9 Ιουλ 2010

Scrabble trouble




Ίσως σοκαριστείς αλλά εγώ θα στο πω ούτως ή άλλως. Προσπάθησε να φανείς γενναίος.

Τις τελευταίες μέρες παίζω Scrabble στο Facebook.

(Βαθιά κοφτή ανάσα σοκ και δέους)

Η ζωή μου είναι πολύ συναρπαστική, I know. Για μια μεγάλη περίοδο έπαιζα φατσαμπουκο-πόκερ με τέτοια μανία λες κι ήμουν ο Τζέμις Μποντ στο Casino Royal, μέχρι που έχασα όλα μου τα λεφτά σε μια σίγουρη παιξιά κι έκτοτε το παράτησα γιατί βαριέμαι να ξαναμαζεύω τα εικονικά εκατομμύρια μου. Τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στα διαλλείματα διαβάσματος και στην ερωτική απογοήτευση εκεί που έψαχνα κάτι να ξεχαστεί το μυαλό μου είδα μια πρόσκληση για το Scrabble. Πφ ποιος παίζει Scrabble στην εποχή μας? σκέφτηκα.

Apparently me, thats for sure.

Αρκούσε ένα παιχνίδι για να εθιστώ. Προκαλείς ένα φίλο σου ή βάζεις τον υπολογιστή να σε γλιτώσει από τον κόπο να διαλέξεις και παίζεις με κάποιον τυχαία. Έχεις μια ολόκληρη μέρα στη διάθεσή σου να τοποθετήσεις τη λέξη σου στα τετραγωνάκια, μπορείς να τη βάλεις μετά από ένα λεπτό μέχρι μετά από 24 ώρες. Μετά είναι η σειρά του επόμενου παίκτη να βάλει τη δικιά του λέξη κι αυτός σε χρονικό περιθώριο μιας μέρας. Οπότε όπως καταλαβαίνεις ένα παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει βδομάδες! Θα μπορούσες να το παρομοιάσεις με αργό πινγκ-πονγκ αλλά με λίγο περισσότερο ενδιαφέρον.

Αυτό το απλό παιχνιδάκι τις τελευταίες μέρες έχει φωτίσει τη μίζερη ύπαρξή μου παρόλο που έχει τα εξής 3 τεράστια μειονεκτήματα: α) παίζεις μόνο στα Αγγλικά β) δεν παίζεις στο ίδιο δωμάτιο με τον άλλον και γ) με τόσο πολύ χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου όταν είναι η σειρά σου, είναι πολύ δελεαστικό (και εύκολο) να κλέψεις.

Σιγά μη δεν παρασυρόμουν να κλέψω. Έχω λιγότερη αντίσταση στον πειρασμό κι από υπέρβαρη μπροστά σε σουφλέ σοκολάτας, από παιδεραστή μπροστά στη Bebe Lillie, από καλόγερο μπροστά σε αμούστακο μαθητευόμενο μοναχό. Ναι το παραδέχομαι,ενέδωσα στον πειρασμό κι έκλεψα.

(Βαθιά κοφτή ανάσα σοκ και δέους)

Get over it now και πάμε να το αναλύσουμε. Υπάρχουν δύο ειδών κλεψιές στο φατσαμπουκοScrabble.  Η «απλή» και η «χοντρή» (η τελευταία λέξη έχει τη ρίζα της από τη φράση «Ρε μαλάκα το χόντρυνες»). Η «απλή» έγκειται στο να ψάχνεις στο λεξικό για πιθανούς συνδυασμούς πριν τοποθετήσεις κάθε λέξη στα τετραγωνάκια. Αν έπαιζες κανονικό Scrabble κι ο άλλος σε έβλεπε να ψαχουλεύεις στο λεξικό υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες α. να σου έπαιρνε το λεξικό από τα χέρια, β. να σου έπαιρνε το λεξικό από τα χέρια και να στο έβαζε κάπου αλλού ή γ. να ξεσπούσε σε φωνές κατηγορώντας σε ότι πάντα τέτοιος ήσουν, κλέφτης και απατεώνας, και πως δε μπορεί να βασιστεί πάνω σου και υποφέρει σ’αυτή τη σχέση και πρέπει να χωρίσετε οριστικά αυτή τη φορά κι ότι επειδή είσαι τέτοιο αχάριστο, ανεπρόκοπο και ψεύτικο γουρούνι σου λέει ότι πηδήχτηκε με τον κολλητό σου, τον κομμωτή σου, τον γκέι συμμαθητή σου, ένα ναρκομάνη με AIDS και κονδυλώματα που ψάρεψε στην Ομόνοια και με το σκύλο σου.

