22 Φεβ 2011

Πας μη Ελληνάρας βάρβαρος



Αν είσαι γυναίκα πήγαινε να βάψεις τα νύχια σου ή να αποτριχώσεις τα πόδια σου γιατί σήμερα θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο.

Σε περίπτωση που στην παρακάτω φωτό βλέπεις οφσάιντ, τότε:
α. είσαι γυναίκα που επιμένεις να διαβάζεις το ποστ (και νομίζεις ότι οφσάιντ λέγονται οι ψηλές κάλτσες που φοράνε οι ποδοσφαιριστές)
β. έχεις γλαύκωμα
γ. είσαι σχιζοφρενής με παραισθήσεις
δ. είσαι ο επόπτης του αγώνα.

Ένας παίκτης βρίσκεται σε θέση οφσάιντ αν "είναι πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα από την μπάλα και τον προτελευταίο αντίπαλο" σύμφωνα με την Wikipedia, δηλαδή αν δεν παρεμβάλλεται κανένας αμυντικός ανάμεσα στον επιθετικό και στο τέρμα την ώρα που ξεκινά η πάσα.

Αν προσέξεις πάλι τη φωτογραφία, η πάσα ξεκινά από τον παίκτη στο μπλε βελάκι, ενώ ο Κατσουράνης είναι το κόκκινο βελάκι.

Ανάμεσα στον Κατσουράνη και στο τέρμα παρεμβάλλονται ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τρεις μπορεί και τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, κάτι που αποκλείεται να μην το είδε ο επόπτης γιατί η φάση ξεκίνησε από θέση κόρνερ.

Εκτός κι αν η ευθεία έχει αλλάξει από τότε που πήγαινα εγώ σχολείο κι έχει γίνει κάπως έτσι, οπότε ναι ο Κατσουράνης είναι οφσάιντ.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε Περικλής Βασιλάκης, καθηγητής διαιτησίας στις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα την οποία μπορείς να βρεις ΕΔΩ μαζί με όλα τα ριπλέι των φάσεων, εκτός από το χωρίς αιτία ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού που έκρινε ένα ματς το οποίο με τη σειρά του έκρινε ένα πρωτάθλημα, το τριφύλλι αδικήθηκε και στο 44ο λεπτό όπου ο Τοροσίδης πέφτει μόνος του στη μικρή περιοχή κι ακουμπά τη μπάλα με το χέρι του κι ο διαιτητής αντί να δώσει πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού καταλογίζει φάουλ στον έκπληκτο Νίνη που δεν είχε αγγίξει κανέναν, αλλά και στο τελευταίο γκολ του Τζιμπούρ όπου πρόκειται για αμφισβητούμενη φάση η οποία φυσικά δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι μόνοι που δεν είδαν καμία αδικία εις βάρος του τριφυλλιού ήταν ο διαιτητής, οι επόπτες, οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ κι ο Μαρινάκης.

Δες ΕΔΩ πώς παρουσίασαν οι New York Times όσα συνέβησαν στο ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλη ομάδα που όχι μόνο δεν παραδέχτηκε την κατάφωρη αδικία εις βάρος των αντιπάλων της, όχι μόνο δεν περιορίστηκε στα καπνογόνα που είχαν προκαλέσει περισσότερη ομίχλη απ'ότι έχει στην κορυφή του Ολύμπου, όχι μόνο οι οπαδοί δεν έπαψαν να φωνάζουν "Ουγκ, ουγκ" κάθε φορά που έπιανε μπάλα ο Σισέ, όχι μόνο δε σταμάτησαν λεπτό να πετάνε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο (χαρακτηριστική η φάση όπου περνάνε ξυστά από το κεφάλι του Λέτο μπουκάλια κι ο δολοφονικός επόπτης αντί να διακόψει τον αγώνα του έκανε νόημα να κάνει πιο γρήγορα μπας και γλιτώσουν), όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό από τις γνωματεύσεις ιατροδικαστών για τα τραύματα από βολές αεροβόλων στα σώματα των παικτών σε προηγούμενους αγώνες, αλλά στο τέλος άφησε να μπουν στο γήπεδο οπαδοί και να χτυπήσουν τους παίκτες.







Ο μόνος που δεν τα είδε όλα αυτά ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Πρωταθλήματος, της Σούπερ Λίγκας όπως την αποκαλούν (ευφάνταστος τίτλος ε?) ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μετά τη λήξη του ντέρμπι βγήκε να κάνει δηλώσεις και σαν γνήσιος Ελληνάρας αντί να αναγνωρίσει τα λάθη της διαιτησίας είπε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε κερδίσει 3-0, ότι η ομάδα του απόψε "δίδαξε αρχές και ήθος", ότι οι οπαδοί του είχαν "υποδειγματική συμπεριφορά", ότι ο Σισέ μπορεί να "πάρει τις φούστες του και να φύγει"(γιατί οι Ελληνάρες είναι άντρακλες με μεγάλα αρχίδια και φαρδιά παντελόνια) κι ότι είναι "ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να μπουν ΠΕΝΤΕ οπαδοί μετά τη λήξη για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας". Τα 500 άτομα που κυνηγούσαν τους φιλοξενούμενους τα είδε ΠΕΝΤΕ οπαδούς! Ενώ είχε το θράσος να μιλήσει για ένα υποδειγματικό ντέρμπι κατά της βίας στα γήπεδα επειδή το πούλμαν του Παναθηναϊκού κατάφερε να φτάσει στο Καραΐσκάκη χωρίς να το σπάσουν όπως είχαν κάνει πέρσι.


