8 Νοε 2013

Pretty bra, pretty pants, έξυπνες σίτες και το κακό συναπάντημα.


Τελικά το έχουν λήξει μέχρι και οι διαφημίσεις. Έχουν παραιτηθεί, δεν προσπαθούν καν, μας έχουν για τελείως βούρλα. 

Πέτυχα στην τηλεόραση τις προάλλες τη διαφήμιση του pretty pants -ενός βρακιού που υποτίθεται πως σου κάνει ωραίο σώμα- και παρατήρησα την εξής απάτη. 

Έδειχνε μερικές εικόνες ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ, όπως η παρακάτω.
Εκτός κι αν μικρός έπεσες από την κούνια και έπαθες ανεπανόρθωτες βλάβες στο κεφάλι σου, θα αντιληφθείς γρήγορα ότι η δεξιά φωτογραφία είναι πειραγμένη με photoshop. Δεν είναι δύο διαφορετικές φωτογραφίες, είναι η ΙΔΙΑ φωτογραφία απλά στο ΜΕΤΑ η γυναίκα φαίνεται αδύνατη γιατί ένας αρχάριος προγραμματιστής έσβησε τις δίπλες που κάνει η κοιλιά της. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι φωτογράφισαν μια γυναίκα καθώς περπατούσε στην παραλία(το ΠΡΙΝ), της φόρεσαν το pretty pants και μετά την ξαναφωτογράφισαν στην ΙΔΙΑ ακριβώς στάση, με το χέρι στην ΙΔΙΑ απόλυτη ευθεία, τα γυαλιά ηλίου στην ΙΔΙΑ κλίση και το τοπίο από πίσω στο ΙΔΙΟ ακριβώς σημείο.

Η φωτογραφία αυτή είναι κλεμμένη και η original πηγή της (πριν την photoshopάρουν και την χρησιμοποιήσουν για τη διαφήμισή τους) είναι ΕΔΩ.

Αν αμφιβάλλεις δες την επόμενη φωτογραφία που παρουσίασαν στη διαφήμιση
Όλως τυχαίως το παχουλό μοντέλο στις δύο φωτογραφίες βρίσκεται στην ΙΔΙΑ ακριβώς στάση και στο ίδιο "κάδρο". Βλέπω αυτή τη φωτογραφία και αμέσως φαντάζομαι έναν βαριεστημένο τύπο πίσω από το κομπιούτερ να σιχτιρίζει για το πού έχει καταντήσει η καριέρα του και να προσπαθεί να κρύψει τα πατσόκοιλα έχοντας δίπλα του ένα εγχειρίδιο photoshop for dummies. Αν δε σε πειράζει λίγη σωματική άσκηση, φέρε λίγο πιο κοντά το κεφάλι σου προς την οθόνη και παρατήρησε τα σημεία που προσπάθησε να σβήσει ο τύπος που πείραξε τη φωτογραφία. Μέχρι και ένα άπειρο μάτι μπορεί να τα διακρίνει.

Κι αυτή η φωτογραφία είναι κλεμμένη και την βρήκαν από ΕΔΩ.

Αν εξακολουθείς να μην έχεις πειστεί, δες αυτό
Εδώ οι διαφημιστές παραιτήθηκαν από κάθε προσπάθεια. Πιστεύω ειλικρινά ότι καθώς έφτιαχναν τη διαφήμιση το μόνο που είχαν κέφι να κάνουν ήταν να googlάρουν εικόνες με keywords τις λέξεις "fat women", να κατεβάσουν τις 3 πρώτες φωτογραφίες που βρήκαν στο ίντερνετ και μετά να βάλουν το μικρό τους ανηψάκι που είναι στο πρώτο έτος του ΤΕΙ πληροφορικής να τις photoshopάρει. Άραγε μας έχουν για τόσο μαλάκες ώστε να πιστέψουμε ότι βρήκαν δυο χοντρές που έτρωγαν παγωτό, τις φωτογράφισαν(το ΠΡΙΝ), τις έβαλαν να φορέσουν το pretty pants και μετά τις ξαναφωτογράφισαν στην ΙΔΙΑ ακριβώς στάση, στο ΙΔΙΟ ακριβώς σημείο και με τα παγωτά ακριβώς όπως ΠΡΙΝ? Τι διάλο το χωνάκι της χοντρής δεν έλιωσε ούτε στο ελάχιστο όσο χρειάστηκε να γδυθεί, να φορέσει το μαγικό βρακί και να ξαναντυθεί?

Το original link της φωτογραφίας είναι ΕΔΩ.