Στο φατσαμπουκοScrabble όμως δεν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι, καθώς η χρήση του λεξικού ενθαρρύνεται έχοντας η ίδια η εφαρμογή από μόνη της ένα virtual λεξικό στο πλάι. Οπότε αρχικά της έδωσα και κατάλαβε της «απλής» κλεψιάς. Δοκίμαζα παράξενες λέξεις-σιδηρόδρομους στη μπάρα του λεξικού, κατά προτίμηση με X και Z για περισσότερους πόντους,  και μετά πάταγα validate και περίμενα αν θα μου εγκριθεί η λέξη έχοντας περισσότερη αγωνία κι από μετανάστη που περιμένει να εγκριθεί η πράσινη κάρτα του για την παραμονή του στη χώρα.

Come on λεξικό, πέτα μου έστω ένα κόκαλο! Όταν πελάγωνα δοκίμαζα μέχρι και περίεργα ονόματα φαρμάκων που ήξερα όπως Utrogestan, Zoloft, Zeclaren αλλά δεν τα δεχόταν η Αυτού Μεγαλειότης το Λεξικό. Fuck you λεξικό, I won’t do what ya tell me! (φώναζα όπως φώναζαν κι οι RATM στο killing in the name ofminus τη λέξη λεξικό).

Η «απλή» κλεψιά μπορεί να μη θεωρείται κλεψιά-κλεψιά, μιας κι η εφαρμογή από μόνη της έχει φάτσα-φόρα το λεξικό στο πλάι, αλλά όταν κάθεσαι και απλά πληκτρολογείς τυχαία γράμματα στη μπάρα του λεξικού μέχρι να σου εμφανίσει έγκυρες κάποιες κουλές όπως τα amie, gyved, taft ή zex, τότε το παιχνίδι χάνει το νόημά του. Και καταλήγεις να νιώθεις ένα μεγάλο κενό ματαιότητας κι ασημαντότητας μέσα σου.

Η αρχή όμως είχε γίνει, κι η σχέση μου με το Scrabble από κει κι έπειτα άρχισε να παίρνει την κατιούσα. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή το γύρισα στο «χοντρό» κλέψιμο. Ξεκίνησα με έναν online anagram generator, σαν κι αυτόν: http://www.anagrammer.com. Βάζεις τα γράμματα που σου έχουν τύχει και σου αποκαλύπτει τους πιθανούς συνδυασμούς, για παράδειγμα με τα γράμματα OTBGFHE σου εμφάνιζε τις υπαρκτές λέξεις: BEFOG, HEFT, BETH, BOTH, FEH, FOH κ.ο.κ. you get the point. Μπορούσα στη συνείδησή μου να δικαιολογήσω αυτή τη μικρή βοήθεια σκεφτόμενος απλά ότι ο generator μου έδινε μια απαλή ώθηση να θυμηθώ λέξεις που είχα «στην άκρη της γλώσσας μου», δε θεωρείται φοβερή κλεψιά αυτό ε? Εξάλλου μια μεγάλη σπάνια λέξη στο Scrabble είναι κάτι πολύ όμορφο. Και ποιός είμαι εγώ να στερήσω την ομορφιά αυτή από τον κόσμο?

