια και πληρώνω και εφορία και κρατήσεις.Σε ποιά κατηγορία εντάσσομαι; (του μαλάκα!)

phantom είπε...

axaliko 12,20 το πέρασμα στη γέφυρα? Και δεν την περνάμε κολυμπώντας καλύτερα?:P Παλιά όταν ήθελα να πάω Λάρισα Βόλο είχε 2 δρόμους, τον έναν με διόδια και τον άλλο χωρίς. Σχεδόν πάντα διάλεγα αυτόν χωρίς, μπορεί να είχε λακκούβες, χαλασμένα φώτα και να έπρεπε να περνάς ξυστά από τις νταλίκες αλλά still αυτόν διάλεγα γιατί είμαι τσιφούτης.
Όταν πάω στο χωριό της μάνας μου στη Θήβα αν δε βιάζομαι επιλέγω την παλιά εθνική οδό που ούτε κίνηση έχει, είναι πιο ωραία διαδρομή με δέντρα και τα βουναλάκια και βρίσκεις και κάτι μποστάνια ή ωραίες ταβερνούλες στο δρόμο.
Φιλιά στη μικρή! :)

Stewie αποχαιρέτα τον υπολογιστή σου, your laptop belongs to the goverment now mister!

Κίρκη μα τον Ιατρόπουλο? :ο Φαίνεται σου αρέσουν οι πολύ μπρουτάλ. Εσένα θα σε έκοβα πιο πολύ για Τσιμιτσέλη girl ή Τότσικα (τεκνατζού κι έτσι :P). Άντε να έφτανες μέχρι Γεωργούλη.
Έτσι πρέπει κομμένες οι ταβέρνες, τώρα κάνουμε οικονομία για τα μωρουδιακά! :)

Andie είπε...

phantom μη μου μιλάς για τον Τόλη. Ακόμα κλαίω για την παραδειγματική του τιμωρία.

Μάγισσα Κίρκη 5 χρόνια!?!?!? Αυτο σηκώνει τουλάχιστον λιθοβολισμό (μετά την γέννα).

Unknown είπε...

Δεν έχω καθόλου όρεξη σήμερα για να εκφράσω άποπψη ή για να διαφωνήσω αλλά βαριέμαι τόσο πολύ και θέλω τόσο απεγνωσμενα να σκοτώσω έστω και 5 λεπτά που θα κάτσω να γράψω...

Για τον Γκλετσο έχω να πω δύο πράγματα.
1. Είναι τόσο απίθανο ο άνθρωπος να ειναι αυτό που φαίνεται; Λέω εγώ τώρα... Ρε παιδί μου, να μην είναι μαλάκας καλοφαγάκιας, πως το λένε. Να έχει ενοχληθεί όντως και να θέλει να βοηθήσει το κοινό καλό. Όχι; Με τίποτα; Τις πέτρες γιατί τις κρατάς τώρα; Ε, πως δεν κρατάς πέτρες! Αφού τις βλ------------
2. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΕ; Πρώτον μου έκανες καρούμπαλο και δεύτερον. Για όποιο λόγο και να το κάνει, θα μπορούσε να κάθεται στο καναπεδάκι του και να στέλνει αντιπροσώπους και να λενε "Ο Γκλέτσος είναι ενάντια σε αυτό" και να τελειώνει εκεί η ιστορία. Μπορεί όλο αυτό να είναι μια διαφήμιση, οι αστυνομικοί πληρωμένοι, μπορεί στη συνέχεια να κλειστήκανε στο τμήμα και να φάγανε 24 σουβλάκια ο καθένας και αφού ξεράσανε και τις μπύρες να τον άφησαν να κοιμηθεί και λίγο σε κάνα λουξ κρεβατάκι που βρίσκεται σε ένα κρυφό δωμάτιο και είναι εκεί για να πηδάνε οι αστυνομικοί τις αστυνομικίνες-μη γυναίκες τους. ΟΥΦ!!! Σε κάθε περίπτωση, για να γίνει όλο αυτό, ο Γκλέτσος θα πρέπει να ΒΓΕΙ από το σπίτι του, να ΠΑΝΕ τα κανάλια εκεί, να ΚΑΤΣΕΙ και να περιμένει την αστυνομία και να τον δει ΣΧΕΔΟΝ όλη η Ελλάδα, ενώ θα μπορούσε να κάτσει να δει για 43η φορά τον Τιτανικό με τιν Hello Kitty! αγκαλιά...