Αυτός είναι ο Ελληνάρας που τον εκθειάζουν οι οπαδοί του γαύρου, το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Νεοέλληνα, ο πρόεδρος του σάπιου ελληνικού πρωταθλήματος που έσπρωχνε το μικρούλη Νίνη στα αποδυτήρια και που σαν άντρακλας κορόιδευε το Σισέ φωνάζοντας "I screwed you! I screwed you!"(αν και δεν ξέρω κατά πόσον είναι αντρικό να φαντασιώνεται κάποιος ότι γαμάει άλλους άντρες) κι ο Σισέ του απαντούσε "You know you screwed me, enjoy it!". Ο διάλογος αυτός φαίνεται καθαρά σε αυτό το βίντεο, το οποίο περιέχει και σκηνές από τις φασαρίες που "δεν είδε" ο Μαρινάκης.


Υπεύθυνη αρχή για να τιμωρήσει τους υπεύθυνους είναι η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, της οποίας όμως πρόεδρος είναι ο Μαρινάκης άρα... θα πρέπει να τιμωρήσει τον εαυτό του!

Εμείς οι βάζελοι, αλλά κι οι οπαδοί των άλλων ομάδων δεν πρέπει να βγάζουμε την ουρά μας απέξω, όταν κι εμείς πληρώνουμε για να αγοράσουμε εφημερίδες με εξώφυλλα που ζητάνε το αίμα και το σπέρμα των αντιπάλων, όταν κάνουμε τα στραβά μάτια στη δικιά μας ευνοημένη καμπούρα από τη διαιτησία, όταν δικαιολογούμε καφριλίκια με τη λογική "αφού κι αυτοί τα ίδια κάνουν" ή όταν αφήνουμε να μας πιρπιρίζουν το μυαλό πληρωμένοι οπαδικοί δημοσιογράφοι-φιτίλια-φερέφωνα των προέδρων και των διαπλεκόμενων.

Η συγκεκριμένη στιγμή όμως επειδή ακριβώς είναι εξόφθαλμα άδικη και προκλητική, είναι καθοριστική για να ληφθούν κάποια μέτρα και να μπει ένα τέλος στη μαφιόζικη αυτοκρατορία ορισμένων που ξεδιάντροπα και με έπαρση περιφέρονται στα γήπεδα υπό τα συνθήματα-βελάσματα των οπαδών τους, να μπει ένα τέλος πριν αρχίσουν τα αντίποινα από τους βάζελους, αεκτζήδες ή παοκτσήδες και να αποτρέψουμε τυχόν νέα ραντεβού θανάτου (σαν αυτό που είχε γίνει πριν λίγα  χρόνια όπου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ένας οπαδός του Παναθηναϊκού από οπαδούς του Ολυμπιακού).

Και πριν πεις ότι εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί ασχολούνται με σωβρακοφανέλες, θα χρησιμοποιήσω μια φράση που διάβασα στο δεύτερο σχόλιο που άφησαν στο άρθρο των New York Times.

"Olympiakos is more than a team: it is a symbol of the coulture that led to the downfall of the Greek Economy and State."

Η συμπεριφορά του Μαρινάκη είναι μία από τις χαρακτηριστικές Ελληναρίστικες συμπεριφορές που διακρίνεις από τη Βουλή και το ποδόσφαιρο μέχρι τη δουλειά σου ή την διπλανή πόρτα του σπιτιού σου. Ή ακόμα και μέσα στο σπίτι σου. Πάψε να θαυμάζεις τέτοιους ανθρώπους, ο Ελληναράς πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου είναι ίδιος με τον Ελληναρά βουλευτή που σου υπόσχεται θέση στο δημόσιο και ψηφίζει νόμους που παραγράφουν τα αδικήματά τους. Ο Σισέ είναι μαύρος, βάφει το μαλλί του ξανθό, σε δημόσια εμφάνισή του έχει φορέσει φούστα και μετά τις φασαρίες στο ντέρμπι έβαλε τα κλάματα στα αποδυτήρια. Στην "ένδοξη" Ελλάδα τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση, κι ας είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης με προϋπηρεσία στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική Γαλλίας. Γιατί οι Ελληνάρες είναι άντρακλες και δε γουστάρουν να βλέπουν μαύρους άντρες με φούστες, όπως και οι μοναχοί δεν επιτρέπουν γυναίκες με κοντές φούστες στα μοναστήρια. Γιατί φοβούνται μην τους σκανδαλίσουν...

Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα δες εδώ μερικές ατάκες που ειπώθηκαν για το οφσάιντ του Κατσουράνη, όπως τις πήρε το μάτι μου στο εκπληκτικό γκρουπάκι του facebook "Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη".

-Ο Κατσουράνης έχει μεγαλύτερη κάλυψη κι από την Cosmote.

-Το ψηφιακό σήμα της Digea καλύπτει και τον Κατσουράνη.

- Φήμες λένε ότι μετά το κίνημα "Δεν πληρώνω" ο Ντουντού, ο Τοροσίδης, ο Πάρντο και ο Μέλμπεργκ δημιούργησαν το κίνημα "Δεν καλύπτω".

- Κι εγώ τον κάλυπτα απλά όταν μπήκε το γκολ σηκώθηκα από την καρέκλα και πήγα πιο μπροστά κι έτσι επηρέασα τη φάση.

- Ποιό είναι το αγαπημένο γλυκό του Κατσουράνη? Τρουφάκια με επι-κάλυψη σοκολάτας.

-Ήταν ένας Γερμανός, ένας Ιταλός, ένας Γάλλος κι ένας Έλληνας. Και οι 4 κάλυπταν τον Κατσουράνη!

-Τι δήλωσε ο Κατσουράνης μετά τον αγώνα? Δεν έχω να πω κάτι, με καλύψατε!