Φυσικά δεν έμεινα μόνο εκεί. Αν είναι να κάνεις κάτι, θα πρέπει να το κάνεις σωστά. Έτσι ανακάλυψα ένα πρόγραμμα το scrabblesolver, όπου τοποθετείς τα γράμματα ακριβώς στα ίδια τετραγωνάκια που βρίσκονται και στην παρτίδα Scrabble που παίζεις και αφήνεις αυτό να μαντέψει τους καλύτερους πιθανούς συνδυασμούς, σύμφωνα και με τα γράμματα που έχουν τοποθετήσει κι οι υπόλοιποι λαμβάνοντας υπόψιν και την αξία κάθε γράμματος ή τον πολλαπλασιαστή που τυχόν έχει το τετραγωνάκι στο οποίο την τοποθέτησες. Στον κόσμο της κλεψιάς αυτό ήταν όσο πιο «χοντρό» γινόταν, αλλά for my defense –για να κρατήσω και λίγο τα προσχήματα- συνήθως δεν τοποθετούσα τη νούμερο ένα επιλογή που μου πρότεινε αλλά κάτι ελαφρώς υποδεέστερο, σκανάριζα δηλαδή τη λίστα με τις προτεινόμενες λέξεις και τοποθετούσα κάτι που θα μπορούσα να είχα σκεφτεί από μόνος μου.

Βασικά η μόνη πνευματική δραστηριότητα που ασκούσα παίζοντας Scrabble ήταν μόνο αυτό. Να διαλέγω ένα πιστευτό ψέμα, κάτι το οποίο θα αποδεχόταν η ελαφρώς διεφθαρμένη συνείδησή μου. Κέρδιζα κάθε φορά.

Προσηλύτισα και 2 συμφοιτητές μου με τους οποίους κάναμε επικά τουρνουά. Στα 2-3 πρώτα παιχνίδια τους πήρα τα σώβρακα. Μετά όμως άρχισαν μυστηριωδώς να με ανταγωνίζονται κι αυτοί, ανακάλυπταν σπάνιες λέξεις με 7 γράμματα και τις τοποθετούσαν σε καίριες θέσεις σε τετραγωνάκια που τριπλασιάζουν την αξία της λέξης και διπλασιάζουν την αξία του γράμματος, ενώ σκαρφίζονταν και ύπουλες λέξεις του στυλ AA , SAE, DE που μόνο τα κυκλώματα ενός υπολογιστή θα μπορούσαν να σκεφτούν.

Wtf, τόσο έξυπνους συμφοιτητές έχω? Ο ένας ακούει μέρα-νύχτα Κιάμο κι ο άλλος μέχρι πέρσι έπαιζε Yu-Gi-Oh. Hardly ενδεικτικά στοιχεία για άτομα με νοημοσύνη και κοινωνική ζωή.

And then it hit me. Χρησιμοποιούσαν κι αυτοί το Scrabblesolver! The motherfuckers! Εκνευρίστηκα παρόλο που όταν εγώ χρησιμοποιούσα το scrabblesolver, αυτοί μάθαιναν ακόμα τους κανόνες του Scrabble. Είχαμε εξελίξει ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι σε μια 100% full scale μονομαχία υπολογιστή εναντίον υπολογιστή, με εμάς να αποτελούμε απλές μαριονέτες που το μόνο που έκαναν ήταν να τροφοδοτούν τα δεδομένα στο κομπιούτερ, ξεγελώντας κανέναν άλλον εκτός από τους εαυτούς μας.