Όσο για το κίνημα δεν πληρώνω, πιστύω ότι μπορεί να φέρει περισσότερα προβλήματα απ'ότι λύσεις, αλλα δε θα το δικαιολογήσω γιατί πολύ απλά δεν έχω επιχειρήματα και ναι είμαι περήφανη για αυτό.
*save*

Α, πήγα να διαβάσω τα σχολια που έκανες σε εκείνα τα άλλα κείμενα. Εκτός του ότι δεν καταλάβαινα και πολλά και δεν ξέρω ποιανού το μέρος πρέπει να πάρω, να δηλώσω ότι στο δεύτερο κείμενο το σχόλιο σου ήταν τοσο μεγάλο που διαβασα μόνο το 1/2. Α και, και συμφωνώ και δεν συμφωνώ σε αυτό με τους φαρμακοποιούς. Επειδή δεν έχω αρκετές γνώσεις σχετικά με θέμα, παίζει ρόλο στην ποιότητα του φαρμακείου το κατά πόσο ο άλλος το 'έχει' με τη φαρμακευτική, ή αρκεί να έχει όσα χρειάζεται και να έχει διαβασει αρκετά; Γιατί τα επαγγέλματα που αναφέρεις θέλουν λίγο κάτι παραπάνω από ένα όνομα του πατέρα τους για να ειναι επιτυχημένα. Λέω εγώ τώρα...

Να τελειώσω το σχόλιο λέγοντας ότι απέτυχες παταγοδώς. ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΛΕΜΕ! Παντού αγγλικά! Παντού ξένες εκφράσεις.. Τόσο κράτησε η επανάστασή σου.. ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ.
Νιώθω ντροπή για 'σένα DOG DAMMIT!
THIS IS GREECE
THIS IS SPARTA
..και να απαντήσω σε ένα παραπάνω σχόλιο.. Ο Gerard Butler έχει ξεπαρθενιάσει περισσότερες κοπέλες από όσες θα ονειρευτείτε όλοι σας μαζί μέχρι τα 40. ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ!

Π.Σ: Δε μου αρέσει ο Γκλέτσος. Ο Τζέραρτν όμως πολύ. Και σε πολλές άλλες.

mafioza είπε...

Ουαου, γιατρέ, εχεις παρει φωτια, βλεπω... Αργησες, αλλα εκανες δυναμικο come back!!! Για να τοποθετηθω κι εγω επι του θεματος, αν και δεν ασχολουμαι πολυ με την επικαιροτητα, θα συμφωνησω περισσοτερο με την αποψη της Μαγισσας Κιρκης! Τωρα, σχετικα με τους φαρμακοποιους, μπορει να μην εχω ιδεα τι γινεται, αλλα και μονο που ειδα με τι παθος και τολμη υπερασπιστηκες το δικιο των αδυνατων, με συγκινησες βαθυτατα, ωωω, ρομπεν των depon!!! *__*
Υ.Γ.: Βρε σουργελο, τοσο καιρο δεν εγραφες κι εγω (η αθωα) σκεφτηκα: "αχ, το καημενο, κεφαλι δεν σηκωνει απ' το διαβασμα", αλλα εσυ μου το 'ριξες στις bloggo-διαμαχες... φτου σου, ρεμαλι, ετσι θα περασεις μαθηματα;;;;; :Ρ :Ρ

Vivian είπε...

Χμ, σχετικά με τους φαρμακοποιούς καλό είναι το άνοιγμα και η επέκταση ωραρίου για τους νέους φαρμακοποιούς που πρέπει να πεθάνει κάποιος για να μπορέσουν να ανοίξουν οι ίδιοι και καλό για τον κοσμάκη που όταν θέλουν φαρμακείο Κυριακή να το βρίσκουν ανοιχτό αλλά από την άλλη αυτό για τους φαρμακοποιούς σημαίνει έξοδα για προσωπικό που θα βγάζει τις βάρδιες κτλ. (βέβαια, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας έτσι...)