Το pretty pants είναι δημιούργημα της εταιρίας DIAMANT AE με σήμα το διαμάντι. Βέβαια το διαμάντι στα αγγλικά λέγεται diamond κι όχι diamant αλλά βρε αδερφέ εκεί θα κολλήσουμε τώρα? Η εταιρία μεταξύ άλλων εμπορεύεται και την περίφημη έξυπνη σίτα, η οποία έκανε θραύση το καλοκαίρι. Οι παρωδίες της διαφήμισης που βγήκαν στο youtube παίχτηκαν πιο πολλές φορές από την ίδια τη διαφήμιση. Στην DIAMANT AE εκτός από προβλήματα στο χειρισμό του photoshop, έχουν προβλήματα και στην ορθογραφία μιας και τη λέξη σίτα τη συνταντάμε άλλοτε με γιώτα:

κι άλλοτε με ήτα
Και οι δύο είναι επίσημες διαφημίσεις της εταιρίας. Τι σόι έξυπνη είναι η σίτα αν δεν ξέρει πώς γράφεται το όνομά της?

Στην περίπτωση που το παιδί σου δεν το βαράνε αρκετά τα άλλα παιδάκια στο σχολείο, φωτογράφισέ το φορώντας αυτό το επαναστατικό προιόν της DIAMANT AE:
Μια ντροπιαστική κουβέρτα που εκτός από ζεστασιά χαρίζει και δεκάδες ψυχολογικά τραύματα στο παιδί σου! Αν το φορέσει θα μοιάζει με ένα μιξ μοναχού, μάγου και τη Ζωζώς Σαπουντζάκη όταν φορούσε μακριές τουαλέτες. Όπως βλέπεις η μόνη λύση για να δεχτεί το αγοράκι να φωτογραφηθεί φορώντας αυτή την κουβέρτα ήταν να του πάρουν δώρο ένα τεράστιο i-pad των 1000 ευρώ. 

Και φυσικά εκτός από το pretty pants υπάρχει και το pretty bra. Εδώ η εταιρία αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει το ανιψάκι που ξέρει από photoshop αλλά να μαζέψει όλες τις θείες που έχει στο σόι και να δηλώσουν πόσο ενθουσιασμένες είναι με το προιόν. 


Έτσι, διαφημίζουν το μαγικό σουτιέν:

η θεία Χρυσάνθη (γνωστή στο χωριό ως "η καούκα")

η θεία Στέλλα (δεν είναι η πρώτη της φορά στην τηλεόραση, έχει εμφανιστεί και στο The Walking Dead: είχε ένα μικρό ρόλο ως ζόμπι. Χωρίς μεικ-απ)

η θεία Βάσω που σιχτίρισε τα σουτιέν που αγοράζει από τις λαικές
η αλβανή παραδουλεύτρα, στην οποία για να δικαιολογήσουν τα σπαστά ελληνικά της φόρεσαν μια μπλούζα με τη σημαία της Αγγλίας, ότι και καλά είναι Αγγλίδα
η μοντέρνα πανκ θεία Γιώτα
και last but not least η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ θεία Αλεξάνδρα

Είχα την περιέργεια να μάθω αν αυτά είναι τα πραγματικά τους ονόματα και επαγγέλματα. Για τις πρώτες κυρίες δε βρήκα τίποτα στα κιτάπια του ίντερνετ αλλά για την τελευταία, τη συγγραφέα θεία Αλεξάνδρα, ανακάλυψα ότι είναι πραγματικά συγγραφέας. Και μάλιστα ενός βιβλίου με τον πιο παράξενο τίτλο που έχει γραφτεί από τότε που ανακαλύφθηκε η γραφή.
Το βιβλίο της λέγεται "www...θεσσαλονίκη...@monza..@antalya.com". Στο ορκίζομαι δεν έχω αλλάξει τίποτα, δεν έχω προσθέσει ούτε μία τελεία, ούτε ένα παπάκι, έχει πραγματικά όοοολον αυτό τον τίτλο! Το βιβλίο της αφορά το "ηλεκτρονικό φλερτ μεταξύ δύο ανικανοποιήτων μεσόκοπων μεσοαστών όπως δηλώνει". Αν κρίνω από τον τίτλο η συγγραφέας έχει τόση σχέση με το ίντερνετ όση και τα μοντέλα της Victoria's Secret με τις παραπάνω θείες. Η συγκεκριμένη έχει μέχρι και fan page στο facebook, αν θες να τη δεις πάτα ΕΔΩ. Ένας τύπος με το ονοματεπώνυμο Μάξιμους Ντετρόλλιους την πήρε χαμπάρι και την τρολλάρει και της έχει αφήσει στο wall της το κορυφαίο σχόλιο: "Κυρία Φερεντίδου περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο βιβλίο σας με θέμα το pretty bra!"

Ίσως η εταιρεία να θεώρησε καλή διαφήμιση να βάλει καθημερινές γυναίκες να μιλήσουν για το pretty bra και γι'αυτό να διάλεξε αυτές τις συμπαθητικές κατά τα άλλα κυρίες. Απ'ότι φαίνεται πάντως διαθέτει καλλίγραμα μοντέλα, αλλά ή δεν τα πλήρωσαν αρκετά για να μιλήσουν κι αυτά στην κάμερα, ή τα συγκεκριμένα μοντέλα δε μιλάνε καθόλου ελληνικά.
Τρία σουτιέν όλα στην τιμή 19,99 και δώρο το ρολόι? Καλά έχει καθόλου κέρδος η εταιρία? Πουλάει άραγε τόσα πολλά ώστε να πληρώνει τα κανάλια για να προβάλλουν συνέχεια τις διαφημίσεις της? Τι στην ευχή τόσο φθηνό είναι να βάλεις διαφημίσεις στην τηλεόραση?

