1 Ιουν 2014

Βρες τη λέξη

Ας υποθέσουμε ότι παίζεις σε ένα τηλεπαιχνίδι. Και ο παρουσιαστής σου ζήταγε να αντιστοιχήσεις σε διάφορες πόλεις από μια λέξη που να τις χαρακτηρίζει. Στο Παρίσι ας πούμε θα ταίριαζε η λέξη φώτα, στο Λονδίνο η βροχή, στην Πάτρα το λιμάνι ή το καρναβάλι, στη Ρώμη τα αγάλματα, στη Λάρισα τα τυριά. Το χρηματικό έπαθλο του τηλεπαιχνιδιού δε θα ήταν πολύ μεγάλο όπως καταλαβαίνεις γιατί το concept του παιχνιδιού ακούγεται κάπως βαρετό. Πιθανόν να το παρουσίαζε ο Μικρούτσικος. Μετά από ένα μήνα θα το έκοβαν από τον αέρα και θα το αντικαθιστούσαν με μια εκπομπή μαγειρικής.

Αν παρόλαυτα έπαιζες σε αυτό το τηλεπαιχνίδι και σου ζητούσαν να αντιστοιχήσεις στην Αθήνα μια λέξη που να της ταιριάζει και να τη χαρακτηρίζει απόλυτα τι θα έβαζες? Άραγε θα έλεγες καυσαέριο? Ή μήπως κίνηση? Διαδηλώσεις? Πακιστανοί? Παρθενώνας? Όχι, όχι, όχι, όχι και όχι. Αυτές οι λέξεις μπορεί να της ταιριάζουν αλλά υπάρχει μία, άλλη, που τη χαρακτηρίζει περισσότερο και την αντιπροσωπεύει απόλυτα και εξ’ολοκλήρου. Μια λέξη που είναι εντυπωμένη βαθιά στο υποσυνείδητο του Αθηναίου, γραμμένη με γκράφιτι στα πιο σκοτεινά σοκάκια του DNA του, καρφιτσωμένη μόνιμα δίπλα από τα post-it του μυαλού του. Μια λέξη πανταχού παρούσα σε κάθε δρόμο, λεωφόρο, μπαλκόνι και αθηναϊκό διαμέρισμα. Μία μόνο συγκεκριμένη λέξη που θα έκανε τον παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού να ενθουσιαστεί, το κοινό να χειροκροτήσει και το control να παίξει το βίντεο με τα δώρα που κέρδισες.

Η λέξη αυτή είναι η κόρνα.


Η κόρνα είναι προέκταση της παλάμης του Αθηναίου. Την πατάει πιο συχνά κι απ’ότι τραβάει το καζανάκι. Την ακούει πιο συχνά κι από τη συνείδησή του. Τον περιβάλλει πιο πολύ κι από το νέφος. Έχει μάλιστα εξοικειωθεί τόσο πολύ μαζί της που έχει αναπτύξει ειδικούς κώδικες επικοινωνίας με τους άλλους οδηγούς χρησιμοποιώντας μόνο την κόρνα. Άντε και καμιά φορά τα φώτα. Για παράδειγμα:

Διπλό κοφτό πάτημα (μπιπ μπιπ) σημαίνει «Γεια!».

Μονό κοφτό πάτημα (μπιπ) σημαίνει «Συγνώμη, το φανάρι είναι πράσινο».

Παρατεταμένο πάτημα (μπιιιιιιιιιιιιπ) σημαίνει «Είπαμε το φανάρι είναι πράσινο. Θα σου καρφώσω την καρδιά με κατσαβίδι αν δεν ξεκινήσεις αμέσως!».

Κόρνα με τραγουδάκι όπως ας πούμε των Dukes of Hazzard σημαίνει «είμαι αντιπαθητικός χίπστερ με i-phone».

Διπλό παίξιμο των φώτων σημαίνει  «προσοχή υπάρχουν μπάτσοι πιο κάτω, κόψε ταχύτητα μη σε γράψουν».

Απλό παίξιμο των φώτων μπορεί να σημαίνει «είμαι σε καλή διάθεση οπότε σε αφήνω να περάσεις τη διασταύρωση» ή  «ξέρω που μένεις και θα έρθω να σε βρω».

Παρατεταμένο πάτημα (μπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιπ) πάνω από δύο λεπτά σημαίνει «έχω πεθάνει πάνω στο τιμόνι».