- "Katsouranis ασφάλειες ζωής"... καλύπτουμε τα πάντα!

- Πάει κάποιος σε μπουτίκ και ζητάει μια φανέλα του Ολυμπιακού κι ο πωλητής των ρωτάει: Παίκτη ή διαιτητή?

-Και ο Τσακ Νόρις κάλυπτε τον Κατσουράνη.

- Πού μένει ο Κατσουράνης? Στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

-Και οι New York Times κάλυψαν τον Κατσουράνη.

-Δήλωση Πάγκαλου: Μαζί τον καλύψαμε!

-Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας "Αποκάλυψη Τώρα", ετοιμάζεται νέα ταινία "Κάλυψη Τώρα" με πρωταγωνιστή τον Κατσουράνη.

-Φήμες λένε ότι ο Κατσουράνης θα είναι το νέο μοντέλο της καμπάνιας της Cover Girl.

-Ψάχνω 3 εθελοντές που θα φορέσουν κόκκινες φανέλες και θα με καλύπτουν για να ντυθώ οφσάιντ. Προσφέρεται κανείς?



Υ.Γ. Ελληναρίστικη συμπεριφορά βίωσα την Κυριακή όταν έλαβα μέρος στο κυνήγι του θησαυρού που διοργάνωνε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στην ομάδα συμμετείχαμε ο swift, εγώ και Το Κορίτσι. Μαζί μας έβαλαν και 2 κοριτσάκια έκτης δημοτικού που δεν έβρισκαν να πάνε σε άλλη ομάδα. Το παιχνίδι είχε ως εξής: σου έδιναν το πρώτο στοιχείο-γρίφο που σε κατεύθυνε σε ένα σημείο του δήμου, αφού έφτανες εκεί σου έδιναν ένα άλλο στοιχείο που σε κατεύθυνε σε άλλο σημείο, από εκεί έπαιρνες άλλο γρίφο που σε έστελνε στο επόμενο σημείο κι έτσι κυλούσε το παιχνίδι έχοντας γύρω στα 15 σημεία σταθμούς.

Η συμμετοχή μας ήταν λίγο φιάσκο καθώς την πατήσαμε με μερικούς γρίφους (όπως όταν μας έδωσαν ένα κερί κι ένα χαρτάκι που μίλαγε για τα κανόνια του Ναβαρόνε κι εμείς αντί να το συνδυάσουμε με την εκκλησία-προστάτιδα του πυροβολικού -Αγία Βαρβάρα- πήγαμε σε μια άλλη που βρισκόταν στην άλλη άκρη της Αργυρούπολης επειδή θυμόμασταν ότι είχε κάτι πολεμικά μνημεία απέξω). Ο swift έφευγε τρέχοντας μπροστά μόνος του να ανιχνεύει τα πιθανά σημεία-λύσεις των γρίφων, εκείνη τη μέρα πιο πολύ του μίλησα στο τηλέφωνο παρά τον είδα, ενώ εγώ με Το Κορίτσι και τα 2 κοριτσάκια, κάναμε μια μίνι πρόβα πώς θα ήμασταν αν αυτά ήταν τα δικά μας κουτσούβελα. Δε μπορώ να φανταστώ πόσα τραύματα θα δημιουργήσαμε στις αθώες παιδικές ψυχούλες τους.

Αφού οργώσαμε όλη την Αργυρούπολη και το μισό Ελληνικό με τα πόδια (γιατί στους όρους του παιχνιδιού ήταν ξεκάθαρο ότι απαγορευόταν να πάρεις μεταφορικό μέσο) μετά από 4 ώρες ασταμάτητου περπατήματος και καμιά δεκαριά κάλους αργότερα εγκαταλείψαμε την προσπάθεια. Επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης διαπιστώσαμε ότι το κυνήγι του θησαυρού είχε ολοκληρωθεί πολύ ώρα πριν από εμάς, από κάτι τσουτσέκια με τσιγαριλίκια και σκουλαρίκια που φαίνονταν σαν να είχαν σηκωθεί τώρα από το κρεβάτι, πόσο μάλλον να είχαν περπατήσει δέκα χιλιόμετρα όπως απαιτούσε το παιχνίδι. Ήταν ολοφάνερη η απάτη τους γιατί ακόμα και ο Κεντέρης ντοπαρισμένος δεν προλάβαινε να διανύσει την απόσταση που απαιτούνταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ενώ καμία από τις ομάδες που όργωναν τα σημεία-γρίφους δεν τους είχε συναντήσει στο δρόμο. Παρόλες τις διαμαρτυρίες όλων των ομάδων ότι οι τύποι είχαν προφανέστατα χρησιμοποιήσει μεταφορικό μέσο για να πάνε από τον ένα σταθμό στον άλλο και παρότι οι ίδιοι οι διοργανωτές παραδέχτηκαν ότι ήταν αδύνατο να μην είχαν κάνει απάτη κι ας μην μπορούσαν να το αποδείξουν, οι τσάτσοι κέρδισαν κανονικά τα δώρα του διαγωνισμού. 

Όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν ήταν αγανακτισμένα από την αδικία κι αναρωτιέμαι τι άνθρωποι θα γίνουν μεγαλώνοντας, αν από τόσο μικρή ηλικία βλέπουν συνεχώς να επιβραβεύεται η αδικία μπροστά στα μάτια τους κι αυτά να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν.

Τουλάχιστον εμείς στα κοριτσάκια της ομάδας μας, τις γλυκύτατες Τάρια και Χριστίνα τους μάθαμε ότι μεγαλύτερη σημασία είχε η συμμετοχή και η διασκέδαση και όχι η νίκη.

