31 Δεκ 2011

Πάει ο παλιός ο χρόνος


New year’s resolutions (στόχοι για το νέο έτος):

1) Να κάνω μια λίστα με τα new year’s resolutions. (τσεκ)

2) Να κάνω τσεκ πριν από την αλλαγή του χρόνου το πρώτο πράγμα που έγραψα στη λίστα. (τσεκ)

3) Να συνειδητοποιήσω ότι έχω ήδη πραγματοποιήσει τους 2 πρώτους στόχους που έθεσα για το νέο έτος. (τσεκ)

4) Να ανταμείψω τον εαυτό μου με 2 σοκολατομελομακάρονα (τσεκ μόλις σταματήσω το μασούλημα).


Το 2011 μάλλον ήταν μια δύσκολη χρονιά για αρκετούς αν σκεφτείς ότι είχαμε οικονομική κρίση, δυσβάσταχτα μέτρα, τσουνάμια, εξεγέρσεις και τον Justin Bieber να κάνει επιτυχία. Κάνοντας όμως ένα μικρό απολογισμό και χωρίς διάθεση να πω υπερβολές διαπιστώνω πως, προσωπικά, αυτή η χρονιά ήταν γεμάτη από τις πιο ευχάριστες και ξεχωριστές εμπειρίες που έχω βιώσει. Το 2011 ήταν από τις πιο όμορφες χρονιές που έχω ζήσει μέχρι τώρα...

Κι αυτό το οφείλω σχεδόν αποκλειστικά σε ένα άτομο. Το κορίτσι.

Μέσα από αυτό το διαδικτυακό ημερολόγιο λοιπόν θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κορίτσι και θα ευχηθώ να είναι δίπλα μου και να μου ομορφαίνει τη ζωή και σε όλες τις υπόλοιπες χρονιές που θα έρθουν.

Όσο για εσάς τους υπόλοιπους, κορίτσια αγόρια, με κορίτσια/αγόρια ή χωρίς, να θυμάστε ότι στο χέρι μας είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, ανεξαρτήτως συνθηκών, οικονομικών κρίσεων ή όποιας άλλης δυσκολίας βρεθεί στο διάβα μας. Είχα διαβάσει κάπου μια φράση που τριγυρνά συνέχεια στο μυαλό μου τώρα που φεύγει το 2011 και η οποία έλεγε το εξής: δυστυχία είναι να πραγματοποιήσεις τους στόχους που έθεσες. Αν το σκεφτείς λίγο είναι πανέξυπνη φράση. Ο ποιητής θέλει να πει ότι πρέπει πάντα να στοχεύουμε ψηλά, πολύ ψηλά, κι ακόμα πιο ψηλά. Ας μην τα καταφέρουμε στο τέλος, το θέμα είναι ότι πρέπει πάντα να ονειρεύεσαι μπροστά, να μην επαναπαύεσαι και να προσπαθείς συνεχώς για το καλύτερο.

Μακάρι η νέα χρονιά να είναι πιο περιπετειώδης, δημιουργική και ευχάριστη για όλους.

Στο χέρι μας είναι να το προσπαθήσουμε, τι λες?

Καλή νέα χρονιά! :)

16 σχόλια:

swift είπε...

Για τον manager τίποτα; Καλά θα σε φτιάξω εγώ!

Vicky είπε...

σνιφ σνιφ σνιφ...σε καλο σου και δεν κανει να συγκινουμαι μου ανεβαινει το ζαχαρο και θα γινει το μυαλο μου μπακλαβας!Και ναι εσυ θα φταις οχι τα γλυκα που εχω φαει!
Σιγουρα ηταν μια πολυ ξεχωριστη χρονια για σενα...το να βλεπεις live show απο παππουδες δεν εχει τυχει σε πολλους!
Happy new year doc!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά phantom σε σένα και το κορίτσι βεβαίως βεβαίως!!! Εύχομαι το 12 η ευτυχία να αυξηθεί εκθετικά! Εγώ έβαλα στόχο να ξαναγράψω :-)
πασχαλίτσα τιμωρός (βαριέμαι να κάνω λογκίν-θέλω και να ξαναγράψω τρομάρα μου.....)

sourgelaki είπε...

j'aime για τον τροπο που θελησες να κλεισεις τη blogoχρονια...


καλη χρονια φιλε μου ντοκ, χρονια πολλα ειδικα για αυριο (και χρονια πολλα και για μεθαυριο επισης!!!)


σε φιλω

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Δυστυχία είναι να κερδίζεις 4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ". Και ναι αν το καλο-σκεφτείς είναι πανέξυπνο. Η ποιήτρια-πες την και πεολειχίτρια, δηλαδή εγώ-θέλει να πει ότι πρέπει πάντα να στοχεύουμε πολύ ψηλά από 10 δις και πάνω όσο το έλλειμμα! ;p (θα μας τρελάνει αυτός που διαβάζεις έτσι;).
Και του χρόνου να ταξιδεύεις πάλι με το phantom του έρωτα (μα τί είπα πάλι ο Γιάννης Πά(πά)ριος;). Καλή χρονιά!

Angeliki είπε...

Καλη χρονια να εχουμε αγαπημενε!!!

Να φιλησεις πολυ το κοριτσι και απο εμας και παντα να μας γεμιζεις την ζωη με post σεντονια!!!