Σε οτι αφορά το "Δεν Πληρώνω" μπορώ να πω οτι στην αρχή με εντυπωσίασε αλλά γιατί δεν πληρώνουν ΤΩΡΑ και πλήρωναν όλα τα χρόνια;
Τόσα χρόνια το κόστος για τα διόδια ήταν χαμηλό; Για την Αττική Οδό δεν το συζητώ, είναι μαλακία...

Αν πάντως συσταθεί κίνημα "Πληρώστε" μη με ξεχάσεις, οκ?

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

Αυτά τα κατά καιρούς κινήματα δίνουν ένα μικρό δείγμα του τι θέλει η μάζα. Εδώ στα σχόλια πχ, τείνει ήδη να δημιουργηθεί το κίνημα "τη βρίσκουμε με τον Ιατρόπουλο και δεν ντρεπόμαστε για αυτό" - ναι, και εγώ μέλος!
Σοβαρά τώρα, δεν είναι τόσο το ίδιο το αντίτιμο που θα δώσεις στα διόδια. Είναι μια γενικότερη αίσθηση του ότι αντιδράς κάπως. Η οποία είναι κατά βάση καλή, αλλά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζεται με το προσωπικό όφελος (βλέπε τζιπάτος που δεν θέλει να πληρώσει) και την έλειψη παιδείας. Ε, και εκεί χαλάει το πράγμα! Δυσκολεύομαι να κατηγορήσω αυτούς που λόγω έλλειψης παιδείας είδαν στο "δεν πληρώνω" έναν σωτήρα, αλλά σίγουρα είναι εξοργιστικό να βλέπεις κάποιους να γλιτώνουν 6 ευρώ για να τα δώσουν μετά στον φρέντο.
Σίγουρα δεν πρέπει να μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Το παράδειγμα με την Αττική οδό μπορεί κανείς να το παραλληλίσει με αυτό του μετρό. Προσωπικά,νευριάζω να χτυπάω εισιτήριο στον ηλεκτρικό που έρχεται όποτε γουστάρει, με όσο κόσμο μπορεί να ζουλήξει μέσα. Παρόλα αυτά ευλαβικότατα χτυπάω το εισιτήριό μου όταν χρησιμοποιώ το πεντακάθαρο και ακριβές μετρό. Στον αντίποδα θα υπάρχουν πάντα και αυτοί που δεν εκτιμούν ούτε τις σωστές, ούτε τις λάθος υπηρεσίες..

Dreiko είπε...

Επειδή καιρό είχα να τα πω και το θέμα μου αρέσει αρχίζω το παραλήρημα...

ΥΓ 1: Εγώ θα ξεκινήσω το κίνημα "Δε διαβάζω" σε αντίθεση με τα post σεντόνια σου.

ΥΓ 2: Το οποίο κίνημα δεν θα είναι υποκινούμενο, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για το ¨Δε σκεπάζομαι" για τα κανονικά σεντόνια. Δεν είναι δικό μου δεν έχω ευθύνη.

ΥΓ 3: Σκοπεύω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο, μόνο που δεν έχω κεφάλαιο. Ζητάω λοιπόν να μου πληρώνεται για ένα χρόνο όσοι περνάτε μπροστά από το μελλοντικό μαγαζί μου τις τυρόπιτες που θα παίρνατε, ώστε να είμαι σε θέση να σας τις πουλήσω πάλι σε ένα χρόνο που θα έχω τα λεφτά (και φυσικά θα τις ξαναπληρώσετε). Ναι όπως καταλάβατε έβαλα τυροπιτοδιόδια.

ΥΓ 4: Το ότι δεν πληρώνουν διόδια κάτι τύποι με 4Χ4 και Καγιεν δεν σημαίνει κάτι. Και για αυτούς άδικο είναι, έστω και αν έχουν λεφτά. Εκτός αν οι εταιρείες την έχουν δει Ρομπέν των Δρομών!