Εντωμεταξύ άρχισε να γίνεται πολύ κουραστικό. Όσο το παιχνίδι προχωρούσε και βάζαμε όλο και πιο μεγάλες, πολύπλοκες και άγνωστες λέξεις που μας τις ψιθύριζε κρυφά στο αυτί ο υπολογιστής, τόσο πιο πολύ χρόνο ξοδεύαμε για να στήσουμε τα γράμματα στο Scrabblesolver. Κάτι που είχε ξεκινήσει σαν ευχάριστη απόσπαση από τη μαύρη καθημερινότητά μου είχε καταλήξει σε βαρετή καταναγκαστική εργασία όπου εισήγαγα τα δεδομένα στον υπολογιστή (το layout της παρτίδας όπως διαμορφωνόταν σε κάθε γύρο), τα έστελνα στο Scrabblesolver και μετά εισήγαγα στην κανονική παρτίδα τα νέα επεξεργασμένα δεδομένα. Όλη η διαδικασία ήταν πιο κουραστική και βαρετή κι από τότε που δούλευα σαν τηλεφωνητής στο 11888 και φαντασιωνόμουν ότι έβγαζα ένα-ένα τα νύχια μου με μια τανάλια μπας και γλιτώσω λίγο από τη βαρεμάρα. Μόνο που εδώ δεν πληρωνόμουν δεκάρα τσακιστή. Hell, ούτε μια ψεύτικη νίκη δε μπορούσα να απολαύσω πλέον αφού χρησιμοποιούσαμε όλοι την ίδια απατεωνιά και τα παιχνίδια ήταν αμφίρροπα.

Κάποια στιγμή επαναστάτησα. Διαολόστειλα το scrabblesolver, τους anagrammers και τα λεξικά, πέταξα από πάνω μου το ρομποτικό ζυγό των δυναστών μου που με είχαν σύρει στο βούρκο της απάτης τους και καθόμουν κι έχανα πανηγυρικά. Δε μου συνέβη κάποια κρίση συνείδησης ή έκρηξη ηθικής. Απλά συνειδητοποίησα τη μία και μοναδική αλήθεια σχετικά με το cheating. Είναι βαρετό. Βα-ρε-τό.

Κάποια στιγμή οι συμφοιτητές και συνάδελφοι στην απάτη το συνειδητοποίησαν, βαρέθηκαν κι έκλεισαν κι αυτοί το Scrabblesolver. Άνοιξα το chat κάτω δεξιά και μίλησα στον έναν.

Phantom: Na sou pw re glwssoplasth, ekana mia psiloapatewnia sto Scrabble.

Συμφοιτητής: Ti ekanes re mafioze?

Phantom: Scrabblesolver.

Συμφοιτητής: Ο ton apatewna!!! Ton kafro!!! Ntroph sou mwrh loumpina tha pesei fwtia na se kapsei!

Phantom: Ki esu re tsoglane pou hkseres olous autous tous glwssodetes? Apo tin upotrofia sou sto Cambridge?

Συμφοιτητής: Kala de me pairnei na kanw ton kinezo. Scrabblesolver file ola ta lefta. Tha paw na koroidepsw kanan allon!!! Rock on!!!

Αυτά κάνουν οι φοιτητές ιατρικής στον ελεύθερο χρόνο τους σε περίπτωση που αναρωτιέσαι. Αν σκεφτόσουν να παντρευτείς κανέναν από εμάς, προλαβαίνεις να αλλάξεις γνώμη. Προσανατολίσου σε κανα πολιτικό μηχανικό. Δεν ξέρω τι χόμπι έχουν αλλά αυτοί τουλάχιστον δε θα αρνούνται να καρφώσουν ένα καρφί στον τοίχο με τη δικαιολογία «τα χέρια μου είναι πολύτιμα, πώς θα πάω στο χειρουργείο αύριο με μπανταρισμένο δάχτυλο?».

No more cheating λοιπόν. Με αυτού του είδους τις απατεωνιές όπως τον τύπο στο Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος που έβηχε τόσες φορές όσες κι ο αριθμός της απάντησης ή τους παίκτες του Ολυμπιακού με τα κάλπικα πρωταθλήματά τους, δε θα πρέπει να θυμώνουμε, απλά θα πρέπει να τους λυπόμαστε.