Τη μόνη φορά που δε χρησιμοποιεί ένας Αθηναίος την κόρνα είναι όταν θέλει να πει συγνώμη. Και καλύτερα εδώ που τα λέμε. Φαντάσου να κλείσεις κάποιον με το αμάξι σου και μετά να πατήσεις κόρνα θέλοντας να πεις «σόρι!». Όσο διακριτικά κι αν την πατήσεις ο άλλος θα νομίσει ότι του κόρναρες γιατί τον κατηγορείς ότι φταίει αυτός ή ακόμα χειρότερα ότι δηλώνεις νίκη και κυριότητα πάνω του σαν ανώτερο αρσενικό στη ζούγκλα. Θα σε ακολουθήσει μέχρι τον προορισμό σου και θα σε δείρει μέχρι να μείνεις αναίσθητος.



Στο μέρος που βρίσκομαι τώρα δεν υπάρχουν κόρνες. Το θετικό είναι ότι δε μου λείπουν. Εδώ για να φτάσει στο σημείο να πατήσει κάποιος κόρνα θα πρέπει να έρχεται καταπάνω του ένα φορτηγό με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να είναι σε απόσταση 10 εκατοστών από τον προφυλακτήρα του. Ακόμα και τότε θα πατήσει την κόρνα απαλά και διακριτικά για να μην ενοχλήσει. Όχι, δεν πέθανα και πήγα στον Παράδεισο. Μετά από κοντά 30 χρόνια Αθηναϊκής ζωής βρέθηκα μακριά από τις κόρνες. Ναυάγησα σε ένα νησί. Και πιθανόν να μείνω εδώ για πάντα...!


5 σχόλια:

Dark Whisper είπε...

Σε νιώθω,γιατί είμαι από νησί και μένω σε νησί και δεν έχουμε τόσο πρόβλημα με τις κόρνες η αλήθεια είναι...αλλά η περιγραφή σου και μόνο,είναι απολαυστική,ειδικά στις κατηγορίες κόρνας!!!
Καλό σου μήνα :)

Geo είπε...

Μια χαρά. Σε ποιο νησί μπάρκαρες; Ακούγεται σαν ένας μικρός παράδεισος! Αν και όλα τα νησιά μάλλον αυτό είναι

sourgelaki είπε...

αγροτευεις φιλτατε?? τα φιλια μου απο την πολη με τα φωτακια :p

Manolog3 είπε...

Εγω την κορνα στο αυτοκινητο την εχω μονο για να χαιρεταω! Στις δυσκολες καταστασεις ανοιγοκλεινω φωτα και του ψελνω καμια δεηση.

Mizi Margueron είπε...

Δεν έχω δει ποτέ έναν σπουδαίο άνθρωπο όπως το Drigbinovia, Είναι τόσο αληθινό με τα λόγια, είμαι Ελευθερία Πέτρος και είμαι από τον Πειραιά. είχα μια ευτυχισμένη οικογένεια και έχω παντρευτεί για έξι χρόνια και ευλογημένος με δύο παιδιά μέχρι κάτι Τρομερά όντα για να πάω στο σπίτι μου και η πρώτη μου έχασα το γάμο μου, τότε χάσω τη δουλειά μου, η Aweeks αργότερα άρχισε να ψάχνει για διαζύγιο και ήμουν τόσο καταστρεμμένος γιατί την αγάπησα τόσο πολύ και έπειτα αποφάσισα να επικοινωνήσω με όλους όσους γνωρίζω ότι θα μπορούσα να με βοηθήσουν να μιλήσω με τη σύζυγό μου αλλά εκείνη αρνήθηκε, έχασα την ελπίδα να την πάρω πίσω, προσπαθώ το καλύτερό μου για να είμαι άντρας για έξι χρόνια και έχω σχεδόν εγκαταλείψει κάτι που έχω μέχρι μια μέρα όταν συναντήθηκα με έναν παλιό φίλο που επέστρεψε από ένα επαγγελματικό ταξίδι και μου είπε για έναν σπουδαίο μάγο με το όνομα Digbinovia που την βοήθησε να επιστρέψει τον πρώην φίλο της με μόλις 48 ώρες και μου έδωσε το e-mail του doctorigbinovia93@gmail.com και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του και να τον δοκιμάσω. και αφού του είπα το πρόβλημα που έχω στη ζωή μου, μου είπε ότι όλα θα ήταν πίσω όπως και πριν, και μου έδιναν τι να κάνω σε μόλις δύο μέρες και ακολουθούσα όλες τις οδηγίες του το επόμενο πρωί η γυναίκα μου επέστρεψε στο σπίτι κλάμα ζητώντας συγγνώμη για μένα να την πάρω πίσω και μετά από αυτό κλήθηκε πίσω στην δουλειά και πάλι και προωθήθηκε ακόμη και από τους αντιπροσώπους πωλήσεων στο μάρκετινγκ έτσι παιδιά μπορείτε επίσης να τον WhatsApp στο +2348144480786. επικοινωνήστε μαζί του σήμερα και λύστε όλα τα προβλήματά σας