Στάνταρ όμως τα τσουτσέκια που έκλεψαν και κέρδισαν στο κυνήγι του θησαυρού θα ήταν ολυμπιακοί.





Black Keys
-Modern Times-

They're gonna get to it tomorrow,
But they don't care at all,
They're gonna ease your pain and sorrow,
But we heard the same before,

All my lovin' friends,

Takin' nothin' home,
And I can't be the one,
To lay troubles on,

All their homes are broken,

And what are they gonna do?
There's no magic potion,
Their lyin' days are through,

Love and lust,

Go hand-in-hand,
Everything turn to dust,
In our promised land,

Take the well-dressed man,

And watch him pass you by,
Work your life away,
Makes me wanna cry,

In these modern times,

Oh...oh...oh,

I'm gonna scream it on a mountain,

To every valley wide,
It's all your money they're countin',
And to your face they lie,

Put on your workboots, mama,

And your morning gown,
Twelve men dead today,
They're already in the ground,

See the well-dressed man,

Watch him pass you by,
Work your life away,
Make me wanna cry,

In these modern times,

In these modern times,
In these modern times,
Oh.



14 σχόλια:

swift είπε...

Το καινούργιο ανέκδοτο το ξέρεις;
Τι κάνουν ένας Σουηδός ένας Βραζιλιάνος κι ένας Έλληνας;
Καλύπτουν τον Κατσουράνη.

Andie είπε...

Τι ρατσισμός είναι αυτός στην πρώτη πρόταση γιατρέ μου? Ε?

Ανώνυμος είπε...

Ουδέν σχόλιον...
Είμαι Ολυμπιακός και κάποτε παλιά, γνώριζα πολύ καλά το Μαρινάκη...
Δεν θα με κάνει ο Βαγγελάκης να σιχαθω την ομάδα μου, αυτό είναι σίογυρο...
Αλλά η γνώμη μου γιαυτόν ήταν και παραμένει πάντα η ίδια...
Χαχόλι του κερατά, κωλόπαιδο και ελεεινός ήταν από πάντα του.
Πέθανε ο πατέρας του, πολλαπλασίασε την περιουσία του και εκεί που νόμιζα ότι σοβάρεψε ένα κωλοπάιδι που είχα γνωρίσει κάποτε και γιαούρτωνε τον κόσμο (ναί, είχε γιαουρτώσει πολύ κόσμο, ήταν το χόμπι του!) παρέμεινε το ίδιο κωλοπάιδι πού ήταν πάντα του...

sourgelaki είπε...

τα μπουτια σου μαρια....

(και επειδη εγω δεν ηξερα τιποτε απο οοοοοοολα αυτα- ουτε αλλωστε τι ειναι οφ σαιντ, χωρις να με ενδιαφερει να μαθω- τα θεωρω απαραδεχτα και ποσο σαπια ειναι τα παντα, περισσοτερο, ομως, με λυπει να βλεπω ποσο ηλιθιοι ειναι οι ανθρωποι)

Αιθεροβάμων είπε...

1) Είμαι γυναίκα.
2) Ξέρω τι είναι οφσάιντ. Όχι, αυτό στη φωτό δεν είναι...
3) "Είμαι" Ολυμπιακός (έτσι για να λέω ότι κάτι είμαι).
4) Για κάτι σκηνικά σαν αυτό όμως, ντρέπομαι που "είμαι"...
5) Γουστάρω κάργα το Σισέ.
6) Ο Μαρινάκης είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο.

Αλλά κυρίως...

7) Κι εγώ κάλυπτα τον Κατσουράνη!!

(Μήπως να άλλαζα ομάδα;)

Πλάκα έχει να κερδίζει η σωβρακοφανέλα που (και καλά) υποστηρίζεις. Αλλά τέτοια καφριλίκια και τέτοια ξεφτιλίκια είναι ντροπή...και όχι μόνο για την εκάστοτε ομάδα.

tzagalagabugu είπε...

Kαργα προσβλητικο το πρωτο σου σχολιο.

Τρεφετε καταναλωτικα ενα σαπιο συστημα διαπλεκομενων συμφεροντων και πωρωνεστε με τι ακριβως? Το θεαμα? Την ατμοσφαιρα? Το αγωνιστικο πνευμα?

Ανακαλυψες την "καταφορη αδικια" και την προκληση σημερα? Σοκ κ δεος!

Γιατι εισαι βαζελος? Αυτο απο μονο του καταλαβαινεις ποσο απαξιωτικο ειναι για τον εαυτο σου?
Να οριζεις ενα μερος της ταυτοτητας σου απο μια ομαδα-εταιρεια.

Μμμμ και μετα κοιταμε με μισο ματι πχ τα παιδιακια που πωρωνονται με τα γκατζετακια τους.
Αυτα τουλαχιστον εχουν εγγυηση για το προιον τους, κ αμα δεν τους κανει τιμωρουν την εταιρεια τους, πανε σε αλλη η σταματουν να αγοραζουν το προιον της μεχρι να αποκτησει την ποιοτητα που ταζει.

Ποτε ηταν η τελευταια φορα που ως ενδειξη διαμαρτυριας και σιχαμαρας (για αυτα που κατα τα αλλα καλα λες οτι γινονται/δεν εχω κολλημα με καποια ομαδα, πιανομαι απο σενα που οριζεσαι ως βαζελος)δεν πηγατε γηπεδο? Δεν πληρωσατε για αυτο το αισχος? Δεν σταματησατε να κανετε σαν πιθηκια?

Οχι, χρυσο μου:P Χιλιες φορες να κανει η αλλη το μποτε της απο το να πληρωνει εισητηριο για να καλυψει τον Κατσουρανη.

Audrey!!! είπε...