Όπως και να’χει, πήρα τα @@ μου και στο Scrabble και το παράτησα όπως και το πόκερ. Η προσωπική μου αποστολή να ορίσω τα όρια της ανικανότητας και της αποτυχίας συνεχίζεται. Τουλάχιστον είμαι τίμιος. Ή μήπως θα έπρεπε να πω HONEST? (5Ε διαγώνια, 63 πόντοι).


Υ.Γ.1 Το πρόβλημα που είχαμε με το error message που έβγαινε σε όποιον άφηνε σχόλιο στο προηγούμενο ποστ λύθηκε. Νομίζω.
Αν τυχόν όμως σας βγάλει κάποιο error message (ότι είναι πολύ μεγάλο ή κόλλησε κάπου το java ή είστε πολύ άσχημος) απλά αγνοείστε το, το σχόλιο θα έχει σταλεί κανονικά προς έγκριση και σύντομα θα δημοσιευτεί. Νομίζω.

Υ.Γ.2  Αφιερωμένο το παρακάτω τραγούδι στον πιτσιρικά που με βρήκε στο facebook και μου είπε ότι του αρέσουν οι ιστορίες μου κι ότι θέλει να μου μοιάσει όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα. Boy, γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου? Anyway, σαν role model θα σου δώσω μια και μόνο συμβουλή.

 Πίνε γάλα και διάβαζε βιβλία. Life is simple :)

 Btw, it’s nice weather outside I think.


14 σχόλια:

Pink_Fish είπε...

wowaaaa, I must say I'm amazed, Scrabble στο Facebook, thumbs up κουλουπού, κουλουπού. Εγώ είμαι εντελώς αρχάρια στο Facebook, έχω ένα προφίλ που δε μπορώ να επαναφέρω γιατί βάζω συνέχεια λάθος το pswd (dummie, το ξέρω).Οπότε το αφήκαμαν έτσι. Το Σκραμπλ μου άρεσε στα παιδικάτα μου, τώρα νομίζω ότιμε τη λιγοστή φαια ουσία που μου απομένει δε θα καταφέρω να σταυρώσω ούτε μια αντωνυμία :) Αλλά...να κλέβεις και στο εικονικό Scrabble? Lame, πολύ lame σου λέω....

k είπε...

μην νομίσεις οτι και μεις οι μηχανικοί έχουμε καλύτερες ασχολίες!
μετά την φάρμα, το pet society και το τάβλι, τισ σκιτσομαχίες και οποιοδήποτε καμένο παιχνίδι βρω στο facebook ή σε κανένα καμενο site του στυλ 1001paixnidia στο οποίο μεγάλωνα και φρόντια από παιδιά,σκυλιά και ξενοδοχείο ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σου!
μου άρεσε πολύ ο τρόπος που απάλυνες τις τύψεις σου χρησιμοποιωντας την δευτερη καλύτερη επιλογή!!

καιρό είχα να γελάσω έτσι με κείμενο!!

http://fashionablylonely.blogspot.com/

swift είπε...

Ναι ρε boy, γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;

Unknown είπε...

είχα γράψει ένα τεράστιο και σούπερ γαμάτο σχόλιο για το κείμενο αλλά έκανα μια μαλακία και το έχασα..

πάω να φάω λίγη σοκολάτα και να ξεχάσω και όταν το ξεπεράσω ίσως έρθω να το γράψω....

ΘΕΕ ΜΟΥ!

Unknown είπε...