Τέλος, όλα τα προιόντα της DIAMANT AE συνοδεύονται από ένα καταπληκτικό δώρο:
Ένα ρολόι το οποίο γράφει πάνω PRETTY BRA! Σε κόκκινο χρώμα για τις κυρίες και σε μπλε χρώμα για τους κυρίους. Για να ξέρουν όλοι τι σουτιέν φοράτε εσείς ή η σύντροφός σας.

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την εταιρία DIAMANT AE, τέτοιο γέλιο στην τηλεόραση είχα καιρό να πετύχω. 

Κλείνοντας, η καλύτερη ενδυματολογική πρόταση που έχω να προτείνω εγώ είναι αυτό.



12 σχόλια:

Lazarus είπε...

Doc. τσεκαρε κι αυτο το link στο youtube και πες μου. :)

http://youtu.be/M957dACQyfU

phantom είπε...

lol κορυφαίος ο τύπος! Από φέτες έγινε πατσοκοιλιάς, epic! δεν είχα φανταστεί ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο σε μόνο 5 ώρες. Τα πάντα δηλαδή μπορεί να παίζουν σε μια διαφήμιση εκτός από το ενδεχόμενο να αδυνάτισε πραγματικά κάποιος!:P

Lazarus είπε...

Στο βωμο του marketing και του χρηματος κανουν τα παντα. Ακριβως οπως τα λες Βασιλη, σε ενα 5ωρο απο φετες εγινε πατσοκοιλιας, αυτο ναι, γινεται.
Να γινει ομως το αντιθετο σε μια νυχτα, δηλαδη αυτο που ταζουν αυτες οι εταιρειες, δεν νομιζω να γινεται!!!!

Υ.Γ.
lol, τρελλο γελιο με το Κρητη-Βρα. :)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα.. έγραψες!!

Ανώνυμος είπε...

τωρα και το εξυπνο λαστιχο απο την ιδια εταιρια παρακαλω πολυ!!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε που μας ανοίγεται τα μάτια,καιρός να βγει και στην τηλεόραση αυτό το δημοσίευμα και να σταματήσει επιτέλους να διαφημίζεται η εταιρία 'diamantshop'!!!!!

Μικρός Μπετόβεν είπε...

Μου έδωσες ιδεα για ποστ. Αγαπαμε εμπεριστατωμενες μελετες για τελεμαρκετινγκ.

swift είπε...

Το post σου έκανε θαύματα! Έκανε την εταιρεία να αλλάξει διαφήμιση! Αλλά τώρα πρέπει να κάνεις καινούργιο post για την καινούργια διαφήμιση.

ΛΙΑ είπε...

Έκανα το λάθος και πηρα για τη μητέρα μου το pretty pants μέγεθος XXXL το μεγαλύτερο που υπάρχει το οποίο ομως μπορει να το φορέσει γυναίκα max 65 κιλά τόσο μικρό είναι. ΑΠΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Τις προάλλες φωτογράφισα τη μία από τις κοπελίτσες που έχουν στο pretty bra! Λίγα λεφτά τους δίνουν!! Χαχα!!

STELLA είπε...

Ολα καλα και αγια αυτα που λετε. Αλλα δε χρειαζοταν να πληκτρολογεις τοση ωρα μονο για να μας πεις κατι που ηδη ξερουμε και φαινεται σε καθε διαφημηση. Και να σου πω...εσυ με ποιους τα εχεις; Με τα καθηκια που κοροιδευουν τον κοσμο ή με τις χοντρες και τις πατσοκοιλιες; Δεν ειδα πουθενα λιγη ευγενεια. Παρα μονο ρατσισμο για τα ατομα με κιλα. Ντροπη σου! Οποτε κοφτο και ασε την κοροιδια αυτων προς εμας..τη ξερουμε. Φτιαξε λιγο τους τροπους σου καλυτερα. Αντε μπραβο!

STELLA είπε...

Ολα καλα και αγια αυτα που λετε. Αλλα δε χρειαζοταν να πληκτρολογεις τοση ωρα μονο για να μας πεις κατι που ηδη ξερουμε και φαινεται σε καθε διαφημηση. Και να σου πω...εσυ με ποιους τα εχεις; Με τα καθηκια που κοροιδευουν τον κοσμο ή με τις χοντρες και τις πατσοκοιλιες; Δεν ειδα πουθενα λιγη ευγενεια. Παρα μονο ρατσισμο για τα ατομα με κιλα. Ντροπη σου! Οποτε κοφτο και ασε την κοροιδια αυτων προς εμας..τη ξερουμε. Φτιαξε λιγο τους τροπους σου καλυτερα. Αντε μπραβο!