Γιατρε?!Πώς μπορεσες να πεταξεις εξω τις γυναικες απο το ποστ σου....?Με στεναχωρεις....με στεναχωρεις και δεν το θελουμε αυτο και προσεχε γιατι φετος εχω μια ευαισθησια με το θεμα "γιατρος"...προσεχε....!!!

Αν και Ολυμπιακος βαμμενος, ομολογω πως μια ντροπη για τις μπατσες και τις βρισιες που πεσανε, την εχω....Για τα οφασαιντ η μη, δε θα παρω θεση οχι γιατι "ειμαι γυναικα και δε γνωριζω το οφσαιντ", αλλα γιατι....απλα τι ψαχνουμε ακριβως τωρα? Αν ηταν στημενο το ματς ή αν στηνονατι γενικα ματς εντος και εκτος Ελλαδας? Τα λεφτα στην μπαλα ειναι τετοια που οχι απλα δεν τα φανταζομαστε εμεις οι πτωχοι..., αλλα ουτε και αυτοι που τα εχουν. Το αν στηνεται ενα ματς ή οχι, νομιζω οτι τοσο ο βαζελος οσο και ο Ολυμπιακος το γνωριζουν πολυ καλα. Το χερακι μας ολοι το εχουμε βαλει (οχι εγω κι εσυ....ουτε ο διπλα...Εννοω οι ομαδες μαζι....) για αυτο η κατασταση αυτη παραμενει και διογκωνεται. Δηλαδη τωρα για να τα λεμε τα πραματα με το ονομα τους, θεωρεις οτι ματς δε στηνονται? Οτι ο Ολυμπιακος κερδιζει παντα με την αξια του? Ή οτι ο βαζελος δεν εχει στησει ποτε ματς, μεγαλο ή μικρο?Φανταζομαι οτι δεν το πιστευεις.............Και οποιος το πιστευει, τοτε να μην ξαναδει γενικα κα ποτε μπαλα γιατι αγωνες στηνονται και στηνονται παντου.Το αν στηνονται λιγο ή πολύ μας πείραξε?Ειναι παρα πολλα τα λεφτα στο ποδοσφαιρο. Υπολογιζεται οτι ειναι ισως η πιο βαρια βιομηχανια στον πλανήτη......Εδω γιατρε μου στηνονται τα ματς στο Πανκυκλαδικο που επισης παιζονται φραγκα, στη Σουπερ Λιγκα δεν? Γινεται...δυστυχως αλλα γινεται και παντου. Το αν εχει μεγαλη εκτασ ή οχι ή αν κρατηθηκαν τα προσχηματ μας νοιαζει? Αυτο λεω και με αλλους που συζηταμε γενικοτερα και περα απο το ντερμπι. Ειναι αστειο να μιλαμε για το αν στηνοντα τα ποδοσφαρικα ματς ή αν κρατηθηκαν τα προσχηματα. Κρατηθηκαν δεν κρατηθηκαν, στηνεται η μπαλα.
Και το βασικοτερο ολων ηταν το ξεφτιλικι το μετα......Αυτο ειναι το απαραδεκτο της καταστασης!!! Οχι γιατί "γίναμε ρεζίλι εξω". Ποσάκις με απασχολεί, που το λένε και το ξαναλενε στις τηλεορασεις. Ξεφτιλα γιναμε απο περυσι με την κριση, ξεφτιλα γιναμε για θεματα εξωτερικης πολιτικης στο παρελθόν, ξεφτιλα γιναμε ως χωρα για πιο σοβαρα θεματα και οχι για την "βία στα γηπεδα". Η ντροπη ηταν για εμας......Για εκεινα τα ζωα που και ενω ειχε κερδισει η ομαδα τους (το πώς, το ειπαμε και το ειπατε και το ειπαν ολοι...Οχι πώς ειδαμε και καμια τρελή μπαλα αντικειμενικα και απο τον βαζελο ή του "κόπηκαν πχ οι πολλες ευκαιρίες γιατί η διαιτησια ηταν υπερ του Ολυμπιακου...". Η μπαλα ηταν μαπα απο την αρχη μεχρι το τελος και απο τυς δυο. Μαπα! Ο Ατρομητος εκτος παιζει καλύτερα......Ηταν ντερμπι στα λογια. Μπαλα μαπα.....)και ενω γνωριζουν οτι θα τιμωρηθεί, μπαινουν μεσα και κανουν σαν Ουννοι!Αυτα ειναι να σκυβουμε το κεφαλι, κυριως εμεις που υποστηριζουμε αυτη την ομαδα......και το αν στηθηκε το ματς, αυτο το απανταει και η κυρα Τασαινα που δε γνωριζει απο οφσαιντ αλλα μονο απο καλο λαδι ή η γκομενα που ξυνει τα νυχια της στα beaute ολη η μερα......
Ντροπη σε ολους τους, προεδροι (καλα το βλεπεις....δεν περιμενεις κατι περισσοτερο....Δεν εχεις απαιτηση.....Οχι το λεω γιατρε γιατι ειχα ποστ απαιτησεων προψες και μου εμεινε....Βλεπεις οτι το ατομο ειναι αλητης.....δεν το ΄χει....), οπαδοι, παικτες που χανουν την υπομονη και ενω γνωριζουν τι θα γινει....ντροπη....

Διωχνω το σοβαρο κλιμα και λεω: μαζί τον καλύψαμε!!!(Φοβερο.....Ηταν η καλυτερη ατακα που κυκλοφορησε βασικα....)

Γιατρε σε φιλω...ξερει εσυ...κισιζ....(Αληθεια τι ειδικοτητα θα κανεις?)

phantom είπε...

swift η δική σου εκδοχή είναι πιο έγκυρη γιατί έπιασες σωστά τις εθνικότητες!