Ήρθα να γράψω πάλι το γαμάτο σχόλιο που είχα γράψει πριν... τα χέρια μου τρέμουν και το μυαλό μου σκέφτεται πιθανούς τρόπους να καταστρέψεις έναν υπολογιστή έτσι ώστε να τον κάνεις να πονέσει, να τον κάνεις να αναθεματίσει τη στιγμη που δημιουργήθηκε, να τον κάνεις να σκέφτεται τον μπιλ γκειτς ξαπλωμένο σε κάρβουνα ενώ από πάνω του η Δέσποινα Βανδή θα του τραγουδάει "Ανάβεις φωτιές".. αλλά δεν μπορώ... και η πλάκα ξέρεις ποια είναι; Ότι λέω 'Λες να κάνω ένα κόπι πριν το κάνω δημοσίευση;' Αλλά όταν ήρθε η στιγμή να το δημοσιεύσω το ξέχασα και τα υπόλοιπα προσπαθώ να μην τα θυμηθώ γιατί θέλει πολύ κόπο να αρπάξεις ξυραφάκι από τα χέρια της μάνας μου...
Αυτή τη στιγμή γράφω *save as "fdsfgdgs"* στο σημειωματάριο, *save* εδώ κανείς δε μπορεί *save* να μου κάνει κακό... *save*

Σκραμπλ στο φεισμπουκ; Ουαου! καλή φάση!!! (κάποτε θα σε εκδικηθώ που βρίσκεις παραπάνω λόγους να καίγομαι στο φεισμπουκ)
Και εγώ κάποτε είχα καεί στο πόκερ στο φεισμπουκ, μάλιστα είχα μπει τόσο πολύ στο πνεύμα που όταν έχανα λεφτά, κοιτούσα το πορτοφόλι μου για να δω αν έχω λεφτά για τη σοκολάτα που ήθελα να πάρω την επόμενη μέρα.. Όταν ανακάλυπτα ότι έχω δύο ευρώ στο πορτοφόλι μου σκεφτόμουν ικανοποιημένη ότι φτάνουν και για σοκολάτα και για κρουασάν και γυρνούσα στο τραπέζι μου και πορωνόμουν.. μερικές φορές έγραφα και στο μικρό εκεί τσατ αλλά συνήθως με έγραφαν! Ήρθε μια στιγμή όμως που έχανα πολλά λεφτά και μετά βαριόμουν να τα πάρω πίσω (άσε που και να προσπαθούσα πάλι έχανα και μετά βαριόμουν περισσότερο) οπότε το παράτησα...
Πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχει και ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΝΤΙΚΟΤ!! Το αλεπουδάκι! Δε μπορείς να φανταστείς, αυτό το παιχνιδάκι το παίζω από τα νιάτα μου (χωρίς γελάκια!) όταν η μαμά μου με άφηνε στον παιδότοπο επειδή έπρεπε να πάει για γυμναστική (πολυτέλειες της εποχής!) και μου άρεσε από τότε πάρα πολύ. Μετά από δέκα λεπτά όμως βαρέθηκα το "κουνάω το αλεπουδάκι-περιμένω-περιμένω-περιμένω-σκοτώνω δύο μύγες-βάζω κάρτα στη κοσμοτέ-μπορώ να στείλω μήνυμα στην κοσμοτέ-το αλεπουδάκι κουνιέται" (ναι αυτός είναι ο αστείος μου τρόπος να πω ότι το παιχνίδι κολλάει πάρα πολύ) οπότε το παράτησα και αυτό...
Όσο για τις κλεψιές, συμφωνώ *save* μαζί σου στο ότι είναι βαρετές. Κάποτε είχα πορωθεί με το τάιπινγκ μάνιακ (ναι το γνωστό πρόβλημα με το σιφτ + αλτ) και θυμάμαι ότι όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να κλέψω (είμαι και πολύ μπροστά) δεν το έψαξα καν γιατί σκεφτόμουν.. ποιο το νόημα; Ποιο το νόημα του να έχεις μερικούς πόντους παραπάνω επειδή ο κώδικας του παιχνιδιού δεν είναι αρκετά δυνατός και μπορείς να κλέψεις (ή απλά επειδή οι χάκερς είναι πιο έξυπνοι από τον μπιλ γκειτς);
Έχω ένα θέμα με τα παιχνίδια στο φέισμπουκ. Μου κρατάνε το ενδιαφέρον το πολύ μία εβδομάδα.. Μετά ή ανακαλύπτω κάτι άλλο και το καίω ή δεν ανακαλύπτω τίποτα και απλά ανανεώνω την κεντρική σελίδα κάθε 2 λεπτά...
Σταματώ εδώ το σχόλιό μου λοιπόν γιατί σεντονιάζω (αυτός είναι ο όρος για αυτούς που κατέχονται από το sheet syndrome-δηλαδή εσένα) και φεύγω πριν σε κάνω να θέλεις πάλι να βγάλεις τα νύχια σου με τανάλιες!