ΥΓ 5: Ο Γκλέτσος μπορεί να κάνει πολύ χαμό για το τίποτα, αλλά είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δήμαρχος που έχω δει να μπαίνει φυλακή (έστω για μια μέρα) για τον αγώνα του. Γιατί από αγωνιστές δημάρχους-πολιτικούς-χαραμοφάηδες έχει πήξει ο τόπος.

ΥΓ 6: Στο ρεμάλι πως θα περάσεις μαθήματα συμφωνώ. Στο ρεμάλι έχω να σε δω 2 εβδομάδες στο γυμναστήριο επίσης συμφωνώ (εγώ το λέω βέβαια άρα είναι λογικό). Στο ρομπέν των depon γέλασα. Και εδώ κλείνω το ΥΓ κραξίματος. Και νωρίς το κλείνω αλλά έχε χάρη...

ΥΓ 7: Η Αττική οδός δε σου χρεώνει διόδια. Σου χρεώνει την χρήση του δρόμου που ΥΠΑΡΧΕΙ και όχι του δρόμου που ΘΑ φτιάξει... Διαφορετικό νομίζω...

ΥΓ 8: Οι φαρμακοποιοί έχουν και δίκιο και άδικο. Επειδή τυχαία χτες μίλαγα με ένα συνδυκαλιστή τους είναι η κατάσταση πολύ μεγάλη για να την αναλύσω σε ένα ΥΓ. Ας πούμε ότι οι μόνοι που έχουν ατόφιο δίκιο είναι οι νέοι φαρμακοποιοί. Άρα καλά κάνεις και τους υπερασπίζεσαι (έστω και αν αυτή η υπεράσπιση είναι υποκινούμενη...σε έπιασα...)

ΥΓ 9: Το πόσο τακτικά πάει κάποιος κάπου δεν έχει σχέση με το αν τα διόδια είναι δίκαια ή άδικα. Εγώ έχω εξοχικό εντός Αττικής αλλά σε σημείο λίγο μετά τα πρώτα διόδια. Είναι δίκαιο να τα πληρώνω ακόμα και αν πάω μια φορά το μήνα; Βέβαια δε πάω από Εθνική και δεν τα πληρώνω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

ΥΓ 10: Είμαι επίσημα διψήφιος, καιρό είχα...

ΥΓ 11: Στην παραπληροφόρηση όπως και στις πωλήσεις το ζήτημα δεν είναι το θέμα. Είναι το μάρκετινγκ. Μια μάπα βιβλίο κόντρα σε ένα καλό με 250 εκπομπές και διαφημίσεις πάνω του πάλι θα το θάψει. Απλά θα είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα μάθουν ότι υπάρχει και ακόμα λιγότεροι αυτοί που θα μάθουν ότι είναι καλύτερο.

ΥΓ 12: Και επειδή έχουμε και δουλειά, είμαι ο Dreiko και είστε τυχεροί που δεν πληρώνετε για να διαβάζετε τις @@ριες που γράφω. Γιατί ΤΟΤΕ θα ήταν άδικη χρέωση!

phantom είπε...

Stilvi μη στεναχωριέσαι για τον Τόλη δεν πρόκειται να μπει στην ψειρού. θα πληρώσει εκεί μια εγγυησούλα 10.000 ευρώ και καθάρισε. Και μετά δε θυμάται κανείς τα 5 μύρια που χρωστάει. Κι επειδή είναι συνέχεια στην επικαιρότητα αυτό τον καιρό μπορεί να κυκλοφορήσει και κανένα box set με τα best of τραγούδια του.
(Άνθρωποι με το όνομα Τόλης είναι υπεράνω του νόμου πχ Απόστολος Γκλέτσος (Τόλης για τους φίλους), Τόλης Βοσκόπουλος, Έλσα Τόλη κτλ).