Stilvi come on, αστείο ήταν!

Ανώνυμε αλήθεια γνωρίζεις τον Μαρινάκη? Δεν ξέρω αν γιαούρτωνε κόσμο παλιότερα πάντως αν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα αρχίσουν να τον γιαουρτώσουν. Ελπίζω να αλλάξει τακτική και να αρχίσουμε γενικά όλοι να φερόμαστε πιο ψύχραιμα, παράγοντες, οπαδοί και δημοσιογράφοι, αλλιώς μας βλέπω να κάνουμε εμφύλιο πόλεμο πάνω στο γρασίδι!

sourgelaki δε σε αδικώ καθόλου για το πώς βλέπεις το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά ρε συ πρέπει να μάθεις τι είναι οφσάιντ έστω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους!

Αιθεροβάμων χαίρομαι που ακούω τέτοιες απόψεις από έναν Ολυμπιακό. Μην αλλάξεις ομάδα, κι οι άλλες σάπιες είναι, απλά έτυχε αυτή τη φορά να κάνει την μεγάλη κουτσουκέλα ο γαύρος.
Καλά ε, και ποιός δεν κάλυπτε τον Κατσουράνη!:P

tzagalagabugu για την πρώτη μου πρόταση η οποία όντως είναι προσβλητική αν δεν την πάρει κάποιος στην πλάκα (όπως θα έπρεπε), μπορώ μόνο να δικαιολογηθώ λέγοντας ότι είχα επηρεαστεί από τη φωτό του Μαρινάκη και μίλησα αναλόγως σαν τους Ελληνάρες που κατακρίνω! Οπότε στο ίδιο mood Μαρινάκη θα σου πω ότι "αναγνωρίζω το λάθος των δηλώσεών μου και σε προσκαλώ σε συζήτηση"! (όπως έκανε ο Μαρινάκης μια μέρα μετά:P).
Αν πιστεύεις ότι είναι απαξιωτικό που δηλώνω βάζελος, δηλαδή που υποστηρίζω μια ομάδα-εταιρία, τότε είναι απαξιωτικό για τον οποιονδήποτε να υποστηρίζει όποια έκφανση του επαγγελματικού αθλητισμού υπάρχει είτε υποστηρίζεις ένα ζευγάρι στο πατινάζ, είτε τον οδηγό της Φόρμουλα 1, είτε μαραθωνοδρόμους, είτε διαγωνισμό πλεξίματος. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με εταιρίες και διαπλεκόμενους κι όχι μόνο το ποδόσφαιρο (θυμήσου την "ένδοξη" εθνική άρση βαρών του Ιακώβου που απεδείχθη ότι οι περισσότεροι ήταν ντοπέ ή τους Κεντέρη Θάνου).
Δηλώνω βάζελος και ορίζω ένα μέρος της ταυτότητάς μου από αυτό το χόμπι μου, όπως θα με όριζαν και άλλα χόμπι μου να βλέπω Lost ξέρω γω ή να ακούω Offspring.
Γήπεδο πηγαίνω πααααααρα πολύ σπάνια, οπαδικές εφημερίδες δεν τις ξεφυλλίζω πλέον ούτε στην τουαλέτα.
Η βία στα γήπεδα είναι φαινόμενο δεκαετιών και είναι ανόητο να προσποιούμαστε ότι μόνο τώρα συνέβη ή ότι μόνο ο Ολυμπιακός την προκαλεί. Απλά εγώ ένιωσα ότι τώρα παραέγινε και κάποια στιγμή όταν το νιώσεις πρέπει να αντιδράσεις. Δε γουστάρω ακόμα και στα χόμπι μου να εισχωρούν ελληνάρες και να κάνουν τις παράγκες τους, όπως συνέβη ας πούμε και στο προχθεσινό κυνήγι του θησαυρού του δήμου.
Αν είχες λάβει κατά γράμμα την αρχική πρόταση του ποστ και είχες κάνει το μποτέ σου, τώρα δε θα κάναμε αυτή την κουβέντα! Κάτι ήξερα εγώ και είπα να συνεχίσουν να διαβάζουν οι άντρες, με τους οποίους καταλαβαινόμαστε:P
Thanks for sharing your thoughts!:)

Audrey ε όχι! Audrey εσύ, ένα εκλεπτυσμένο άτομο από τας Μυκόνους, μια Qουρία με Q κεφαλαίο, να δηλώνεις βαμμένος Ολυμπιακός? Γκρεμίστηκαν πια όλες οι αξίες σε αυτό τον τόπο?
Καμία μεγάλη ομάδα δε δικαιούται να μιλάει για διαιτησία, γιατί όλες έχουν βάλει το χεράκι τους στην παρακμή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος δεν αγανάκτησε τόσο με το καραμπινάτο οφσάιντ, λάθη από διαιτητές έχουμε δει άπειρα αν και τόσο κραυγαλέα δεν έχουν ξαναυπάρξει, αυτό που πιο πολύ πυροδότησε τις αντιδράσεις είναι η νοοτροπία "εμείς κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και δε μας αγγίζει κανείς". Από τέτοιες νοοτροπίες έχουμε μπουχτήσει τόσο πολύ σε αυτό τον τόπο, ε και σου ανάβουν τα λαμπάκια όταν τις συναντάς ακόμα και σε ένα χόμπι που υποτίθεται σε κάνει λίγο να ξεχαστείς από την καθημερινότητα.
Τώρα που μίλησες για στημένα ματς στο πανκυκλαδικό, μου θύμησες σκηνικό στην παλιά τοπική ομάδα μπάσκετ του αδερφού μου, όπου πλήρωσαν διαιτητή να στήσει παιχνίδι δίνοντάς του 40 ευρώ και ένα μπουφάν του συλλόγου! lol :P
Η επιλογή της ειδικότητας παίζει ακόμα, προέχει το γαμω-πτυχίο το οποίο κάπου έχει κολλήσει στην κίνηση!

tzagalagabugu είπε...