Happy 2012!!!!!

phantom είπε...

swift εσύ ανήκεις στο "σχεδόν" του σχεδόν αποκλειστικά!:P

Vickyyy ωστέ από τα δικά μου γλυκανάλατα θα σου ανέβει το ζάχαρο κι όχι από τα γλυκά που τσάκισες μες στις γιορτές ε?:P Καλή χρονιά και χρόνια πολλά και σένα Vickyyyyyyyyy!

πασχαλίτσα-βαριέται-να-κάνει-λογκίν αφού έβαλες στόχο να ξαναγράψεις τότε μόνο καλά μας προμηνύει το 2012! Καλή χρονιά!

sourgelaki είσαι ρομαντική ψυχή μωρέ γι'αυτό σου άρεσε ο τρόπος που το έκλεισα. Καλή χρονιά και σε σένα! Και χαίρομαι πολύ που θυμήθηκες και τα αυριανά και μου ευχήθηκες!:D

Μάγισσα Κίρκη αμάν ρε Κίρκη, αμάν ρε Κίρκη αμέσως να μου το χαλάσεις! Δε θέλει να τα κερδίσει ο ποιητής τα 4 εκ. θέλει παραπάνω, ω μα πιααα!:P Σε ευχαριστώ για τις ευχές τρελοκόριτσο και εσύ να έχεις μια υπέροχη χρονιά με υγεία χαρά και λεφτά για σένα και το παιδί σου και όσους αγαπάς! Ωραία κι ευχή του Πά(πά)ριου!:D

Angeliki πιστή μου αναγνώστρια σε ευχαριστώ για τις ευχές και επιφυλάσσομαι να δώσω τα φιλιά κατά παραγγελία στον προορισμό τους. Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία για σένα και τον Ιταλό εραστή, και εμείς εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να τα γράφουμε μαζί όλο το 2012!

swift είπε...

Είπα να σου κάνω ποδαρικό για αυτό μπήκα με το αριστερό (κλίκ)

phantom είπε...

Έτσι για την ιστορία, τη φράση για τους στόχους και τη δυστυχία την είπε ο Μιχαήλ Άγγελος και επακριβώς ήταν η εξής: (τη βρήκα μόνο στα Αγγλικά)

"The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short, but in setting our aim too low and achieving our mark."

Έδωσε το όνομά του μέχρι και σε χελωνονιτζάκι οπότε κάτι θα ξέρει παραπάνω.

PerOtel είπε...

Καλή Χρονιά, σε βλέπω πολύ αισιόδοξο και χαίρομαι ή μάλλον αντλώ και εγώ αισιοδοξία από εσένα συνέχισε έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά σε εσένα και σε όλους τους αγαπημένους σου με υγεία πάντα και χαρά.
Νάχεις διάθεση να γράφεις και εμείς είμαστε εδώ να "ρουφάμε" τα κείμενά σου και να θαυμάζουμε το ταλέντο σου.
Φρόσω

Γαμάει και Δέρνει είπε...

Αχ αυτο το κορίτσι, αχ!!! Να αλληλοπροσέχεστε!

Καλή χρονια μικρε

Kika Matz είπε...

Καλη χρονια γεματη με ακομα περισσοτερη εμπνευση!Υγεια πανω απο ολα (ισως να ναι κλισε, αλλα το νιωσα στο πετσι μου τα 2 τελευταια χρονια οτι μονο η υγεια ειναι σημαντικη τελικα...αν δεν υπαρχει αυτη τπτ δε γινεται...)Να χαιρεσαι οσους αγαπας και να σε χαιρονται αυτοι που σε αγαπουν.Keep up the good work doc!

phantom είπε...

PerOtel χαίρομαι πολύ αν όντως σου δημιουργώ αισιοδοξία! Δεν πρέπει να πτοούμαστε από τις δυσκολίες, και μιας και σε αυτό το ποστ πιάσαμε τα γνωμικά δες κι άλλο ένα σχετικό με την κουβέντα μας:
"The obstacle is the path." -Zen Proverb
Το σωστό μονοπάτι είναι το δύσκολο, σε ελεύθερη μετάφραση. Αυτό διανύουμε αυτό τον καιρό, που σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο! Keep smiling! Καλή χρονιά!

Φρόσω πιστή μου αναγνώστρια καλή χρονιά και σένα, με υγεία και με συντροφιά όλους τους ανθρώπους που αγαπάς. Και με τα κείμενά μου φυσικά, μην ξεχνιόμαστε! Σ'ευχαριστώ και πάλι!:)

Γαμάει και Δέρνει αχ και βαχ δε λες τίποτα!!! Καλή χρονιά!

psonaki ελπίζω τα θεματάκια υγείας να είναι πλέον τελείως περαστικά και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ ποτέ ποτέ. Μακάρι όλο το 2012 να είσαι υγιέστατη, σιδερένια και να κάνεις ό,τι αγαπάς με όσους αγαπάς! Καλή χρονιά psonaki!

Μικρός Μπετόβεν είπε...

Ρε Φαντομ...ελπίζω να μην διαβάζει το κορίτσι το βλογ. Εγώ θα ντρεπόμανε. Θα ντρεπόμανε ακόμα και φίλοι μου να διαβαζουν πολύ προσωπικά μου πράγματα. Πρόσφατα ένιωσα την ανάγκη να γράψω κάτι, αλλά άμα με ξέρει έστω κι ένας προσωπικά, αρχίζει η λογοκρισία και με καταλαβαίνεις νομίζω...

phantom είπε...

Μικρέ Μπετόβεν μου αφήνεις αυτό το σχόλιο εσύ που έχεις γράψει αυτό το ποστ?!!!!
http://mikrosbeethoven.blogspot.com/2011/05/blog-post_25.html