Keepupsecrets οκέι μπορεί ο Γκλέτσος να είναι real, αλλά το να πάρεις μια μπουλντόζα και να γκρεμίσεις 2 κάγκελα δεν είναι αντάξιο με τη μάχη της Αλαμάνας, των Δερβενακίων ή την απόδραση του Ράμπο στο Ράμπο1:το πρώτο αίμα ή στο Ράμπο3, οπότε δυσκολεύομαι να πάρω στα σοβαρά όσους προσπαθούν να μας το πασάρουν σαν κάτι εξίσου ένδοξο.
Αν ο Γκλέτσος ήταν στον Τιτανικό θα είχε ανέβει σε μπουλντόζα και θα γκρεμίσει το παγόβουνο. (πρέπει να προστεθεί στα Gletsos facts).
Όταν είσαι περήφανη για κάτι για το οποίο δεν έχεις επιχειρήματα σημαίνει ότι έχεις faith. That's nice.
Για τα άλλα κείμενα δε χρειάζεται να ξέρεις σχεδόν τίποτα για τα θέματα στα οποία αναφέρομαι, αρκεί πάντα να συμφωνείς μαζί μου. Είναι αρκετό. Και ναι κατά πόσον ο άλλος το έχει με τη φαρμακευτική έχει να κάνει με την ποιότητα του φαρμακείου.
"Dog Dammit?" Εκεί σε έχασα.
Και θα κλείσω λέγοντάς σου ότι ο Gerard Butler είναι γκέι και είναι πιο πιθανό να έχει ξεπαρθενιάσει αγοράκια παρά κοριτσάκια. Πήγαινε τώρα να μαζέψεις τα κομμάτια σου.

mafioza έκατσες και διάβασες και τα κείμενα που έγραψα στους φαρμακοποιούς? Ωωωωω how sweet! :)
Έτσι είναι ο phantom, υπερασπιστής των αδυνάτων! (αλλά όχι των αδύνατων).
Ρε συ αλήθεια δε σηκώνω κεφάλι (από το μαξιλάρι του κρεβατιού..!:P).

Vivian νομίζω το έχεις πιάσει το νόημα με τους φαρμακοποιούς, μπες κι εσύ να τσακωθούμε στα φόρουμ τους!
Εκτός από οργανώσεις του στυλ "Να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα" προτείνω να φτιάξουμε μια οργάνωση που να λέει "Να επιστραφούν τα κλεμμένα από τη Βουλή".

phantom είπε...

Πασχαλίτσα enough already με τον Ιατρόπουλο! Θες να μου πεις ότι σας αρέσει αυτός εδώ ο τύπος?:

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.newsbeast.gr/files/1/2010/10/31/IATROPOULOS%2520GOUNA.JPG&imgrefurl=http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/67326/poios-foraei-auti-ti-bota/&usg=__DYFGfxebwxgFhXCF5WvdUs-0Y2s=&h=480&w=600&sz=182&hl=el&start=0&sig2=EDrThJtBUJ8Mo1z9eeBvQA&zoom=1&tbnid=zrrVOZGtY7bomM:&tbnh=151&tbnw=195&ei=FrROTbW9Bs2VOvHB3fEP&prev=/images%3Fq%3Diatropoulos%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DN%26biw%3D1366%26bih%3D643%26tbs%3Disch:10,198&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=586&vpy=84&dur=21&hovh=201&hovw=251&tx=88&ty=62&oei=CLROTY7dFc-F4Qa1qYCoCQ&esq=3&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:8,s:0&biw=1366&bih=643

Ελπίζω να κλίκαρες για να δεις τη φωτό (αν δουλεύει το λινκ, αν δε δουλεύει κάντο copy paste). Είναι σαν να προσπάθησε ένας βλάχος να ντυθεί αμερικανός Pimp για τις απόκριες. Μια τέτοια γούνα είχε μια θεία μου από την Καρδίτσα, for Christ'sake. Και σε εκείνη την εκπομπή υποτίθεται ότι ήθελε να βγει ροκάς γιατί έλεγε ένα ροκ τραγούδι!
Το θέμα με τα διόδια είναι αυτό ακριβώς που λες, ότι σου δημιουργεί μια αίσθηση ότι αντιδράς κάπως. Αλλά είναι μια αντίδραση δήθεν, για το φαίνεσθαι, ναχαμε-ναλεγαμε, ενώ για αυτά που θα έπρεπε να αντιδρούμε, να φωνάζουμε και να λυσσάμε τα κάνουμε γαργάρα πχ για τις συντάξεις, τις απολύσεις, τις περικοπές ή για το γιατί να μην ψηφίζει και το κοινό στο Next Top Model.
(Καλά ε εκεί που πέταξες το "στον αντίποδα" ζωγράφισες! :P)