Εισαι αρκετα εξυπνος ωστε να αντιλαμβανεσαι πως αναπαραγωντας το πνευμα ενος πιθηκου εναντιον του γυναικειου γενους-που στην προκειμενη δεν σου εφταιξε και τιποτα για να "χαριτολογεις" κατ'αυτον τον τροπο-δεν ειναι ακριβως απτος μισογυνισμος, αλλα σιγουρα συμβαλλεις με τον τροπο σου στην αναπαραγωγη της αηδιας.
Δεν απεχει και πολυ απο το πιθηκι που λεει τραβα στην κουζινα σου, και μην το ντυνεις τωρα με Μαρινιστικη στοφα.


Καταναλωτικα οντα ειμαστε ολοι μας.
Δεν εχω κατι εναντιον της καταναλωσης ενος ποδοσφαιρικου/αθλητικου θεαματος(εχω επαφη με το χωρο απο την παιδικη μου ηλικια και πλεον και επαγγελματικα), οπως δεν ειμαι εναντια στην καταναλωτικη χρηση ενος Η/Υ, των υπηρεσιων κινητης τηλεφωνιας κ.ο.κ.

Αλλα ο οπαδισμος και το καφριλικι σε καποιους χωρους ειναι σαφως εντονοτερα φαινομενα και κατακριτεα.

Δεν νομιζω να συσπειρωνει σε τετοιο βαθμο ας πουμε η vodafone, ουτε να βγαινουν μαζικα στους δρομους τα κουριτσια ουρλιαζοντας l'oreal because I'm worth it-l'oreal γαμα την estee lauder παρ'της τα μυαλα, ουτε να σκανε αγορια κραυγαζοντας και ανοιγοντας κεφαλια για τα αγαπημενα τους gadgets.

Και το βρισκω υποκριτικο να κοιταμε με μισο ματι τον τυπο που αγοραζει μια μαρκα ως θυμα καποιας μοδας και trend, ενω απο την παιδικη μας ηλικια τρωμε πλυση εγκεφαλου με μια ομαδα.
Οχι οτι χειροκροτω τον κολληματια, αλλα κολλημα με κολλημα εχει διαφορα στις εκδηλωσεις του και στις επιπτωσεις στην αγορα.

Γι'αυτο και εγραψα παραπαπανω, οτι αν το προιον παψει να ανταποκρινεται στις προσδοκιες, παιρνεις καποιο αλλο, η τιμωρεις τον δημιουργο του μεχρι να βελτιωσει την υπηρεσια του.

Και αναρωτιεμαι εκ νεου. Περα απο το κραξιμο (και επαναλαμβανω, δικαιολογημενο στο κειμενο σου, ολοι καλυπταμε τον Κατσουρανη), τα κειμενα οργης, τις λαικες απαιτησεις για τιμωριες και αποδοση δικαιοσυνης,

Τοσα χρονια, οι φιλαθλοι της οποιασδηποτε ομαδας, τι ακριβως εκαναν για να σωσουν αυτο που αγαπουν και τους συσπειρωνει?

Χομπυ ειναι στο δικο σου μυαλο. Στο μυαλο του επιχειρηματια που αναλαμβανει εναν επικερδη χωρο δεν ειναι καθολου χομπυ.

Και αντι να τον τιμωρησεις οταν αμαυρωνει τον χωρο, τι ακριβως κανεις, εκανες?

Ξαναπηγες στο γηπεδο. (Εσυ, ο οποιοσδηποτε τελοσπαντων).Και ενδεχομενως να χαρηκες και με τα στημενα υπερ σου.

Μπραβο. Πανεξυπνη κινηση.

Και στην τελικη, ξερεις πιο ειναι το πιο θλιβερο?
Οτι αν πας να μαζεψεις συναδελφους σου "να τα κανετε πουτανα" (Marinakis mode) για ολα τα εκτρωματικα που γινονται στο επαγγελμα σας και που περιμενετε σαν τα ζωα (οχι γιατι ειστε, αλλα γιατι ετσι σας θελουν, μας θελουνε ολους) για μπειτε σε ενα προγραμμα ειδικοτητας και να ζησετε σαν ανθρωποι,
οι πιθανοτητες ειναι πολυ μικροτερες απο το να φωναξεις καμια κατοσταρια βαζελους να διαμαρτυρηθουν για το αγαπημενο τους χομπυ.

Σε ειχα για πιο ελευθερο πνευμα.

Μικρός Μπετόβεν είπε...

Τι να πω ρε...δεν μ'έχει συγκινήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αυτή τη φορά είναι σοβαρό.
Ήλπιζα και ελπίζω οτι όσο περνάν τα χρόνια, θα πάψει να είναι μαγκιά η λαμογιά, το γαμάω και δέρνω. Αλλά ο Μαρινάκης με πήγε πίσω. Και τα τσουτσέκια της Αργυρούπολης. Νόμιζα οτι κι αυτά ήταν είδος προς εξαφάνιση. Αρχίδια, απλά δεν με επηρεάζει τόσο πια.
Είσαι γιατρός, κάποια μόρφωση την έχεις. Άμα διαλέγεις καλούς ανθρώπους γύρω σου, σχεδόν ξεχνάς την ύπαρξη του λαμόγιου, της καριόλας και του τζουτζέ. Άντες.

phantom είπε...