Υ.Γ1: Να σχολιάσω ότι η παρομοίωση του πινγκ πονγκ με το σκραμπλ δεν... δεν! Ή απλά ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να συλλάβει τη σύνδεση!
Υ.Γ2: Αυτό με τα υστερόγραφα είναι πολύ βολικό.. με αφήνεις να το βάζω κι εγώ στα κείμενά μου έ; (ναι αυτός είναι ένας έμμεσος τρόπος να πω στους αναγνώστες σου πως ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΛΟΓΚ και πως είμαι σούπερ μπλόγκερ κΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ (είμαι η ξανθιά γκόμενα από το κουίζ με τις ερωτήσεις *save*)
Υ.Γ3: ΝΑΙ διάβασα όλο το σεντό... εεε το κείμενο!!!

*save*
*save*
*save*
*save*
Οκ νομίζω ότι αποθηκεύτηκε


*save*

phantom είπε...

Pink Fish totally lame, το ξέρω. I can't help it ώρες ώρες είμαι μεγάλη απογοήτευση! Αλλά νομίζω ότι στην ίδια κατηγορία lameοσύνης ανήκεις κι εσύ που δε μπορείς να θυμηθείς το pswd. Χα! :P
Happy birthday by the way! :)

magdalena μηχανικός ε? Να σε έχω στα υπόψιν για γάμο αν αποφασίσω να παντρευτώ? Αλλά θα πρέπει να καρφώνεις εσύ τα καρφιά στον τοίχο.

swift με τέτοιους φίλους τι τους θέλω τους εχθρούς?

Keepupsecrets διάβασες που διάβασες ολόκληρο σεντόνι, το ΥΓ1 δεν το είδες? Το μεγάλο σου σχόλιο ανέβηκε κανονικά και μάλιστα 3 φορές, αλλά όταν πήγα να σβήσω τις επιπλέον φορές, τα έσβησα όλα! Damn! Πες μου ότι κάπου το κράτησες σαν αντίγραφο! Κι ήταν κρίμα γιατί ήταν και τεράστιο και σεντόνι!
Εγώ πάντως το διάβασα όλο να ξέρεις, and I really liked it.
Τι στον μπούτσο έχει πάθει ο blogger δε μπορώ να καταλάβω, μάλλον μας κάνει πλάκα, πάντως ό,τι error message και να βγάζει τα σχόλια έρχονται προς έγκριση κανονικότατα.

phantom είπε...

Keepupsecrets α απ'ότι βλέπω το ξαναέστειλες, thanks God δεν πήγε χαμένο! Μου ήρθε βέβαια 3 φορές αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά έσβησα μόνο τα 2 επιπλέον.

Μας συγχωρείτε για την αναστάτωση! :)
(πάω να βρω το κρασ μπαντικοτ κ να παίξω)

phantom είπε...

thanks God=thank God

Dreiko είπε...

Όπως καταλαβαίνεις είμαι υποχρεωμένος να γράψω τουλάχιστον 3 ΥΓ. Όχι και να μου πάρετε τα ηνία.....

ΥΓ 1: Στην πρώτη αναπνοή που προκαλεί δέος για μένα άλλαξέ το με χασμουρητό.

ΥΓ 2: Θες κανένα εκκατομύριο στο poker γιατί και εγώ βαρέθηκα να παίζω με άσχετους και πήγα σε σοβαρές πλατφόρμες.

ΥΓ 3: Αφού δεν έχεις τι να κάνεις, υπάρχει και το friv.com.