Dreiko επιτέλους επανεμφανίστηκες, έλα να βλέπω ΥΓ να χορτάσει το μάτι μου!
ΥΓ3 loool ωραίος παραλληλισμός για τη φάση των διοδίων! Nice!
ΥΓ5 You should know better από υπερβολικά μάχιμους αγωνιστές δημάρχους. Να σου θυμίσω κάποιον συγκεκριμένο που έκανε 2 φορές απεργία πείνας? Τη μία φορά μάλιστα για τη συνένωση των δήμων, η οποία τελικά τον βόλεψε. Ονόματα δε λέμε. ;)
ΥΓ6 θα κάνω δυναμικό comeback και στο gym. Ξεσκόνισε πάγκους, έρχομαι να τους ιδρώσω!

Dreiko είπε...

Για το ΥΓ 5, να σου θυμίσω τον αυτοφοράκια αντιδήμαρχο; Άλλος πήγαινε μέσα. Και απεργία πείνας που να παίρνεις και 5 κιλά κάνω και εγώ... ΜΟΝΟ ο Γκλέτσος έκανε κάτι σοβαρό και μπράβο του.

Όσο για το gym, τώρα θα πρέπει να έρχεσαι μεσημεράκι-απόγευμα, γιατί το πρωί θα είμαι στο γραφείο. Ναι βρήκα περίπου δουλειά αλλά θα στα πω από κοντά...

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

Ναι κύριε phantom, συνεχίζει να μου αρέσει ο Ιατρόπουλος. Δεν θα τον παρουσίαζα στον πατέρα μου σαν μέλλοντα γαμπρό ούτε θα τον κυκλοφορούσα. Είναι απλά ένα πηγαίο, ανόθευτο συναίσθημα που πηγάζει από το Ιατρο-πουλί και προς αυτό απευθύνεται. Αλλά εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν είσαι μια πραγματική γυναίκα (βασικά δεν είσαι καθόλου γυναίκα) :-P

swift είπε...

Ο phantom, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τσακωμένος με τη γυμναστική...

Ανώνυμος είπε...

Δε θα σχολιάσω το κείμενό σου, γιατί δεν είμαι ακόμα σίγουρη για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Σίγουρα όμως, αυτά που γράφεις αποτελούν τροφή για σκέψη και προβληματισμό. So, thanks for sharing.
Α και το τραγούδι που έχεις βάλει κάτω απ'το κείμενο μοιάζει πολύ με αυτό http://www.youtube.com/watch?v=NgrRRNwj7mU .

phantom είπε...

Dreiko έλα ρε συ, εγώ ξέρω ότι αδυνάτισε ο δήμαρχος μετά την απεργία πείνας. Δεν ξέρουμε βέβαια αν έτρωγε όταν πήγαινε το βράδυ στο σπίτι του αλλά ότι έχασε μερικά κιλά τα έχασε.

Πασχαλίτσα Μα τον Ιατρόπουλο?!:P

swift ποιός διαδίδει αυτά τα ψεύδη?

Don't sit under the apple tree thanks for reading. :) Όντως μοιάζουν τα 2 τραγουδάκια, πολύ ωραίο κι αυτό των Dandy Warhols το είχα ξανακούσει από το intro της Veronica Mars.

Ανώνυμος είπε...

Για τα παιδιά που σχολιάζουν τους "τζιπάτους" που δεν πληρώνουν.Σας είπε κανείς ότι δεν πληρώνουμε επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε?Να μου θυμάστε, ότι όταν υπάρχει ανέχεια,τραβάνε κι άλλο το σχοινί πάντα σε βάρος μας,μέχρι να δούν άν και μέχρι πότε υπάρχουν όρια.Κάποια στιγμή θα φτάσουμε να υπάρχουν διόδια και στις εισόδους των δήμων.