tzagalagabugu δε νομίζω ότι είπα κάτι τόσο σωβινιστικό του στυλ "παένετε να πλύνετε κανα πιάτο ή να σφουγγαρίσετε το παρκέ" για να το κάνουμε τόσο θέμα. Είπα κάτι αντίστοιχο του "πήγαιντε να ξυρίσετε τα γένια σας ή να παίξετε 5x5" αν έκανε το αστείο μια γυναίκα εις βάρος των αντρών.
Για να μην κατηγορηθώ σωβινιστής ή φαλλοκράτης τι θα έπρεπε να πω? Γυναίκες πηγαίντε να χειρουργήσετε καναν εγκέφαλο ή να πετάξετε στο διάστημα, because that's what women ussually do?
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί συγκρίνεις τον επαγγελματικό αθλητισμό με την αγορά ενός προιόντος. Καμία σχέση τα συναισθήματα που δημιουργούνται στη μία ή στην άλλη περίπτωση και νομίζω ότι είσαι εκτός θέματος ή εγώ αδυνατώ να δω συσχέτιση (πέραν του ότι οκεί είναι και τα 2 "προιόντα" με την ευρεία έννοια).
Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις στην πλειοψηφία των οποίων έχεις δίκιο και λαμβάνοντας υπόψιν ότι είσαι τακτική αναγνώστρια και άρα ξέρεις ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μου, με προβληματίζει που πέρασα αυτή την εικόνα και δέχομαι όλους τους χαρακτηρισμούς σου.
lol για την περιγραφή της διαμάχης των οπαδών l'oreal-estee lauder, it was perfect.

Μικρέ Μπετόβεν ευτυχώς οι καλοί άνθρωποι δίπλα μας σώζουν την κατάσταση. Ελπίζω να μην αλλοιωθούν από τη σαπίλα τριγύρω μας μπας και δούμε προκοπή κάποια μέρα!

Audrey!!! είπε...

Εγω λεω να γινει ψυχιατρος!!!!!!!!!Και να με παρεις για βοηθο! Η ακομα καλυτερα (ειδικοτητα που την ειδα στην τιβι, δε γνωριζα την υπαρξη της και πολυ μου αρεσε.......αν μπορουσα τωρα θα γινομουν γιατρος μονο για αυτο τον λογο!!)να γινεις ανδρολογος και να παλι να με παρεις γα βοηθο!!!

Μη με πληγωνεις γιατρε.......ειμαι Ολυμπιακος....Μη με πληγωνει αλλο η ιατρικη επιστημη, δε θα το αντεξω εφετο!!!!Εχω και εξετασεις να κανω και πρεπει να σας ξαναπαρω με καλο ματι!!
Πι Ες: εσενα σε λατρευω με ή χωρις πτυχιο!!!Μην ξεχασεις να γινεις ανδρολογος!!!

Dreiko είπε...

Πας μη ελληνάρας ξένος. Και κάπου εκεί κλείνει. Και είμαι ο μεγαλύτερος ρατσιστής που ξέρει ο phantom και εδώ είναι να το πει.

ΥΓ 1: Στο τι είσαι για να μη βλέπεις το offside του Κατσουράνη ξέχασες το
ε. Δημοσιογράφος σε οπαδική εφημερίδα του Ολυμπιακού

ΥΓ 2: Η ευθεία δεν έχει αλλάξει, απλά αντί για την Ευκλείδια οι επόπτες χρησιμοποιούν την Μαρινάκεια γεωμετρία.

ΥΓ 3: Το γκολ του Ολυμπιακού δεν νομίζω να είναι άκυρο. Εγώ πιστεύω ότι ήταν κανονικό, αλλά λίγη σημασία έχει.

ΥΓ 4: Δε ξέρω αν ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πολλοί μέσα της είναι μεγάλα νούμερα.

ΥΓ 5: Στο κορνερ με τον Λέτο δεν τον αδικώ τον επόπτη. Είσαι σε απόσταση βολής από την κερκίδα στο Καραϊσκάκη, χωρίς Kevlar, κράνος ή και τα 2, και θα πεις να διακοπεί ο αγώνας; Είσαι τρελός;

ΥΓ 6: Για να λέμε την αλήθεια, ο Μαρινάκης δεν είπε ψέμματα. Απλά δεν είπε 5 φίλαθλοι, είπε πέντε πέντε.

ΥΓ 7: Τις οπαδικές εφημερίδες δεν τις βάζω όλες στο ίδιο τσουβάλι. Τις βάζω στο ίδιο φέρετρο και τις θάβω βαθιά.

ΥΓ 8: Για να ξέρουμε τι λέμε, Ελληνάρας δεν είναι ο Μαρινάκης και κάθε Μαρινάκης. Ο σωστός Ελληνάρας (που θεωρώ τον εαυτό μου και μερικούς ακόμα) έχει λέξη για τους μαρινάκηδες. Ψευτόμαγκας και κουραδόμαγκας.

ΥΓ 9: Οι ατάκες για τον Κατσουράνη τα σπάνε. Τα κοίταγα και έκλαιγα από τα γέλια. Χαρά στο μυαλό τους!

ΥΓ 10: Είμαι ο Dreiko και εγώ δεν κάλυπτα τον Κατσουράνη. Για αυτό βγήκε offside, εγώ φταίω σταυρώστε με!

Angeliki είπε...

Χαίρομαι απίστευτα που με βοηθάς να τελειώσω πιο γρήγορα την ανάγνωση του blog σου, μιας και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για γέλια (ή για κλάματα πάρτο όπως θέλεις) και επίσης δεν είχα διάθεση παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο (όσο κράτησε το scroll) να δω τα μούτρα του μουρόχαβλου Μαρινάκη :)