ΥΓ 4: Έπιασα το στόχο μου αλλά πρέπει να αποδείξω ποιός είναι ο μάστορας. (and without cheating!)

ΥΓ 5: Θα ξαφνιαστείς αν σου πώ ότι αν και δεν το κάνω, είμαι σχετικά ανεκτικός απέναντι στο cheating. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι στις ειδήσεις έχουν telescriptor.....

ΥΓ 6: Επιπλέον ο cheatas φαίνεται. Δεν μπορεί ένας παντελώς άσχετος με το θέμα την πέμπτη να σκάει την κυριακή σαν παγκόσμιος πρωταθλητής....

ΥΓ 7: Φυσικά δε βλέπω το λόγο να κλέψεις γενικά, πόσο μάλλον σε παιχνίδια στο FB. Δηλαδή οκ να πέσεις χαμηλά, αλλά πόσο πια;!

ΥΓ 8: Θα τα πάω 10 τα ΥΓ δεν αστειεύομαι!

ΥΓ 9: Ξέρεις τι χρησιμότητα έχουν οι πολιτικοί μηχανικοί στο γάμο; Σχεδιάζουν ένα πολύ άνετο κλουβί!

ΥΓ 10: Κορίτσια, αφήστε και τους γιατρούς και τους μηχανικούς. Μόνο οι οικονομολόγοι θα σας σώσουν (να διαφημίσω και λίγο και το κλάδο μου μή πέσει να με πλακώσει. Και είναι και πολλοί οι οικονομολόγοι!)

ΥΓ 11: Πές στο server ότι αν και αυτό το comment μου προκαλέσει πρόβλημα, θα φάνε...... το μεσημέρι υποθέτω. Γαμώτο, ούτε μια καλή απειλή να μην μπορώ να κάνω.....

ΥΓ 12: Είμαι ο Dreiko και μόλις τελείωσα το παραλήρημα. Για τώρα... (αυτό ήταν καλή απειλή τελικά.)

outcast είπε...

Kai egw o logisths ta idia kanw...se ka8e game sto facebook kai sto internet psaxnw gia botakia...

Apla antimetwpizw ta en logw paixnidia me thn sovarothta pou tous armozei. Otan m zitane lefta gia kati pou aurio apla den 8a einai ekei sorry p den ta pairnw sta sovara :P

Tanila είπε...

Οι άντρες πολιτικοί μηχανικοί, σύμφωνα με έρευνα, ανήκουν στα τοπ πέντε επαγγέλματα που έχουν χόμπι το κεράτωμα.
Ντρέικο, κι εγώ απ'αυτ'α τα ερπετά είμαι. Βρε ουστ!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Tηλεφωνητής στο 11888.. Τι λες τώρα.. Ευτυχώς αυτό το μήνα λήγει η σύμβασή μου, βαρεμάρα δε λες τίποτα!! Και όχι τίποτα άλλο, αλλά στο ασσίσταντ έχουμε κ ίντερνετ τώρα, μόνο που το facebook είναι μπλοκαρισμένο. Damn it!

Τώρα που είπες για fb, κάπου είχα διαβάσει ότι απορούσες πώς σε ανακαλύπτουν στο fb. I hope you know ότι απλώς βάζουν το μέηλ σου στην αναζήτηση.

Μετά απ'αυτό το ποστ πάω να καώ χωρίς τύψεις στα παιχνίδια του fb!! Tι καλά!!!

tzagalagabugu είπε...

Με τη συμμορια των καμμενων συναδελφων μηχανικων φτασαμε να παρακολουθουμε ντοκυμαντεριστικη εκπομπη για τον σχεδιασμο για ταιστρες πουλιων. Εκστασιαζομασταν δε με τις πουτανιες των υπ.αριθμ.1 εχθρων, των δαιμονισμενων σκιουρων.

Fb scrabble και γιατροι.

Ξανασκεψου το :P χαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Good post and this post helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.